You are here:---KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 170

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 170

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De burgemeester van Puerto de la Cruz, Lope Afonso, was fier toen hij aankondigde dat de gemeente zich kan buigen over het laagste werkloosheidscijfer van de laatste tien jaar; juni 2018 werd afgesloten met 3.114 werkzoekenden, dat zijn er 263 minder dan in dezelfde periode in 2017.

**Chirche, een gehucht van Guía de Isora, plooit zich dit jaar opnieuw binnenstebuiten om zich te hullen in de twintigste eeuw; voor het negentiende jaar op rij gaat de ‘Día de las Tradiciones’ door waardoor alle inwoners zich omkleden om oude beroepen uit te beelden.

**Uitbaters van Guachinches willen hun kwaliteitsmerk en hun authenticiteit behouden en gaan daarvoor samenzitten met de eilandregering; deze populaire etablissementen  staan garant voor het cultureel en gastronomisch erfgoed op Tenerife en dit willen zij nu in klare en duidelijke regels vastgelegd zien.

** In Adeje ‘boomen’ de Italianen zo explosief dat deze groep groter wordt dan de Engelstalige gemeenschap; de helft van de geregistreerde inwoners in Adeje is van buitenlandse afkomst en de Italiaanse gemeenschap is met 6.000 inwoners momenteel de grootste onder de niet-autochtone  inwoners.

** Iedereen die met het milieu begaan is is tevreden dat de petroleumraffinaderij in Santa Cruz verdwijnt; nu wijzen de omwonenden van Cueva Bermeja naar de cementfabriek en wordt de politieke overheid gevraagd om deze industrie te verhuizen naar de haven van Granadilla, waar reeds cementfabrieken zijn gevestigd en waar er geen mensen wonen..

** De renovatie- en restauratiewerken op het plein voor het gemeentehuis van
La Orotava zijn na 2 jaar en een financiële injectie van € 220.000 afgelopen; het gemeentehuis en  het gemeenteplein waar elk jaar de zandtapijten worden gestrooid, blinken van oudsher en kunnen nu opgenomen worden in het werelderfgoed.

** De sculptuur ‘Trampa del viento’ die sinds 2002 in Playa de las Americas prominent zichtbaar is komt in de illegaliteit te staan: de ‘windvanger’, het emblematisch werk van beeldhouwer Juan López Salvador dat aan de Avenida Francisco Andrade Fumero staat komt in de actualiteit te staan doordat het formeel niet aan de gemeente toebehoort.

** De nieuwe editie van de hoofdstedelijke zondagscommercial ‘Ven a Santa Cruz’ werd gekenmerkt door de vele kortingen in winkels en door de nevenactiviteiten in de straten; 75% van de horecazaken opende zijn deuren en het goede weer begeleidde de activiteiten en bevorderde het winkelen.

By |2018-07-14T21:31:54+00:00juli 8th, 2018|Categories: Blog, Nieuws|Tags: , , , , |0 Comments

About the Author:

Actief binnen een redactioneel en journalistiek netwerk heb ik Tenerife kunnen binden in mijn geschrijf. Het eiland waarop ik reeds decennia lang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van talloze artikels die door Marc Engels worden geredigeerd. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het bindmiddel is. Wat daar uit vloeit wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet, ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

Leave A Comment