zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 281
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 281

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het Monumento a la Pescadora, gelegen aan de promenade in Puerto de la Cruz, is een van de meest representatieve symbolen van de gemeente dat in 2008 werd gemaakt door de beeldhouwer Julio Nieto op verzoek van de Lions Club en er gaat geen dag voorbij zonder dat bezoekers naast haar poseren om zich te vereeuwigen op een foto; anderhalve maand geleden werden er drainagewerken uitgevoerd in de Calle Santo Domingo waarbij een daarvoor gebruikte vrachtwagen het beeldje raakte ter hoogte van de elleboog waardoor het standbeeld loskwam van haar ankerpunten en kantelde, maar zonder veel erg zodat kunstenaar Julio Nieto zich zal buigen over de herstelling.

** La Ponderosa, in Playa de Las Americas, was het decor waarin zakenman Mohamed Jamil Derbah een door het Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche ontwikkelde snelle coronavirustest presenteerde, samen met Dr. Jordi Postius Robert, uroloog, met wie hij een overeenkomst heeft ondertekend voor de uitvoering van dergelijke tests voor iedereen; Dr. Postius Robert gaf aan dat de Roche SARS-CoV-2-test een snelle antilichaamtest is die ontwikkeld is door het Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche en kan uitgevoerd worden aan de hand van capillair bloed, waarbij gezocht wordt naar IgM- en IgG-antilichamen tegen SARS-CoV-2 in het bloed bij mensen en wanneer de test minimum 14 dagen na het optreden van de symptomen wordt uitgevoerd, heeft deze een waarheidsgetrouwheid van 99,03 %.
** De regering van Ángel Víctor Torres is overeengekomen dat alle eilanden die in de afgelopen zeven dagen meer dan 100 besmettingsgevallen per 100.000 inwoners overschreden, zich aan een reeks specifieke verplichtingen moeten houden, die strenger zijn dan de overige eilanden die minder hard zijn getroffen; het piepkleine El Hierro heeft een cumulatieve incidentie in de laatste zeven dagen van 273,52 gevallen per 100.000 inwoners, op Gran Canaria is dat cijfer 180,44, op Lanzarote is het 179,92 terwijl de incidentie op Tenerife slechts 26 gevallen op 100.000 inwoners bedraagt, dat onder de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ligt.

** De Canarische Eilanden gaan ervoor om hernieuwbare energie in te zetten voor de toekomstige treinverbindingen op de twee grootste eilanden van de archipel. De regionale overheid zal Spanje en de Europese Unie om financiële hulp vragen voor de aanleg van een spoorlijn op Gran Canaria en op Tenerife; daarom zal de trein op Gran Canaria gevoed worden door een nog te bouwen windmolenpark in de buurt van het industrieterrein van Arinaga, terwijl de trein op Tenerife zal worden voortbewogen door de stroom die opgewekt wordt door fotovoltaïsche installaties.

** President Ángel Víctor Torres van de regering van de Canarische Eilanden en de minister van Toerisme, Industrie en Handel, Yaiza Castilla, hebben een ontmoeting gehad met de CEO van de TUI-groep, de Duitse Sebastian Ebel, met als doel de planning van het wintertoerismeseizoen in goede banen te leiden en het vaststellen van strategieën om de toeristenstroom te garanderen; Torres benadrukt dat de Canarische Eilanden alle maatregelen en besluiten nemen die nodig zijn om de huidige situatie van de COVID-19-besmetting terug te draaien en TUI heeft een klantenbestand van drie miljoen mensen, die met uitzondering van het skitoerisme, naar de Canarische Eilanden zouden kunnen worden gekanaliseerd en op deze manier zouden er in november en december vijf miljoen toeristen naar de eilanden kunnen komen, wat natuurlijk een opmerkelijke daling is van 66%, maar toch genoeg om de economie te stimuleren.

** Na de hoogzomertemperaturen van de vorige week wordt het weer opnieuw normaal voor de tijd van het jaar en het bosbrandalarm wordt daardoor uitgeschakeld op alle Canarische eilanden omdat de temperaturen gezakt zijn tot onder de 30 graden Celsius en er weinig tot geen regen is gevallen in het middengebergte en op de noordelijke hellingen van de eilanden; de komende dagen stijgen de temperaturen opnieuw tot dertig graden om daarna opnieuw te zakken en zo stevenen wij af op een onvervalste Indian summer.

** Voorzitter Pablo José Pestano Gabino van de bijenvereniging Asociación de Apicultores de Tenerife (Apiten), legt uit dat de productie-opbrengst van honing op het eiland veruit de slechtste ooit is en dat blijkt uit het volume van 7 zeven ton honing die de beschermde oorsprongsbenaming Miel de Tenerife vorig jaar op dit ogenblik reeds had verzameld en waarvan de opbrengst dit jaar slechts twee ton zal bedragen als de situatie niet verbetert; naast de essentiële problemen van de bijenteelt, zijnde de klimaatverandering en vooral de droge periodes, is de reden hiervoor dat er veel honingbijen zijn verloren gegaan, want drie jaar geleden had Apiten meer dan 20.000 bijenkasten en 630 honingkwekers, terwijl dit er momenteel respectievelijk nog 15.000 en ongeveer 470 zijn.

** Eind juli heeft Titsa een gratis busdienst van Azanos naar Benijo geopend en een maand later hadden er, gezien het gebrek aan parkeergelegenheid in het gebied en de hoge vraag naar openbaar transport, reeds meer dan vijfhonderd inwoners gebruik gemaakt van deze nieuwe lijn 948 om naar de kust te rijden; er werd op 15 augustus 2019, toen er nog geen busdienst naar de stranden van El Roque, Almáciga en Benijo was en vooraleer het COVID-19-virus de kop opstak, een studie uitgevoerd, en een telling heeft aangetoond dat er op deze dag 750 voertuigen naar de kustgebieden reden, terwijl er in het gebied nauwelijks plaats is voor 200 auto’s.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img