dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 171
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 171

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Zaterdag 14 juli 2018 is de datum waarop de korting van 75% officieel van kracht wordt voor iedere inwoner van de Canarische Eilanden, de Balearen, Ceuta en Melilla die straks of later naar het Spaanse vasteland wil afreizen; elke resident die zich met de boot of met het vliegtuig naar het Iberisch schiereiland wil begeven zal slechts 25% van de officiële ticketprijs moeten betalen.

** Meer dan honderd bewoners die rond de Paseo Los Tarajales wonen hebben geprotesteerd tegen de onveiligheid en het gebrek aan sanitaire voorzieningen in een gebouw in La Montañita dat meer dan tien jaar geleden werd verlaten en nu bezet wordt door krakers; de bewoners hebben hun klachten doorgestuurd naar de lokale politie en de politieke overheid van Los Cristianos.

** De eilandregering heeft het verbod op open vuren in bosrijke gebieden op Tenerife beëindigd doordat de mini-hittegolf die eerder deze week het eiland trof snel is voorbijgetrokken; eerder werd door het directoraat-generaal van het Ministerie van Veiligheid en Noodsituaties van de Canarische regering een verordening uitgevaardigd waarin werd gewaarschuwd voor het gevaar van bosbranden en waarin open vuren verboden werden.

** Het Poolse schoolschip Dar Mlodziezy maakt een tussenstop in Santa Cruz als eerbetoon aan de Poolse onafhankelijkheid in 1918; de driemaster is 108 m lang, heeft een zeilenoppervlakte van drieduizend vierkante meter, werd in 1982 gebouwd op de scheepswerf van Gdansk en reist momenteel de wereld rond met als doel Polen te promoten via diverse activiteiten aan boord.

** De 550 werknemers op de Canarische Eilanden die Cepsa in dienst heeft zullen hun job niet verliezen wanneer de raffinaderij op Tenerife verdwijnt; in overeenstemming met het strategisch plan van de oliemaatschappij zullen de werknemers ingeschakeld worden om mee te werken aan verschillende projecten, zowel in Spanje als in het buitenland.

** Santa Cruz staat aan de vooravond van een nieuw parkeersysteem dat alle parkeeroverlast en parkeerproblemen op zijn grondgebied moet wegnemen; eerst worden commerciële regio’s gereguleerd om roterende parkeerplaatsen te introduceren die voorzien in een maximum parkeertijd waar tegenover staat dat de parkeerplaats gratis te gebruiken is.

** Santa Cruz verzoekt het Ministerie van de Costas om verlenging te krijgen van de concessie van Las Teresitas voor 60 jaar; de oorspronkelijke concessie ten gunste van het gemeentebestuur van Santa Cruz werd op 9 november 1966 verleend bij ministerieel besluit met het oog op de aanleg van het kunstmatige strand zoals het vandaag bestaat.

** Volgens de werkgeversorganisaties zullen de Canarische Eilanden dit jaar bijna een miljoen toeristen verliezen door de concurrentie van het Middellandse Zee-toerisme en door de aankomende brexit; na het recordjaar 2017 waarin bijna 16 miljoen bezoekers de archipel bezochten zullen de cijfers over bezoekende toeristen in 2018 naar verwachting dalen met 6%.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZALIGE KERST OP TENERIFE

UN ABRAZO

WEBCAM PLAYA EL MÉDANO

spot_img