dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 280
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 280

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De Britse luchtvaartmaatschappij Jet2 heeft een vertraging aangekondigd van de hervatting van de vluchten en vakantiepakketten naar Alicante, Malaga en de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote) tot 13 september, wanneer het in eerste instantie verwachtte terug te keren op 30 augustus; bovendien heeft Jet2 melding gemaakt van de opschorting van vluchten en vakantiepakketten naar de Balearen (Ibiza, Mallorca en Menorca) voor de rest van de zomer van 2020 (tot 30 november 2020) door de aanhoudende onzekerheid als gevolg van de COVID-19-pandemie en de aanbevelingen van de Britse regering om niet te reizen én quarantaine op te leggen aan reizigers die uit Spanje terugkeren.

** Op de Canarische Eilanden is na een week van historische hoge temperaturen een normale meteorologische zomer teruggekeerd met waarnemingen die ons een duidelijk beeld geven dat de bewolking zal toenemen over bepaalde gebieden in het noorden van Tenerife, dat er voor de rest van het eiland meer evenwicht is in de verhouding zon/wolken en de zuidelijke en dat westelijke regio’s weinig of zelfs geen bewolking over zich heen krijgen; de temperaturen dalen en halen maximaal 28 graden op Tenerife tot minimaal 18 graden op El Hierro, de calima wordt door de passaatwind weggeblazen.

** De Federación de Áreas Urbanas de Canarias (Fauca) en de leden van de Asociación Zona Centro de Santa Cruz hebben hun bezorgdheid geuit over de hindernissen die de verschillende overheden aan de kleine horecazaken opleggen, zoals het niet meer bedienen van klanten die na middernacht aankomen, op straffe van boete; wegens de vraag wat het verschil is tussen een klant die vóór middernacht of na middernacht binnenstapt en zoals wettelijk voorzien vóór één uur ’s nachts het pand verlaat, is dit een belachelijke richtlijn die men dreigt te negeren uit protest.

** De nationale politie heeft samen met de lokale politie van de gemeente Arona in de nacht van 21 op 22 augustus een gezamenlijke controleactie uitgevoerd om te kijken of de gezondheidsmaatregelen die zijn vastgesteld om de overdracht van de ziekte COVID-19 te voorkomen, werden nageleefd en eindigden met 80 overtredingen: 75 personen werden beboet en 5 horecazaken werden op de bon geslingerd; de politieacties werden door de agenten zowel op de openbare weg als in horecazaken uitgevoerd en zijn het gevolg van de vraag van de overheid om strenger en repressiever op te treden.

** De zwemhulpdienst voor gehandicapten, die elk jaar op het strand van Las Teresitas door het Rode Kruis wordt verleend, kon deze zomer niet worden gestart vanwege het ontbreken van een protocol dat is aangepast aan de nieuwe gezondheidsvoorschriften om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen; de groep Queremos Movernos klaagt erover dat ze al maanden onderhandelen met de gemeenteraad van Santa Cruz over de uitvoering van dit protocol, maar dat het tot nu toe nog niet tot een vergelijk is gekomen waardoor personen met een handicap niet hebben kunnen genieten van het strand Playa de Las Teresitas en een frisse plons in het zeewater.

** De crisis als gevolg van de coronapandemie is nu al voelbaar op de verhuurmarkt op Tenerife alwaar de huurprijzen in de meeste toeristische gemeenten, zoals Adeje en Arona gedaald zijn met 10% in slechts drie maanden, Puerto de la Cruz registreert een minder uitgesproken daling; in Adeje daalden de huurprijzen per vierkante meter van 11,7 euro in april tot 10,5 euro in juli, in Arona daalde de huurprijs van 11,1% in april tot 10,7% in juli, in Candelaria daalde de huur met 6,7%, in Granadilla de Abona 7,7%, in Güímar 0,7%, in San Miguel de Abona 8% en in Santiago del Teide 3,8%.

** Nederland raadt nu ook reizen naar de Canarische Eilanden af vanwege een opstoot van de COVID-19-besmettingen want touroperators stoppen met de verkoop van reizen naar het Spaanse vasteland, naar de Balearen en naar de Canarische Eilanden vanwege het overschakelen van Code Geel naar Code Oranje; dit besluit betekent een nieuwe tegenslag voor het toerisme op de eilanden, niet alleen vanwege de toestroom naar de eilanden van bezoekers uit Nederland, maar ook vanwege het domino-effect dat het kan hebben op Duitsland.

** De eilandregering van Tenerife, via de Eilandwaterraad, en de Spaanse overheid, via het overheidsbedrijf Aguas de las Cuencas de España (Acuaes), hebben voorgesteld om een einde te maken aan het probleem van de lozingen op het eiland en hebben 170 miljoen euro voorzien om vijf waterzuiveringsstations te bouwen, samen met de nodige rioleringswerken; de werkzaamheden aan de waterzuiveringsinstallatie van Granadilla beginnen in 2021 en moeten bijdragen tot een duurzame ontwikkeling en bestrijding van de klimaatverandering.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

OVERDAAD SCHAADT

VAN KUST TOT KUST

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM CANDELARIA

BELACHELIJKE NIEUWE LOCATIE

VIA ANNEMIE

spot_img