zaterdag, mei 18, 2024
HomeBlogNieuwsKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 269
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 269

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band heeft met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Eigenaars die geïnvesteerd hebben in het turismo rural of plattelandstoerisme op Tenerife waarschuwen voor het risico dat de sector dreigt te verdwijnen door overdreven procedures voor vergunning en uitbating, een oneerlijke bureaucratie en de hoge belastingen die de sector te beurt valt en daardoor eisen zij onder meer specifieke promotiecampagnes voor dit type verblijfsaccommodatie en bonussen die de promotoren stimuleren om deze vorm van verblijfstoerisme aan te bieden en op de markt te brengen voor exploitatie; als de administratieve en reglementaire lasten niet flexibeler en menselijker worden gemaakt, promotieacties niet worden uitgevoerd en de eigenaars geen aanvullende inkomsten mogen genereren, lopen ze, eerder vroeg dan laat, het risico te worden opgeslokt door de gebruikelijke vakantiewoningen.

** Tot 200 aanvragen per dag komen er in de centrale dispatching van het Rode Kruis binnen via telefoon, e-mail en website uit de vijf gemeenten die in het zuiden van Tenerife door de hulpdienst worden bediend; in Granadilla helpt het Rode Kruis 920 families, waaronder ook krakers zoals in San Isidro waar soms 20 tot 25 mensen in dezelfde woning huizen zonder dat ze er geregistreerd zijn, San Miguel telt 140 hulpbehoevende gezinnen, Arico 33 en Vilaflor 9.
** De COVID-19-pandemie dwingt tot een totale andere aanpak van de Corpus Christi-viering in La Orotava en daardoor is de oppervlakte van het zandtapijt slechts 20 vierkante meter groot; het ontwerp is van de directeur van de Magno Tapiz en van voorzitter van de Escuela Municipal de Alfombristas, Domingo González Expósito, die een lotusbloem centraal plaatsen die tegenslagen herstelt en moeilijke momenten verzacht, omgeven door een rood kruis, als eerbetoon aan de gezondheidswerkers, en een zwart kruis, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het coronavirus.

** Het Twitter-account @TeideVigilancia meldde dat er het voorbije weekend opnieuw een massale toestroom werd waargenomen naar natuurgebieden zoals het Parque Natural del Teide en dit was niet precies de bedoeling van de autoriteiten die met beperkende maatregelen een volksverhuizing wilden beperken; de eilandoverheid heeft aangekondigd dat de controles zullen worden opgevoerd en dat het aantal parkeerplaatsen opnieuw zal beperkt worden, nadat ze eerder werden opengezet om de veiligheid in de natuurgebieden te verzekeren, wat vooral het regionaal toerisme aantrekt, zolang er geen internationaal toerisme op Tenerife aanwezig is.

** Bijna drie maanden na de publicatie van het eerste corona-decreet uitgevaardigd door de Covid-19-pandemie, komt er vermoedelijk een einde aan de beperkende maatregelen op 21 juni en dit zal de Canarische Eilanden in staat stellen om de snelle weg naar de nieuwe normaliteit in te slaan zonder het gaspedaal volledig in te trappen; daarom zal premier Angel Victor Torres aan Madrid voorstellen om op 21 juni een einde te maken aan de alarmtoestand op de Canarische archipel en deze laatste zodoende de eerste autonome regio in Spanje zijn die de nieuwe normaliteit invoert.

** Fred. Olsen Express heeft zijn ferrydiensten sinds vorige week versterkt en garandeert de veiligheidsmaatregelen op elke boot blijvend toe te passen, ook nu er meer en meer stoelreserveringen worden geboekt; met name op de route tussen Gran Canaria en Tenerife is de grootste boot van het bedrijf, de Betancuria Express die beschikt over een totale capaciteit van 1598 zitplaatsen, tijdelijk in gebruik genomen, maar om de sociale afstand aan boord te garanderen, zullen er slechts 283 zitplaatsen beschikbaar zijn en 174 voertuigen aan boord komen per traject, dit is een toename van respectievelijk 77% en 118% van de bezetting vergeleken bij fase 2.

** Adeje, San Miguel de Abona, Granadilla de Abona, Arona en Candelaria zijn de gemeenten die het hardst hebben geprofiteerd van het toerisme en de daaraan gekoppelde economische activiteit en daardoor is de bevolking sinds 2000 met 110% tot 241% toegenomen; de gemeente Adeje registreerde tussen 2000 en 2019 een stijging van 14.007 naar 47.869 inwoners, wat neerkomt op een groei van 241%, San Miguel de Abona groeide met 185%, Granadilla de Abona met 147%, Arona met 111% en Candelaria met 110%, en daarmee staan ze op  posities drie, zes, zeven en acht in de top tien van relatieve bevolkingsgroei op de Canarische Eilanden.

** Minister voor Toerisme van de Canarische regering, Yaiza Castilla, stelt dat het zomertoerisme zo snel mogelijk op gang moet komen, maar niet zonder enige vorm van controle op het COVID-19-virus bij de toeristen die aan land komen op de Canarische Eilanden, en daarom heeft zij nogmaals gewezen op de noodzaak om coronatesten uit te voeren aan de bron (bij vertrek) om een heropleving van COVID-19 op de eilanden te voorkomen; volgens deze redenering zou Canarias meer tijd hebben om winst te boeken omdat niet alleen het zomerseizoen, maar vooral het winterseizoen bijdraagt aan de economische welvaart.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

DE TIJD VAN TOEN

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIDEO ROMERIA GARACHICO

GASNETWERK

EUROPESE LUCHTHAVENTOPPER

spot_img