vrijdag, juni 14, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 165
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 165

Korte Berichten uit Tenerife –  Deel 165 is een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Ruim 80 activiteiten voor diverse doelgroepen markeren het weekend in Santa Cruz in het kader van Cadena Ser, Festival Actúa, het zondags evenement Ven a Santa Cruz en de veertigste verjaardag van Titsa; Burgemeester José Manuel Bermúdez en schepen/wethouder voor Economische Promotie Alfonso Cabello  benadrukten dat de proliferatie van straatactiviteiten een economische activiteiten genereren in de gemeente en daarmee bijdragen  aan het behoud en het scheppen van banen.

** Het Tenerife Walking Festival (TWF) is nu reeds bezig met de voorbereiding van de vijfde editie die naar verwachting eind mei 2019 zal plaatsvinden; na het overdonderend succes van de editie 2018 die gisteren werd afgesloten werd er een grote festivalfinale gehouden op de Plaza de Europa in Puerto de la Cruz.

** Loro Parque opent een onderwatertuin die geïnspireerd is door Japanse tuinen en door de majestueuze Aziatische bergketens; het landschapsaquarium is wereldwijd het eerste in zijn soort en werd gebouwd en ontworpen door Yago Alonso, student van de beroemde aquarellist en landschapsfotograaf Takashi Amano.

** De inwoners van Santa Cruz, ook Chicharreros genoemd, hebben eerder deze week, ter gelegenheid van ‘Día de Canarias’ kunnen genieten van een dagje folklore, traditie en gastronomie; het weer heeft niet hard meegewerkt aan de meer dan veertig publiekstrekkers die werden aangeboden door het gemeentebestuur.

** Uit onderzoek, uitgevoerd door leerlingen van IES in Los Cristianos, blijkt dat de plasticvervuiling aan de zuidoostkust alarmerend is; er worden grote hoeveelheden plastics waargenomen die door de zeestroming en de getijen op de kusten worden gedropt.

** Een honderdtal boetes in een maand is het resultaat van doorgedreven controles op vandalisme, hygiëne en veiligheid in parken La Granja, Don Quijote en García Sanabria in Santa Cruz: niet alleen vandalenstreken werden geverbaliseerd, ook de eigenaars van viervoeters die de uitwerpselen van hun huisdier lieten liggen gingen de bon op.

** De meest gekende drakenbloedboom op Tenerife krijg zijn eigen lied als eerbetoon; de eeuwenoude mytische Drago Milenario uit Icod de los Viños wordt vereerd in een mix die werd gecomponeerd door Jesús Saiz Alcántara uit Cádiz en kreeg de toepasselijke titel ‘Dama y Drago’.

** Fenáutica 2018 dat doorgaat op 2 en 3 juni in en rond de haven van Las Galletas biedt dit weekend meer dan 60 activiteiten aan met betrekking tot de zee; workshops, concerten, lezingen, tentoonstellingen en een breed gastronomisch aanbod staan heel dicht bij de festiviteiten en de activiteiten die doorgaan in de haven en op zee.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

BORGEN BRENGEN ZORGEN

KLEINE POTJES

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img