donderdag, mei 23, 2024
HomeGeen categorieKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 267
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 267

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Beperkte capaciteit, afspraak vereist en een afgemeten oppervlakte op de stranden in het zuiden van Tenerife zijn basiscriteria, maar uiteindelijk heeft elke gemeente eigen regels vastgelegd voor baders en zwemmers die vanaf maandag de stranden innamen, de dag dat fase 2 aanving; de maximale capaciteit die door het BOE wordt toegestaan is 30% van de maximale bezetting, op voorwaarde dat de fysieke afstanden van twee meter tussen mensen kunnen worden gehandhaafd en om toegang tot een zwembad te krijgen, moet er vooraf een afspraak worden gemaakt en worden de dienstregelingen in shifts geregeld.

** Premier Sánchez kondigt aan dat hij graag Spanje openstelt voor het buitenlands toerisme vanaf juli en dat hij daarvan een werkpunt heeft gemaakt maar dat dit vooral nog géén definitieve beslissing is, want alle beslissingen worden genomen in functie van de coronagrafieken; om een en ander te bevorderen heeft de voorzitter van de regering, Pedro Sánchez, de hotel- en cateringfederatie uitgenodigd om zich voor te bereiden op het hervatten van hun activiteit en het verwelkomen van het nationale toerisme en daarenboven heeft hij aangekondigd dat hij snel werk maakt van het openstellen van de buitenlandse grenzen.

** Met betrekking tot wat president Sánchez zich voorneemt, dat het internationale toerisme in juli aanstaande zal worden geopend, heeft de Premier van de Canarische regering Torres niet geaarzeld om dit besluit goed nieuws voor de Canarische Eilanden te noemen, hoewel hij benadrukte dat dit met maximale veiligheid voor de gezondheid moet worden ondernomen voor toeristen die de eilanden bezoeken; om deze essentiële doelstelling te bereiken heeft hij aangekondigd dat toeristen die naar de eilanden komen, moeten aankomen met een negatieve PCR-test voor het COVID-19-virus en altijd met strikte inachtneming van de internationale protocollen inzake de veiligheid voor de gezondheid voor het toerisme en dat deze processen nog moeten worden goedgekeurd en worden uitgevoerd voordat deze activiteit kan worden hervat.

** De toeristische sector op het eiland heeft al bijna twee maanden te lijden onder een volledige stilstand van alle economische activiteiten als gevolg van de noodsituatie door het COVID-19-virus en daardoor hebben quasi alle toeristen het eiland verlaten en loopt Tenerife de uitgaven mis van 3 tot 4,7 miljoen toeristen als de markt zich niet snel herstelt; het omzetverlies door een sputterende economische motor wordt naar schattingen van het Ministerie van Toerisme van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife geraamd op ruim 4,2 miljard euro.

** De Cabildo van Tenerife is van plan om de biologische of bio-gestabiliseerde zuiveringsinstallatie in Tajao, die sinds eind 2017 gesloten was vanwege structurele problemen in het bedrijfsgebouw, te heropenen; na voltooiing van de renovatiewerkzaamheden, die al voor 835.310 euro zijn toegekend, zal deze infrastructuur het mogelijk maken om 78.000 ton afval per jaar te verwerken uit de zogenaamde organische fractie, die na verwerking kan worden gebruikt in de primaire sector en momenteel nog rechtstreeks naar de afvalverwerkingscel gaat.

** De Canarische regering vraagt om snel over te gaan naar fase 3 voor La Gomera, La Graciosa en El Hierro en daarvoor is de relevante documentatie al overgedragen aan het Consejo Interterritorial de Salud of de Interterritoriale Gezondheidsraad; daar staat onder andere in dat er minimum 34.000 mensen op de drie minst bevolkte eilanden van de archipel wonen die het minst getroffen zijn door de COVID-19-virus en daardoor hopen de drie eilanden dat er meer activiteiten toegelaten zullen worden die voorheen verboden waren of aan beperkende voorwaarden onderworpen waren.

** Fred. Olsen Express is van plan om deze zomer de eerste van haar twee nieuwe trimarans in de Canarische wateren te laten varen tussen Gran Canaria en Tenerife en daarom ondergaat de 118 meter lange ‘Bajamar Express’ al enkele weken vaartesten in Australië en bereikt de boot snelheden tot 42 knopen (78 km/u) met behoud van maximaal comfort; deze trimaran en het zusterschip, de Bañaderos Express, die op de Filippijnen wordt gebouwd, zijn in staat om meer dan 1.100 passagiers en 276 auto’s te vervoeren op een vaartuig dat voorzien is van de nieuwste technologie om het stampen en schommelen van de boot te verminderen waardoor de passagiers een nieuw concept van comfort zullen ervaren.

** De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft een voorstel gepresenteerd voor een economisch herstel zonder weerga voor de lidstaten van de Europese Unie waarin zij een herstelfonds aankondigt van 750 miljard euro dat kan worden geschonken of geleend aan de lidstaten; het voorstel moet zowel door de Europese Raad als door het Europees Parlement groen licht krijgen om uitgevoerd te kunnen worden, want het gaat hier over een toelage van 140,5 miljard euro voor Spanje, waarvan ruim 77 miljard euro niet-terugvorderbaar en zonder voorwaarden, terwijl de resterende 63 miljard euro als een lening zou worden ingeschreven.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KWALLEN AAN DE KUST

NIEUWE FIETSROUTE

spot_img