zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 270
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 270

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Titsa heropende onlangs opnieuw de buslijn die Buenavista met Punta de Teno verbindt en zal vanaf 1 juli 2020 de uurregeling op zomertijd zetten, wat meestal voldoening geeft en voldoet aan de toegenomen vraag omdat het toerisme straks stilaan op gang wordt getrokken; Transportes Interurbanos de Tenerife, een bedrijf van de Cabildo van Tenerife, heeft lijn 369 die Buenavista del Norte met de uiterste noordwestpunt van het natuurpark Teno verbindt en tijdelijk werd opgeschort door de alarmtoestand van het coronavirus, weer in gebruik genomen, met vertrek in Buenavista op het uur en terugkeren op het halfuur.

** De voorziening op camping Montaña Roja in de gemeente Granadilla de Abona die was opgezet als noodopvang voor daklozen tijdens de coronacrisis, heeft de laatste drie gebruikers naar andere oorden doorverwezen, d.w.z. dat er gedurende 35 dagen 16 daklozen met verschillende nationaliteiten hebben gewoond in deze faciliteit en eten en drinken, medicijnen en hygiëneproducten hebben gekregen; naast deze opvang in El Médano, heeft de regio een tweede voorlopige opvangplaats in de sporthal Jesus Dominguez Grillo van Los Cristianos waar 28 personen kunnen gehuisvest worden, hoewel er sinds het begin van de de-escalatie slechts twintig mensen hebben verbleven.

** De Canarische Eilanden zullen de gezondheidswerkers extra compenseren voor hun inzet in de strijd tegen het Covid-19-virus, zegt de president die de inspanningen erkent van degenen die in de voorbije maanden hard hebben gewerkt om de pandemie te bestrijden door overuren te kloppen op week- en weekenddagen, en hij maakte meteen duidelijk dat deze compensatie op tafel ligt bij de regering en alleen nog verder moet uitgewerkt en gedefinieerd worden; alles hangt nu af van de beslissingen die hogerhand worden genomen en zullen bepalend zijn voor de extratoelagen die uiteindelijk 30 of 40 miljoen euro zullen kosten.

** Quirónsalud Tenerife en Quirónsalud Costa Adeje zijn de eerste centra op de Canarische Eilanden die het particuliere e-recept implementeren in hun diensten en hierdoor ontstaat er een grotere flexibiliteit en wordt er meer controle aangeboden bij het voorschrijven en verstrekken van geneesmiddelen terwijl bovendien de voorgeschreven medicamenten toegankelijk zijn voor alle gebruikers vanaf elk mobiel apparaat; deze vooruitgang, die in coördinatie met de Organización Farmacéutica Colegial is gemaakt, vergemakkelijkt in hoge mate het proces door alle patiënten toegang te geven tot de receptuur via hun private webruimte op het Mi Quirónsalud, een patiëntenportaal waar ook alle afspraken worden beheerd, raadplegingen kunnen worden bijgehouden en op elk moment tests en medische rapporten kunnen worden geraadpleegd.

** De eilandregering op Tenerife heeft via het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij een campagne gelanceerd ter bevordering en ondersteuning van de ambachtelijke visserij waarin verantwoorde consumptie van lokale visproducten en het respect voor het maritieme milieu aan bod komen; het initiatief, dat is gefinancierd door de Grupo de Acción Costera de Tenerife (GAC), bestaande uit publieke en private actoren uit de visserijsector, beschikt over een budget van ongeveer 14.000 euro, waartegenover het generieke project waarin het is opgenomen en waarin promotie en ondersteuning van de ambachtelijke visserij wordt gepromoot, een budget heeft van ongeveer 50.000 euro.

** De bilaterale technische vergadering tussen de Canarische Eilanden en Spanje over de gezondheidscontrole van reizigers die op de Canarische Eilanden aankomen, mondt uit in een toezegging van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid om het voorstel van de Canarische Eilanden te bestuderen voor een aanvullende controle op passagiers die op de Spaanse luchthavens aankomen; tijdens de bijeenkomst werd de mogelijkheid geanalyseerd om toeristen uit gebieden met een hoge COVID-19-besmetting of met een vermoeden van een besmetting, een serologische test of PCR-test te kunnen afnemen, afhankelijk van de epidemiologische criteria, wat een aanvulling zal vormen op de reeds goedgekeurde maatregelen, zoals de controle van de lichaamstemperatuur van alle reizigers, een epidemiologisch onderzoek en/of het overgaan tot medische controle voor verdachte gevallen.

** Reeds wekenlang hangt er in Armeñime en omstreken een stinkende geur die veel vliegen aantrekt en dusdanig ook verantwoordelijk is voor een snelgroeiende vliegenplaag door een onwelriekende geur die van een bananenplantage in de buurt komt waar er bemest werd met vloeibaar residu; de burgemeester nam contact op met het ministerie en het departement heeft op haar beurt een technicus gestuurd om te controleren of er wel degelijk vloeibare mest in bananenplantage werd gedumpt met bijhorende geurhinder die te ruiken is tot in Callao Salvaje.

** Twee jonge milieuactivisten zijn gisterochtend in een van de bouwkranen geklommen op het terrein waar de groep Viqueira een hotelcomplex bouwt dat, sedert het verkrijgen van een gemeentelijke bouwvergunning twee jaar geleden, fel is omstreden wegens het afbakenen van de kust en het ontbreken van een rioleringssysteem in het bouwproject; na vergeefse pogingen van de Guardia Civil, met een helikopter, over land met verschillende politiepatrouilles, en zelfs met de tussenkomst van de brandweer, dachten de betogers er niet aan om naar beneden te komen en werden zo de hele dag vanaf de grond gevolgd door tientallen kijklustigen, terwijl de bouwvakkers onversaagd verder bleven werken, weliswaar zonder torenkraan.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

GELUK OP EEN EILAND

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -spot_img

WEETJES

HERMANO PEDRO

ONWAARDIG IN DEZE TIJDEN

spot_img