dinsdag, september 26, 2023
spot_img
HomeBlogNieuwsNIEUWS UIT TENERIFE 282

NIEUWS UIT TENERIFE 282

Een wekelijks nieuwsoverzicht in het Nederlands die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Inwoners van Los Gigantes klagen dat ze nog steeds geen water krijgen van de ontziltingsinstallatie en herinneren eraan dat de werken aan het oversteekreservoir al is voltooid, maar dat de verantwoordelijke Waterraad van het eiland de kraan nog niet heeft opengedraaid; ze hebben klachten over het feit dat ze meer dan een jaar lang vragende partij zijn om water te krijgen uit de ontziltingsinstallatie, want op dit moment stroomt er enkel hard water, met een teveel aan magnesium en calcium, uit de kraan, dat niet alleen ondrinkbaar is, maar ook ernstige schade toebrengt aan de levensduur van de leidingen.

** De burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft de eilandregering van Tenerife en de regering van de Canarische Eilanden opgeroepen om de koerswijziging die in de afgelopen weken is doorgevoerd met betrekking tot de bouw van spoorlijnen in het noorden en het zuiden van het eiland te heroverwegen; hij laat weten dat het belangrijker is om prioriteit te geven aan de voltooiing van de twee openbare ziekenhuizen op het eiland, die tot op de dag van vandaag en na enkele tientallen jaren nog steeds niet zijn afgewerkt en nog niet over alle nodige voorzieningen beschikken, dan aan een treinstel die heen en neer pendelt van noord naar zuid.

** De lessen op alle Canarische Eilanden beginnen op 15 september, want de onderwijsraad zegt dat de klaslokalen niet minder veilig zijn dan waar dan ook en dat het noodzakelijk is om de scholen te heropenen omdat het lesgeven in de klas niet door afstandsleren kan worden vervangen; de 2.500 extra docenten die het ministerie heeft aangeworven met driemaandelijkse contracten kunnen onmiddellijk aan het werk en de contracten zullen worden vernieuwd volgens de behoeften en naargelang de pandemiecijfers veranderen.

** Een 40-jarige Let is gearresteerd op verdenking van het plegen van een misdrijf tegen de volksgezondheid nadat er 1.040 gram heroïne in capsules in zijn maag werden aangetroffen bij aankomst op de luchthaven in zuid-Tenerife; de drugskoerier die geïdentificeerd wordt met de initialen V.A., werd naar een ziekenhuis gebracht voor een radiologisch onderzoek en daaruit bleek dat er 90 capsules gevuld met heroïne in zijn maag werden zaten, waarvan de straatwaarde op 62.000 euro wordt geschat.

** Pedro Martín hoopt dat het wintertoerisme in oktober uiteindelijk van start gaat, omdat de coronasituatie op Tenerife zonder meer de beste ter wereld is en redelijk onder controle blijft, want de coronacijfers lijken het hoogtepunt van deze tweede golf voorbij; Martin heeft opgemerkt dat de positionering tussen de buitenlandse toeristische markten heel belangrijk is, zoals België bijvoorbeeld dat Tenerife afzonderlijk heeft beoordeeld en het eiland uit de eigen aangewezen risicogebieden weghaalde, in de hoop dat het Verenigd Koninkrijk en Duitsland dezelfde weg zullen volgen.

** De Policía Local van de hoofdstad Santa Cruz schreef 85 processen-verbaal uit voor het niet dragen van een masker en 36 boetes voor overtredingen van ‘botellones’, dit is het samentroepen van jongeren op de openbare weg om er alcohol te gebruiken, ondanks dat dit en het roken op straat waar er geen veilige afstand kan gevrijwaard worden, verboden is; uit een nota van de gemeenteraad blijkt dat, gezien de huidige situatie en het besmettingspercentage, de plaatselijke politie haar inspanningen heeft gericht op het beheersen van de openbare ruimten waar gewoonlijk veel jonge mensen samenkomen zonder gevoelig te zijn voor de minimale hygiëne- en gezondheidsregels die door de huidige pandemie worden opgelegd en daar spant het schoentje.

** De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, heeft aangekondigd dat er 2.795 militaire ’trackers’ beschikbaar zijn om de autonome gemeenschappen te helpen bij het opsporen van COVID-19-besmettingen en zullen worden ingezet op de Canarische Eilanden en in de autonome enclave Melilla; tijdens een plenaire vergadering van de Senaat eiste Sánchez de steun van de centrale uitvoerende macht aan de Spaanse regio’s om de crisis van het coronavirus en de economische en sociale gevolgen ervan onder ogen te zien en riep meteen iedereen op tot eenheid in de strijd tegen een gemeenschappelijke vijand, het COVID-19-virus.

** De eilandregering Cabildo de Tenerife zal samen met het Instituto Tecnológico y de Energías Renovables (ITER) en het Agencia Insular de Energía de Tenerife, deelnemen aan Triple Alliance of Hydrogen, het resultaat van de samenwerking van de drie Europese waterstofprojecten GenComm, Seafuel en HUGE, en zal vooruitgang stimuleren in de overgang naar groene waterstof in Europa en naar een snellere afname van de koolstofuitstoot; de integratie van deze drie projecten, die tot doel hebben de verschillende actoren met elkaar te verbinden, zal leiden tot een aanzienlijke internationale verandering en zal de sectorale koppeling van hernieuwbare energieën versnellen, waardoor de investeringen in hernieuwbare energieën in heel Europa kunnen worden uitgebreid.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img
- Reclame -spot_img

WEETJES

ONZE FACEBOOKDINGES