woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 278
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 278

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** Candelaria beleefde op 14 augustus waarschijnlijk de meest atypische dag in zijn geschiedenis, want elk jaar, op deze dag, is de Mariagemeente meestal gevuld met duizenden pelgrims die de hele dag door aankomen vanaf alle windstreken en dan is het vooral ’s middags en ’s avonds razend druk en niet alleen door diegenen die hulde willen brengen aan La Morenita, maar ook met mensen die willen genieten en willen deelnemen aan de feestsfeer; deze zeer atypische dagen van de viering van de augustusfeesten ter ere van de beschermheilige van de Canarische Eilanden hebben ook een grote invloed op het bedrijfsleven en vooral op de mensen die in de buurt van de basiliek handel drijven die nu opkijken tegen lege straten die fataal zijn voor de detailhandel. 
** De nacht van 12 op 13 augustus 2020 stond garant voor een spetterend lichtspektakel waarbij er tot 85 ‘vallende sterren’ per uur werden waargenomen die onze atmosfeer streelden en door het drukke verkeer ‘naar boven’ had de overheid beperkende maatregelen opgelegd om naar de meteorieten te gaan kijken in het Parque Nacional del Teide; er werden 17 overtredingen vastgesteld en beboet omdat de regelgeving inzake het coronavirus en de verkeerswetgeving werden overtreden, onder andere twee voor het niet naleven van de bepalingen van de wet op de bescherming van de openbare veiligheid en één voor milieuovertredingen.
** De Finca Cueva del Polvo behoort toe aan het Instituut voor Agrarisch Onderzoek van de Canarische Eilanden, is gelegen in de gemeente Guía de Isora en bezit de grootste collecties banaan- en mangokiemen in Spanje, evenals een belangrijke verzameling van lychee en carambola (stervrucht); het instituut ICIA, verbonden aan het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische regering ontwikkelt in haar experimentele boerderijen verschillende projecten met onderzoeken naar tropische fruitbomen, met een kiem-plasmabank die dient als bron voor verbeteringsprogramma’s in de landbouwproductie.
** De Canarische regering heeft op vraag van het gemeentebestuur van Buenavista del Norte een tijdelijke maatregel genomen om excessief verkeer in het natuurgebied van Punta de Teno en in de kustgebieden van de gemeente te voorkomen; vanaf het moment dat het voorstel is goedgekeurd door de regering, wordt de toegang enkel nog verleend aan de TITSA-buslijn 369, die dagelijks operatief is van 09.00 tot 20.00 uur en om ander verkeer tegen te houden is de bareel gesloten, uitgezonderd voor hen die geautoriseerd zijn, die daar wonen of werken.
** De Canarische Eilanden zijn beter voorbereid op een nieuwe golf van coronavirusinfecties na de ervaring die werd opgedaan in de eerste maanden van de strijd tegen SARS Cov-2 en beschikt over een reservevoorraad om acht weken te overbruggen dat bestaat uit beschermingsmateriaal, medicijnen, beademingsapparatuur en COVID-19-bedden; er zijn ook voldoende ademhalingsapparatuur en medicijnen voorradig om het hoofd te bieden aan een heropflakkering en daarenboven zijn er meer dan 400 inzetbare beademingsapparaten en een 600-tal reserve-apparaten beschikbaar.
** Het indexcijfer van de consumptieprijzen daalde met 0,9 procent op de Canarische Eilanden in juli ten opzichte van de maand ervoor en daardoor daalde het jaar-op-jaar-tarief van de inflatie met een tiende op de Canarische Archipel tot 0,7 procent; het geharmoniseerde indexcijfer van de consumptieprijzen, dat internationale vergelijkingen mogelijk maakt, is in juli met 0,7% op jaarbasis en met 1,6% op maandbasis gedaald en daarom is het leven op de Canarische Eilanden ietsje duurder geworden.

** In de faciliteiten die door het Consejo Insular de Aguas de Tenerife (Ciatf) worden beheerd, is het afvalwater gereduceerd van 43.850 kubieke meter per dag naar 22.410 kubieke meter per dag en is de regio Adeje-Arona het hardst getroffen gebied met een daling van 60% als gevolg van de sluiting van de toeristische accommodatie door de COVID-19-pandemie; in de regionale ontziltingsinstallaties van Granadilla, Arico en San Miguel de Abona, is er een neerwaarts verbruik van 5%, in de ontziltingsinstallatie van Fonsalía, die de gemeenten Guía de Isora en Santiago del Teide bedient, zakt het water met 3 tot 5% en de ontzilting in de sector Adeje-Arona, is gedaald met 26%, van 30.500 kubieke meter per dag tot 22.500 kubieke meter per dag.

    ** De zomersoldenverkoop voldoet niet aan de verwachtingen door de afwezigheid van sociale activiteit, de grotere besparingen van de huishoudens en de geringe aanwezigheid van toeristen en dat leidt ertoe dat de commerciële sector deze soldenperiode ontgoocheld zal afsluiten; de vooruitzichten waren in eerste instantie nog hoog, door het grote volume aan goederen die in promotie gezet kon worden, door het feit dat deze voorraad tijdens de maanden van quarantaine onverkocht bleef, maar was buiten de waard gerekend omdat COVID-19 de situatie onderweg heeft veranderd tot een gemiddelde omzetdaling tussen de 25% en 30%.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VERDRINKINGEN

ZWEMBADGENOEGENS

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP