dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 173
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 173

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Tenerife streeft ernaar om 40% van zijn energiebehoefte te voorzien met hernieuwbare energie en daarom heeft de eilandregering doelstellingen uitgewerkt om op middellange termijn 460 megawatt extra te produceren door gebruik te maken van nieuwe windmolenparken en fotovoltaïsche centrales; op deze manier zal de energiecapaciteit 40 procent van de vraag inlossen.

** De gemeenteraad van Adeje is overgegaan tot de preventieve sluiting van het vrijetijdscomplex Monkey Beach in Playa de Las Américas nadat technici deze maand tijdens een inspectiebezoek hebben vastgesteld dat de uitgevoerde werken aan het gebouw verschillen van deze die werden goedgekeurd; het gebouw dat in eerste lijn ligt aan Troya Beach werd eerder heropend in juni, nu zijn de deuren opnieuw gesloten.

** De juridische dienst van de gemeente Arona heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank die de voorlopige seponering van de zaak gelastte in de zaak van de instorting van het gebouw Julián José in Los Cristianos op 14 april 2016, waarbij zeven mensen omkwamen; de gemeenteraad van Arona is van mening dat er ook rekening moet worden gehouden met het niet naleven van de regels inzake de zorg voor het onroerend goed, wat oorzaak was van de instorting.

** Het gemeentebestuur van Santa Cruz heeft eerder reeds besloten om alle herinneringen aan de dictatuur van Franco uit het geheugen te wissen en daarom is men op zoek naar de correcte waardeverhouding tussen de geschiedenis en het dictatoriaal regime; ruim 2400 straten, pleinen, rotondes, monumenten en plaquettes worden aan een analyse onderworpen in verband met de naleving van de wet op het historisch geheugen en daardoor ligt het monument van Franco aan de Avenida de Anaga nu onder vuur.

** Ook voor de lokale handel duurt de sluiting van de Mascakloof te lang doordat de aanlegsteiger, die door een februaristorm gedeeltelijk werd verwoest, niet meer veilig was om toeristen na de kloofwandeling veilig aan boord van de boten te brengen; de toekomst van veel bedrijven in het gebied hangt af van de heropening van de kade en deze laat nog steeds op zich wachten ondanks de beloften van de burgemeester.

** In 2019 wordt begonnen met de sanering van de terreinen van de raffinaderij in Santa Cruz; 573.000 vierkante meter, waarvan 67% als openbare plaats en 33% als woon- en winkelgebied; met de nodige juridische protocollen zal het administratief proces worden voorgelegd aan het Ministerie van Industrie, Handel en Toerisme en aan het Ministerie van Milieu van de Canarische regering zodat volgend jaar kan worden gestart met de werkzaamheden.

** Tussen januari en juni 2018 kozen er 13.511 toeristen meer voor de Canarische Eilanden dan in dezelfde periode in 2017 en terwijl de instroom van buitenlanders met 21.414 personen daalde nam het aantal Spanjaarden met bijna 35.000 toe; in het eerste semester van 2018 kozen in totaal 4.709.586 toeristen voor de Canarische archipel om hun vakantie door te brengen tegenover 4.696.075 in de eerste zes maanden van 2017.

** Twee bosbranden hebben eerder deze week gewoed in La Orotava waarvan het ene gebied 12.500 en het andere 3.000 vierkante meter groot was; de leden van de bosbrandweer Operativo Brifor del Cabildo de Tenerife zijn met een aantal blusploegen het vuur te lijf gegaan dat met succes in relatief korte tijd werd gedoofd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TEIDE BIJ NACHT

GLIJDEN OP PLANKEN

MADE IN TENERIFE

spot_img