maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 277
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 277

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Los Cristianos opent een direct verkooppunt voor vis en daarom tekende het gemeentebestuur van Arona een overeenkomst met de Cofradía de Pescadores, die het een subsidie toekent voor de aankoop van een ijsmachine en van computerapparatuur; met meer dan vijftig boten en ongeveer tachtig professionele vissers, vangen de leden van de Cofradía jaarlijks meer dan vijftig ton vis op een traditionele manier en de gemeente Arona heeft nu twee directe verkooppunten van verse vis, namelijk in Los Cristianos en in Las Galletas.

** De coördinator van het onderzoek naar de seroprevalentie van de coronavirus-antilichamen op de eilanden, dokter Noemí González, benadrukte dat de seroprevalentie van 2,1 tot 2,4% te danken is aan het succes van de opsluiting, seroprevalentie is de aanwezigheid van antistoffen in het bloed, waardoor iemand immuun is voor COVID-19, een cijfer dat lager is dan het nationale gemiddelde van 5%, waardoor mensen dus minder immuun zijn en ook kwetsbaarder; dr. González merkte ook op dat wetenschappers niet weten of er reeds voldoende antilichamen voorkomen of niet, of immuniteit al dan niet op te sporen is met de instrumenten die heden ten dage worden gebruikt, en of er een nog een ander soort immuniteit is buiten de cellulaire.

** Maffiabendes in West-Afrika intensiveren hun activiteiten en zetten meer en meer vluchtelingen op de vaarroute naar de Canarische Eilanden waardoor de migratiecrisis op de Canarische Eilanden groter en het probleem verontrustend erger wordt, mede doordat maffioso hun activiteiten in een hogere versnelling hebben geschakeld omdat in deze periode van het jaar de wateren van de oostelijke oceaan heel erg kalm te bevaren zijn; verleden week zijn er 20 migranten vanaf het Afrikaanse continent op Tenerife aangekomenen, rond de middag heeft het Rode Kruis vier mannen bijgestaan die over zee aankwamen in het kustgebied van de gemeente Granadilla, en uren later redde de patrouilleboot Rio Tajo dertien mannen en drie vrouwen aan boord van een patera die door de SIVE-radar werd gedetecteerd toen hij nog 14 mijl ten zuidwesten van Maspalomas voer en bestemming Los Cristianos had.

** Iberia Express verdubbelt het vliegaanbod van en naar de Canarische Eilanden in de eerste twee weken van de maand augustus en de aankoop van Air Europa, die binnenkort zou worden gesloten, stuit op problemen omdat er niet wordt overeengekomen over de overnameprijs; Iberia Express heeft in een persbericht uitgelegd dat het in deze atypische zomer haar vluchtactiviteiten gevoelig zal verhogen naar Tenerife Norte en Gran Canaria en dat deze bestemmingen in de eerste helft van augustus respectievelijk 37 en 35 vluchten per week zullen toegedeeld krijgen waarin in totaal in juli en augustus ongeveer 625.000 zitplaatsen ter beschikking worden gesteld om de mobiliteit deze zomer te vergemakkelijken en om het herstel van het toerisme te stimuleren en te herstellen.

** De impact van de crisis die door het nieuwe coronavirus in gang is gezet, heeft niet alleen geleid tot een drastische daling van veel indicatoren die van vitaal belang zijn voor de economie van het eiland, maar heeft ook een einde gemaakt aan de hoop van veel werknemers op Tenerife om in de komende maanden een baan te vinden en zo zijn er meer dan 46.900 mensen hun baan kwijtgeraakt en blijkt het merendeel onder hen te zijn gestopt met het actief zoeken naar een nieuwe job, omdat ze ondanks hun werkloosheid niet in de werkloosheidslijsten zijn opgenomen; van de 46.910 nieuwe werklozen is 57% vrouw (27.030) en 43% man (19.900). De meerderheid is ouder dan 25 jaar, namelijk 43.760 personen (93%) en slechts 3.170 zijn jonger dan 25 jaar.

** Het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de regering van de Canarische Eilanden heeft een overeenkomst gesloten met AXA Spanje om een beleid voor reisbijstand uit te werken dat van toepassing is op alle toeristen die naar de eilanden reizen, zowel buitenlandse als binnenlandse en dit om te kunnen reageren op incidenten in verband met de COVID-19-pandemie en daarin staat onder andere de tussenkomst beschreven van een noodzakelijke verlenging van de reis door quarantaine; dit maakt de Canarische Eilanden tot de eerste Autonome Gemeenschap waar de toeristen gedekt zijn door een reisbijstandsverzekering, met garanties voor medische kosten, repatriëring en een verlengd verblijf als gevolg van de quarantaine en dit alles onder opschortende voorwaarde dat er geen besmetting was bij aanvang van de reis, zoals dit is gestipuleerd in de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij.

** De coronacrisis heeft geleid tot een drastische daling van het aantal bedrijven, wat vooral te merken is in de gegevens van het eerste kwartaal van dit jaar. Volgens de cijfers van het Instituut voor de Statistiek van de Canarische Eilanden (Istac) hebben in de maand juni in totaal 25.443 bedrijven hun activiteiten gehandhaafd, vergeleken met de 27.772 in dezelfde maand van het voorgaande jaar en werden er 2.300 bedrijven failliet verklaard; de sector die het meest getroffen is door de sluiting van bedrijven is de horeca- en kleinhandelsector omdat hun activiteit het sterkst is beïnvloed door de pandemie en waardoor 2.115 bedrijven werden geveld door de coronacrisis.

** De regering en gemeenten hebben besloten om de kustgebieden terug te schenken aan de natuur en daarom gaat de uitzetting van illegale bewoners in de kustgebieden van Adeje, Arico en Granadilla gewoon door en moeten 120 illegale bewoners andere oorden opzoeken; maar nu blijkt dat er onder deze mensen, die langere periodes van maanden en zelfs van jaren doorbrachten onder een gammel dak, beschikken over een eigendom, waarvan sommige woonhuizen worden geadverteerd op sociale netwerken als huurwoning.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ROKEN VERBODEN

KASTANJETIJD OP TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP