maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 276
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 276

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het beeld van het cruiseschip AidaNova dat Santa Cruz bedankte tijdens de lockdown met het woord TENERIFE, staat op ieders netvlies gegraveerd en na maanden van immobiliteit lijkt de dankbetuiging op een definitief afscheid en bovendien zijn er geen data meer voorzien voor de terugkeer van de cruisers naar de haven van Santa Cruz; de coronacrisis slaat nu ook in als een bom bij grote internationale bedrijven zoals Pullmantour dat failliet is gegaan en andere bedrijven die op het punt staan dit te doen of die bescherming aanvragen tegen schuldeisers.

** Veertien aardbevingen op 24 uur tijd noemt men een cluster of een seismische zwerm en dat overkwam La Isla Bonita, La Palma, een zustereiland dat ten noordwesten van Tenerife ligt, wat werd bekendgemaakt door Involcan, het Instituto Volcanológico de Canarias dat verduidelijkt dat de aardbevingen deel uitmaken van seismische activiteit van de Cumbre Vieja-vulkaan en dat er geen gevaar is voor de mensen die zich op het eiland bevinden; zo zijn er na de zes kleine bevingen die zich zaterdag in de vroege uurtjes voordeden, later op de dag nog veertien bijgekomen, tussen 18.01 uur op zaterdag en 04.54 uur op zondag, waarvan de epicentra tussen 29 en 37 kilometer diepte lagen en een intensiteit hadden die varieerde tussen 1,7 en 2,5 graden op de schaal van Richter.

** Bedrijven en handelszaken op de Canarische Eilanden hebben een gemeenschappelijk front gevormd om, met de hulp van de overheid, een offensief te lanceren met als doel de Canarische Eilanden binnen de reismogelijkheden van Britse staatsburgers te houden en de Britten buiten de quarantaine-maatregelen te stellen die zijn opgelegd aan alle Britten die terugkeren uit Spanje; de belangrijkste troef die de handelsgemeenschap op de eilanden heeft om de Britse premier, Boris Johnson, te overtuigen om terug te keren op zijn beslissing is de lage besmettingsgraad van de subtropische regio waarvan de epidemiologische situatie ver onder deze van de meeste landen in Europa ligt, met een besmettingsgraad van 5,8 personen op 100.000 inwoners die ver beneden de besmettingsgraad ligt van het Verenigd Koninkrijk, dat 13,9% bedraagt.

** De werkloosheid op de Canarische Eilanden neemt toe met 10.600 mensen in het tweede kwartaal van 2020, en zo zijn er dit jaar op de eilanden reeds 108.100 arbeidsplaatsen verloren gegaan; de stijging van de werkloosheid is met 4,92% toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar en daarmee blijft het aantal werklozen binnen de Canarische archipel momenteel vaststeken op 225.900 eenheden terwijl de werkloosheid op nationaal niveau in het tweede kwartaal met 55.000 personen steeg, wat neerkomt op een stijging van 1,6% ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

** De gemeenteraad van Arona heeft via de departementen Economische Promotie en Werkgelegenheid en Vervoer de buitengewone subsidies voor het onderhoud van de taxisector in de gemeente goedgekeurd dat een schenking van een steunpakket van 200.800 euro betreft, met als doel de economische gevolgen van de COVID-19-pandemie, die met de uitgevaardigde maatregelen tot een sterke daling van de inkomsten van de sector heeft geleid, tot een minimum te beperken; de steun bedraagt 800 euro per vergunningsplichtige, op voorwaarde dat er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

** Meer dan 30 grotten, tenten, schuttingen en hutten werden de voorbije week in de kustgebieden van Granadilla geëvacueerd door het Ministerie der Kustgebieden ‘Costas’ en de gemeente Arona op 34 locaties langs de kuststroken tussen Agua Dulce, in Los Abrigos, en La Mareta, in de gemeente Granadilla de Abona; ruim 90% van de bewoners die zich vestigden in dit kustgebied van Granada waren buitenlanders en sommige van de aangetroffen personen hadden zich er pas onlangs gevestigd, nadat ze uit de kustgebieden van La Caleta waren verdreven.

** De havenautoriteiten van Santa Cruz de Tenerife, Endesa, Enagás en de Universiteit van La Laguna hebben een project ondertekend, over het genereren en het opslaan van hernieuwbaar gas in de haven van Granadilla, om de vereiste infrastructuur te definiëren met als doel de energiezekerheid te garanderen en bij te dragen aan de decarbonisatie van het elektrische en maritieme transportsysteem op Tenerife, dixit het Havenbedrijf; het project, waarvan de uitvoeringsperiode één jaar bedraagt, zal de integratie van de centrale in het elektriciteitssysteem van het eiland bevorderen, het potentieel voor de levering van brandstof aan het zeetransport in de havens van Tenerife verhogen en de levensvatbaarheid van de uitvoer van hernieuwbaar gas naar derde landen tot stand brengen.

** Het gemeentebestuur van Candelaria heeft besloten om de feestvieringen ter gelegenheid van de ‘Dag van de Maagd’ niet te laten doorgaan vanwege de COVID 19-pandemie en ook de bedevaart, die jaarlijks tienduizenden mensen verzamelt, gaat dit jaar fysiek niet door om mensenmassa’s te vermijden; burgemeester, María Concepción Brito, heeft in een persconferentie uitgelegd dat de gezondheid en veiligheid in 2020 een absolute prioriteit hebben op de feesten die midden augustus steeds een massa volk op de been brengt en zij nodigt daarom de burgers uit om de festiviteiten op een andere manier te beleven, zoals het volgen van de vieringen via de televisie, de radio en de verschillende media die speciaal daarvoor in het leven werden geroepen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VLIEGEN NAAR TENERIFE

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

FRANSE COMPLIMENTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP