donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 169
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 169

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

**De eilandregering van Tenerife vraagt aan de Canarische regering om de belastingen op de autohuur te verhogen met een toeristenbelasting; hoewel dit niet in de ontwerpresolutie staat, had de voorzitter van het Cabildo, Carlos Alonso, het over drie euro per dag of een klein bedrag dat de staatskas jaarlijks met ongeveer 18 miljoen euro zou kunnen aanvullen.

** De voltallige vergadering van het ‘Cabildo de Tenerife’ heeft met 15 stemmen voor en 11 stemmen tegen de goedkeuring gegeven om de Maagd van Candelaria de titel van ‘Presidenta Honoraria y Perpetua’ te geven; de eilandminister van Cultuur, José Luis Rivero, zei dat de Maagd Maria van Candelaria bijdraagt aan de traditie en de cultuur op Tenerife, en zo ook aan de economie.

** Het vlaggeschip onder de luxehotels op Tenerife opende op 5 februari 2018 haar deuren maar werd pas ingehuldigd eind juni en heeft tot nog toe een bezettingsgraad van 80%; drie jaar heeft men met man en macht gewerkt vooraleer het Royal Hideaway Corales Resort in La Caleta, waarin de Belgische families Deceuninck en Vandemarliere 100 miljoen euro hebben geïnvesteerd, kon worden geopend.

**Net op tijd klaar voor de zomervakantie kan de luchthaven in het zuiden van Tenerife opnieuw rustig ademhalen; de ‘runway’ kreeg een nieuwe toplaag en de deadline werd behaald na drie maanden ballingschap van de nachtvluchten.

** Om de impact van de antennes op het leefmilieu te minimaliseren is er een speciaal territoriaal plan opgesteld waarin de organisatie van telecommunicatie-infrastructuren op Tenerife op punt wordt gesteld; het plan heeft tot doel de gevolgen van deze infrastructuur te minimaliseren door 165 mogelijke gebieden te selecteren buiten beschermde natuurgebieden.

** Het afscheid van de raffinaderij in Santa Cruz werd bezegeld door de burgemeester José Manuel Bermúdez en Pedro Miró van CEPSA die een historische overeenkomst hebben ondertekend om de terreinen van de raffinaderij te transformeren in een gebied waarin milieu en ecologie, duurzaamheid en toerisme de toon zullen zetten; ook de president van de regering van de Canarische Eilanden, Fernando Clavijo,  en de president van de eilandregering, Carlos Alonso,  waren bij dit ‘groen’ moment aanwezig.

** El Mercado Nuestra Señora de África, ook La Recova genoemd, werd in 1943 geopend en is nog steeds een van de populairste winkelpunten op het eiland; de overdekte markt in Santa Cruz gaat mee met haar tijd en zet internetwinkelen in het aanbod en levert de aangekochte goederen meteen ook thuis af.

** De slagzin ‘Sponsor met een bijenkorf’ is de opmerkelijke slogan waarmee Antonio Ibañez, imker uit Las Lagunetas, uitpakt; door de grote bijensterfte in Europa gaat Ibañez op zoek naar imkers op de Canarische Eilanden die bevolkte korven en/of kasten kunnen schenken aan bijenloze imkers in Spanje om het bestuivingsniveau op het vasteland opnieuw op te schroeven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -

COLUMN KIM

FRANSE COMPLIMENTJES

ALS DE JONGE WIJN BLOEIT…

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP