maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE - DEEL 164
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE – DEEL 164

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** De ‘Cofradía de Pescadores’ in San Andrés bevindt zich reeds 40 jaar in een illegale vicieuze cirkel; als de overheid het pand niet regulariseert kan het restaurant, gerund door Lázaro Déniz, geen vergunning verkrijgen en moet het vrijwel onmiddellijk sluiten waardoor € 60.000 aan goederen in de koelcellen dreigen verloren te gaan.

** Vorige week zijn de werkzaamheden ter voltooiing van de seniorenresidentie met 75 woonplaatsen in Guía de Isora hervat na een onderbreking van drie jaar als gevolg van de crisis; negen jaar na het begin van de werken en drie jaar na de stopzetting ervan wegens economische beperkingen zit er opnieuw schot in de zaak waardoor de volledige afwerking voorzien wordt tegen eind 2019.

** Cruz del Carmen is het gebied binnen het Parque Rural de Anaga waar de meeste toeristen naartoe gaan; meer dan 730.000 mensen bezoeken jaarlijks deze plek en daardoor heeft de overheid haar plannen bijgesteld om deze locatie aan te passen aan de huidige noodwendigheden.

** Tachtig euro is de schamele vangst die werd buitgemaakt uit de kerk la Iglesia de la Virgen de los Pobres in La Listada (Arico); het geld lag klaar in de sacristie en moest dienen om de elektriciteitsfactuur te betalen aan het eind van deze maand.

** Een koor van duizend kinderen en het befaamde Tinerfeño-ensemble Los Sabandeños sluiten de dag van de Canarische Eilanden in Santa Cruz af; de activiteiten ter gelegenheid van ‘Día de Canarias’ begonnen op 25 mei en worden groots afgesloten op woensdag 30 mei 2018.

** Het monument van Francisco Franco dat op de samenvloeiing van de Rambla de Santa Cruz en de Avenida Francisco Laroche staat, is opnieuw het mikpunt geworden van vandalen; het monument werd met rode verf besmeurd zoals dit ook gebeurde twee jaar geleden.

** Een overkoepelend orgaan die het reilen en zeilen van spottersvaarten vanuit de zuidelijke havens controleert gaat bij de overheid klagen dat een eerder ingediende klacht nog niet werd behandeld; het orgaan heeft een lijst ingediend van 41 vaartuigen, op een totaal van 70, die niet over de nodige vergunningen beschikken om excursies aan te bieden aan toeristen om walvissen en dolfijnen te spotten.

** De Bencomogrot in Tamaide, daar waar Guanchenkoning Taoro veel verbleef, werd aangekocht door de gemeente La Orotava en zal helemaal opgekuist en gerenoveerd worden; daarmee krijgt de gemeente een extra toeristische locatie van 64.804 vierkante meter die later bij het UNESCO zal aangeboden worden om aanvaard te worden als Cultureel Landschap van de Mensheid.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

DOLFIJNEN EN GRIENDEN

LENTE OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP