zondag, juli 14, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 275
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 275

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het vermoeden dat de 13 immigranten die eerder deze week in een bootje aankwamen bij de kust van Santiago del Teide bijna de hele reis in een grote vissersboot als moederschip maakten, werd bewaarheid omdat de Guardia Civil de avond van de aankomst van de patera een verdachte vissersboot aantrof in de haven van Los Cristianos; er wordt speciale aandacht besteed aan de vissersboot omdat deze op 22 juni jongstleden Senegal heeft verlaten, zoals gecertificeerd door het Automated System for Locating Vessels en doordat de boot daarna werd gedetecteerd door de radar van het SIVE-bewakingssysteem op vier mijl (7,40 kilometer) van de kust.

** De Policía Local van Granadilla de Abona en de Inspección de Costas zijn eerder deze week overgegaan tot onderzoek van illegale nederzettingen in het gebied tussen Agua Dulce (Los Abrigos) en La Mareta en het vermoeden is groot dat na deze identificatie overgegaan zal worden tot een complete ontruiming; deze soort interventies moet de kustgebieden zuiveren van illegale bewoning, van het storten van vuil en afval, en moet de desbetreffende gebieden terug aan de natuur overhandigen.

** Met een budget van meer dan 664 miljoen euro op zes jaar tijd bijna 6.000 woningen bouwen is ook voor de Canarische regering een flinke uitdaging, die in het kader van het nieuwe huisvestingsplan in het parlement van de Canarische Eilanden moet worden ingediend om het proces te starten: deze ’20-’25-strategie is een van de belangrijkste onderdelen van het economische en sociale reactiveringsplan van de overheid, aangezien dit woningproject kan leiden tot het scheppen van 28.300 banen in de bouwsector.

** Wetenschappers van het Museo de la Ciencia y el Cosmos hebben bevestigd dat de ruimtebrok die is gevallen tussen Icod en Buenavista, op 14 juli 2020 om 00.50 uur, een meteoriet is en bronnen binnen het wetenschappelijk beleid hebben aangekondigd dat de meteoriet mogelijks in kleine stukje is gebroken die elk tussen de 10 en 50 gram kunnen wegen, dat ze de grootte kunnen hebben van een twee-euromuntstuk en zwartgeblakerd zijn; volgens bronnen van de wetenschappelijke instelling is dit fenomeen ook vastgelegd door een camera die zich op de Teide bevindt en door beide fotometrische waarnemingen te vergelijken met driehoeksmeetkunde zou de ware locatie kunnen worden gevonden.

** Agenten van de lokale politie van Santa Cruz hebben gisteravond een einde gemaakt aan een illegaal feestje dat plaatsvond in de Calle Padre Anchieta in Santa Cruz omdat er meer dan vijftig jongeren op het evenement dronken waren, waarbij ze veel kabaal maakten en geen preventieve maatregelen toepasten, zoals het gebruik van maskers of het respecteren van interpersoonlijke veiligheidsafstanden; voordat de politieagenten tussenbeide kwamen, merkten buren op dat er veel jongeren een winkel in- en uitliepen met alcoholische dranken in de hand en zich heel lawaaierig gedroegen, waardoor de uitbater van deze winkel werd geverbaliseerd, aangezien alcoholische dranken na 22.00 uur in die winkel niet meer mogen worden verkocht.

** De Spaanse Vereniging voor Epidemiologie, La Sociedad Española de Epidemiología (SEE) heeft geëist om alle terrassen, bars en restaurants, stranden, openluchtshows en privéauto’s in Spanje rookvrij te maken en heeft daarbij gewaarschuwd dat roken de kans op verspreiding van het coronavirus vergroot; er wordt gesteld dat 80% van de horecazaken de wet overtreden door roken toe te staan op overdekte terrassen met twee of meer wanden en er wordt duidelijk aangetoond dat op deze plaatsen de concentratie van nicotine en rookdeeltjes hoger kan zijn dan de niveaus die in de gesloten ruimtes werden aangetroffen, toen roken nog was toegestaan.

** De oorzaken van de grote stroomonderbreking op Tenerife die woensdag 18 juli het eiland ongeveer zeven uur zonder stroom heeft gezet, werden deze week uitgelegd door de algemeen directeur van Endesa op de Canarische Eilanden, Pablo Casado, die daarvoor bijgezeten werd door de directeur van Generation, Saúl Barrio, en de directeur van Institutionele Betrekkingen op Tenerife, José Manuel Valle; vanaf het begin van de persconferentie liet Pablo Casado weten dat de verantwoordelijkheid van de stroomstoring bij Endesa lag en hij verontschuldigde zich namens het bedrijf aan iedereen op Tenerife voor het ongemak dat werd veroorzaakt en benadrukte dat Endesa niet op zoek is naar schuldigen of het toewijzen van verantwoordelijkheden, maar veeleer naar een verbetering van de protocollen om het energiesysteem op de Canarische Eilanden technische en ecologisch te moderniseren.

** In het Staatsbulletin is de definitieve verdeling van de eerste schijf van 6 miljard euro uit het COVID-19-fonds verschenen die de regering de mogelijkheid moet geven om de budgettaire gevolgen van de crisis aan te pakken en het uitzonderlijke, niet-terugvorderbare fonds van 158,97 miljoen euro te gebruiken om de economie terug op gang te krijgen; daarenboven zal het COVID-19-fonds nog eens 3 miljard toewijzen voor de gezondheidszorg, 2 miljard voor het onderwijs en 5 miljard om het verlies aan belastinginkomsten en vervoer te verlichten, en ook in deze nieuwe posten zal de Canarische archipel een gedeeld budget ontvangen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

DE LAATSTE EXEMPLAREN

TENERIFE ONTDEKKEN

SEB LEESON LEGAL GROUP