maandag, maart 4, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 168
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 168

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** In Adeje werd de eerste Conferentie voor Toeristische Gemeenten van de Canarische Eilanden gehouden zonder de aanwezigheid van Canarische regering (Gobierno), de eilandregering (Cabildo) en het Ashotel (overkoepelend hotelorgaan); kwaliteit, duurzaamheid en informatiedeling zijn de drie uitdagingen voor de ontwikkeling van een passend toerismebeleid voor een succesvolle toekomst.

** De nieuwe gemeentelijke verkeersverordening van Santa Cruz voorziet in boetes van 200 euro voor mensen die optreden als ‘gorilla’s’ op parkeerplaatsen; dit zijn ‘parkwachters’ die braakliggende gronden gebruiken om georganiseerd illegaal parkingsaanbod te verschaffen.

** De vuren van San Juan zijn gedoofd, het feest is afgelopen en iedereen is tevreden met de veiligheidsmaatregelen die door alle gemeenten werden ingesteld; mens, natuur en dier hebben geprofiteerd van strenge regels die werden opgelegd bij de honderden vreugdevuren die op het eiland werden aangestoken.

** Het Anaga-natuurreservaat maakt van Santa Cruz de derde grootste stad in Spanje met het meeste natuurgebieden; 82% van de oppervlakte van het hoofdstedelijk gewest wordt beschouwd als natuurgebied, alleen Cuenca met 87% en Cáceres met 83% lopen in deze categorie voorop.

** De vereniging Club Náutico vraagt de overheid om de aanlegsteiger op het strand van Masca voor eens en voor altijd functioneel aan te leggen zodat er veilig en snel kan aangemeerd worden om wandelaars op een voortreffelijk manier aan boord te laten stappen; de laatste belofte van de overheid dateert van twee jaar geleden en sedertdien is er geen communicatie meer geweest.

** Entemanser, de firma die hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor het onderhoud van de rioleringen op Tenerife, heeft het laatste nieuwe snufje inzake lekdetectie en inspectie van pijpleidingen aangeschaft; een miniatuurvoertuig ter waarde van 100.000 euro zal worden ingezet in de vijf gemeenten waar de watermaatschappij Aqualia diensten verleent.

** Het aftellen is begonnen voor de kiosken om terug te keren naar het strand van Las Teresitas; de gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven voor de exploitatie van vijf nieuwe kiosken die binnen drie maanden mogen opgezet worden.

** Het eerste archeologische park op Tenerife wordt in 2019 gefaseerd geopend; het archeologische park in Agua de Dios nabij Tegueste is het eerste dergelijke park op het eiland en zal naar verwachting in een aantal fasen en in de loop van 2019 gerealiseerd worden; momenteel bevindt het proces zich nog in de toestand van verwerking van de interne verslagen die nodig zijn voor de realisatie ervan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

ZANDTAPIJT IN LA OROTAVA

TENERIFE… ¡YA VOY!

ROMMEL OP DE MARKT

spot_img