dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 271
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 271

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De President van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, en de Minister van Toerisme, Yaiza Castilla, hebben gisteren een ontmoeting gehad met de CEO van de TUI-groep, de Duitse Sebastian Ebel, om te werken aan het herstel van de toeristenstroom naar de Canarische Eilanden; Ebel heeft niet geaarzeld om zijn vertrouwen in het herstel van de Canarische Eilanden uit te spreken, met het argument dat ‘het goed zal gaan, want de regio is een van de weinige zonnige bestemmingen en de archipel heeft weinig concurrentie’, een uitspraak waarmee hij naar het winterseizoen.

** ‘Zodra de alarmfasen waren beëindigd, en in toepassing van de door de regering van de Canarische Eilanden goedgekeurde gezondheidsvoorschriften, is het noodzakelijk om over te gaan tot de geleidelijke heropening van de recreatieve zones, met het in acht nemen van de nodige preventieve maatregelen’, verklaart verantwoordelijke Minister Isabel García, die er onmiddellijk aan toevoegt dat de politionele overheden en de veiligheidsdiensten zullen samenwerken om toezicht en controle uit te oefenen in deze gebieden, vooral in het weekend; zo zijn de recreatiegebieden van Las Raíces in El Rosario, Llano de los Viejos in La Laguna, La Quebrada in Tegueste, Las Lajas in Vilaflor, La Caldera in La Orotava, Chío in Guía de Isora en San José de los Llanos in El Tanque terug open, terwijl de andere vrijetijdsgebieden gesloten blijven.

** De Canarische archipel neemt via Canary Islands Film deel aan de Marché du Film, de professionele markt die parallel loopt aan het filmfestival van Cannes, het eerste filmfestival dat virtueel doorgaat ten gevolge van de COVID-19-pandemie; de eilanden zullen door middel van virtuele vergaderingen de promotie richten op de recente verhoging van de fiscale stimulansen voor filmopnames op Canarisch grondgebied, met name de kostprijs om op de eilanden te mogen filmen die tot 50 procent is gezakt om Canarias als filmlocatie aantrekkelijk te maken.

** Een van de eerste beschikbare studies over het emotionele effect van quarantaine op minderjarigen in Spanje en Italië, uitgevoerd door de Universiteit Miguel Hernández in Alicante, onthult dat 85,7% van de ouders veranderingen hebben opgemerkt in de emotionele toestand en het gedrag van hun kinderen, met name problemen met de concentratie, desinteresse, prikkelbaarheid, nervositeit, gevoelens van eenzaamheid, rusteloosheid en ongerustheid; deze symptomen komen volgens de onderzoekers vaker voor bij Spaanse kinderen, omdat de opsluiting in Spanje strenger is (was) dan in andere Europese landen.

** Het maatregelenplan en de verbodsbepalingen omtrent de ‘Hogueras de San Juan’ hebben niet belet dat er een dozijn interventies werd uitgevoerd in Santa Cruz, de overgrote meerderheid in de zuidwestelijke wijk van de hoofdstad; uit de lijst van incidenten bleek dat er toch vreugdevuren werden aangemaakt in Cueva Roja, Barrio Nuevo, op het strand van het Parque Marítimo, in de Calle Abeto, in El Draguillo, evenals in Los Alisios en Añaza.

** De Canarische Eilanden sluiten de eerste week van de nieuwe normaliteit af met slechts enkele nieuwe gevallen van coronavirusinfectie onder de inwoners, met slechts twee patiënten die op de ICU zijn opgenomen en met zes nieuwe geïmporteerde infecties onder de immigranten die vorige week op Fuerteventura aankwamen aan boord van een ‘patera’ en een rubberboot,  en omdat de groep asymptomatisch was, blijft ze geïsoleerd; alle immigranten die uit Afrika aankomen worden gecontroleerd en getest op PCR vanaf het moment dat ze op zee worden gered om ze daarna preventief in quarantaine te plaatsen.

** Het als lepradorp gekende Abades krijgt een ander uitzicht, want het bedrijf Playa de Arico S.A., met zetel in Rome, die eigenaar is van de grond, wil op het 1,7 miljoen vierkante meter grote terrein vier hotels bouwen die geïntegreerd zullen worden in een botanische tuin; het project Punta de Abona, dat bestaat uit de bouw van een milieupark en vier hotels met 3.000 bedden zal gelegen zijn tussen Abades en Porís de Abona in de gemeente Arico en zal een kostenplaatje bezitten van meer dan 300 miljoen euro, maar meteen ook 1.500 banen opleveren.

** Vrouwen uit de medianias (gebieden tussen 600 en 1.500 meter hoogte) die uit nederige gezinnen komen en zich geen watervoorraden konden veroorloven om hun kleren en gebruiksvoorwerpen schoon te maken, gingen naar de openbare wasplaatsen, waar het water uit de galerijen doorvloeide; zo ontstond in 2013 een showende wasgroep om de toeristen er blijvend te herinneren aan het werk van de wassende en plassende vrouwen, gekleed  lopend zoals in het verleden, met hun manden vol kleren op het hoofd, zingend de straat op naar de wasplaatsen, telkens zorgend voor een traditioneel en emotioneel moment.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Dankjewel voor dit bericht, altijd interessant om te lezen hoe het op teneriffe er aan toe gaat, we zijn algelopen “winter “op vakantie geweest en komen volgend winter zeker terug op teneriffe of een ander eiland, een aanrader voor iedereen! Groeten uit Haalderen (Nederland)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

GASNETWERK

VIEZE BEESTEN

ZONNECELLEN

spot_img