donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 273
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 273

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De calima is een storende factor die de Canarische Eilanden in het hart raakt en vooral mensen treft die problemen hebben met de ademhaling door een gigantische stofwolk, die zich meestal vormt tussen de late lente en de vroege herfst, met pieken van eind juni tot half augustus; deze calima krijgt nu de naam Godzilla toegewezen terwijl de beelden van Copernicus Sentinel en de Aeolus-satellieten aantonen hoe grote hoeveelheden stofdeeltjes vanaf de Westelijke Sahara de oversteek maken in westelijke richting en door superwinden in de troposfeer over de Atlantische Oceaan naar het Caribisch gebied en de Verenigde Staten worden geveegd.

** Voetbalploeg CD Tenerife, die twee maanden geleden mathematisch bijna zeker was om te degraderen, kon in de wedstrijd tegen Zaragoza met een gelijkspel de play-offs niet halen en strandde op slechts één punt, wat te weinig was om door te schuiven naar de top zes van het klassement; geen play-offs voor CD Tenerife, maar als deze ploeg zich volgend seizoen manifesteert op dezelfde manier als in de tweede periode van dit kampioenschap halen de blauwwitten volgend seizoen zeker een top zes.

** Minister José Antonio Valbuena van Ecologische Overgang, Bestrijding van Klimaatverandering en Territoriale Planning, zei deze week dat het Integraal Afvalplan van de Canarische Eilanden (Pircan) binnenkort openbaar zal worden gemaakt en voegde er in één adem aan toe dat de archipel vrij zal blijven van verbrandingsovens; op deze manier is Canarias de eerste Spaanse autonome gemeenschap die in het afvalbeheersplan verbranding categorisch afwijst en 82 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor de periode 2020-2026 om duurzaam afvalbeheer op de Canarische Eilanden te implementeren.

** Gezien de weigering van Europa om COVID-19-controles uit te voeren in de luchthavens op de plaats van herkomst van de toeristen, zoals aan Europa werd gevraagd door de Canarische Eilanden, werd er een systeem opgezet van warmtebeeldcamera’s en koortsopnemende medewerkers en blijft de archipel vragende partij om de COVID-19-controle te verbeteren; in dit verband kondigde de minister van Volksgezondheid aan dat de Autonome Gemeenschap, selectief en afhankelijk van de herkomst een reeks sneltesten wil uitvoeren, maar gaf geen nadere bijzonderheden en onderzoekt de mogelijkheid om een nieuwe piloottest uit te voeren.

** Minister Maroto heeft de ontwikkeling van een specifiek investeringsprogramma voor de Canarische Eilanden voor het herstel van de toeristische sector in de archipel vervroegd en heeft de instellingen en het bedrijfsleven om ambitieuze voorstellen gevraagd, gezien de te verwachten middelen die voor dit doel door Europa worden vrijgegeven; dit werd aangekondigd door de Minister van Industrie, Handel en Toerisme van de Spaanse regering, Reyes Maroto, tijdens de persconferentie, waarin de Canarische Eilanden door de Wereldorganisatie voor Toerisme (WTO) als veilige vakantiebestemming werd genoemd.

** Om het gebruik van het openbaar vervoer bij de toeristen aan te moedigen heeft de eilandregering, het Cabildo van Tenerife, een toeristenpas gecreëerd die de mogelijkheid biedt om een week lang of een hele dag onbeperkt te reizen met trams en bussen over het hele eiland, inclusief de buslijnen naar Teno en El Teide; de Abono Semanal of weekpas kost 50 euro, de Abono Día of dagpas kost 10 euro en kost amper meer dan de Bono Residente Canario, de reispas die voor residenten 38 euro per maand kost, maar waarbij de ritten naar Teno en El Teide niet inbegrepen zijn.

** Een dolfijn is in de kustgebieden nabij Adeje op de sukkel en zwemt soms vrij dicht bij de kust, zo dicht zelfs dat de minister van Milieubeheer en Veiligheid van de eilandregering op Tenerife, Isabel Garcia, de bevolking vraagt om de omgeving te vermijden en om zeker geen pogingen te ondernemen om de tuimelaar hoe dan ook te helpen; dierenartsen opperen dat een van de mogelijke redenen waarom de dolfijn zo dicht bij de kust komt, is dat het om een solitair exemplaar gaat dat op zoek is naar eten en dat de dolfijn naar alle waarschijnlijkheid terug naar open zee trekt wanneer hij terug op sterkte is.

** Een tien kilometer lange duurzame elektrische weg van en naar de luchthaven Reina, uitgerust met een bovenleiding langs het hele traject, zodat de bussen en de nieuwe generatie vrachtwagens hun accu’s kunnen opladen tijdens het transport, is het innovatieve voorstel dat ingediend werd door de bouwfederatie Federación de Entidades de la Construcción de Santa Cruz de Tenerife (Fepeco) en Canarias Te Recarga, een van de geassocieerde bedrijven die de Canarische archipel moet helpen bij de overgang naar het gebruik van hernieuwbare energieën; de avant-gardistische weg zou het industrieterrein van Granadilla, waar het Technologisch Instituut voor Hernieuwbare Energie ITER is gevestigd, en Las Chafiras met elkaar verbinden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

KERST OP TENERIFE

VERDRINKINGEN

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

KIEZEN OF DELEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP