donderdag, februari 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 266
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 266

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het Consortium voor Preventie, Brandbestrijding en Redding op Tenerife heeft het project voor de bouw van de brandweerkazerne in de vallei van Güímar goedgekeurd; het nieuwe brandweerpark, dat een oppervlakte beslaat van 1.000 vierkante meter, zal over een gelijklopende infrastructuur en dezelfde apparatuur beschikken als de andere vijf operationele sites op Tenerife, namelijk deze van Santa Cruz, La Laguna, La Orotava, Icod de los Vinos en San Miguel. Het pand wordt permanent bemand door vier professionals, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

** Minister Enrique Arriaga van Mobiliteit van de westelijke Canarische provincie heeft verzekerd dat Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa) nieuwe maatregelen en verbeteringen aan het gehele netwerk van bussen en faciliteiten zal doorvoeren om de veiligheid van het personeel en de klanten te garanderen; schermen moeten de chauffeurs behoeden tegen een mogelijke besmetting met het COVID-19-virus, of op zijn minst de risico’s ervan minimaliseren, de maximaal toegestane capaciteit per voertuig is momenteel 50% en belettering en wegwijzers scheppen duidelijkheid op de voertuigen en in de stations.

** De gemeenteraad van Santa Cruz gaat binnen afzienbare tijd een openbaar netwerk van elektrische fietsen invoeren en daarom zal de stad zich moeten aanpassen aan een nieuw concept van mobiliteit; zodoende moet de gemeentelijke overheid nieuwe maatregelen opnemen in het mobiliteitsplan die snel kunnen worden uitgevoerd, zonder dat er ingewikkelde wijzigingen van verordeningen en voorschriften nodig zijn en is het hoog tijd om te experimenteren en zich in te zetten voor een nieuw mobiliteitsconcept die duurzamer en milieuvriendelijker is, zoals fietsstraten aanleggen en fietsstations bouwen waar de fietsen kunnen geplaatst worden, waar de batterijen kunnen worden opgeladen en waar de fietsen veilig kunnen worden gestald.

** In de loop van het afgelopen jaar heeft de gemeente Arona, via het concessiebedrijf Canaragua, op 134 punten uitgebreide analyses van de waterkwaliteit uitgevoerd en werden er in totaal 1.609 stalen genomen in gezondheidscentra, gemeentelijke kinderdagverblijven, scholen, winkelcentra, restaurants, bars, openbare drinkplaatsen, culturele ruimtes en particuliere woningen; alle resultaten wezen erop dat het water voldeed aan de normen die in het KB 140/2003 voor het drinkwater zijn opgenomen en dus volledig geschikt is voor consumptie.

** De ERTE-procedure werd vanaf het begin van de alarmtoestand gepromoot als een instrument om zelfmoord van de werkgelegenheid, als gevolg van de economische stilstand, te voorkomen en alleen al op Tenerife hebben er 81.401 werknemers gebruik gemaakt van dit proces; als dit cijfer wordt opgeteld bij de 110.726 werklozen, dan zien we dat bijna 40% van de beroepsbevolking van het eiland werkloos is, met andere woorden, twee op vijf personen van de actieve bevolking zit zonder werk, tijdelijk of reeds langer.

** Met een investering op korte termijn van meer dan 500 miljoen euro, heeft het Abama Resort via haar vastgoeddivisie, Abama Luxury Residences, de nieuwe ontwikkelingen voortgezet en daarbij is het tempo van de bouw van haar vijf projecten gedurende de coronacrisis gehandhaafd, met als doel te voldoen aan de opleveringsdata en de toezeggingen aan haar klanten; het succes van de eerste drie fasen, waarmee een investering van 375 miljoen euro was gemoeid, heeft Abama geconsolideerd als het best bewaarde geheim in Europa waarbij de meeste van haar kopers buitenlanders zijn die op zoek zijn naar hun tweede huis in Guía de Isora.

** De haven van Granadilla heeft tot nu toe meer orders dan beschikbare ligplaatsen, een realiteit waar het havenbestuur van Santa Cruz de Tenerife aan werkt om in de loop van juni volgend jaar het hoogtepunt te bereiken met de totale bezetting van de ligplaatsen van het zuidelijke dok; volgens de aanvragen die momenteel worden behandeld, zou tot een dozijn vaartuigen worden verdeeld over het buitendok, het loketdok en het 300 meter lange rivierdok en zouden er schepen van verschillende types komen aanmeren, van olieplatforms tot offshore-bevoorradingsschepen, met inbegrip van zuigerschepen en afzinkbare boorschepen.

** De Nationalistische Groep CC-PNC van de eilandregering op Tenerife verzoekt Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea (AENA) om de werkzaamheden op de luchthavens van Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna en Tenerife Sur-Reina Sofía onmiddellijk te hervatten om zodoende voorbereid zijn op een adequate heractivering van het toerisme; omdat AENA zelf in 40 jaar niet heeft geïnvesteerd in de infrastructuur van de luchthaven en omdat de coronacrisis de werken heeft stilgelegd is het nu meer dan ooit noodzakelijk om een nieuw terminalgebouw te hebben met de kwaliteit en nodige capaciteit die de toekomst van de toeristische activiteit en mobiliteit op Tenerife vereist.

** Om versoepelende maatregelen af te dwingen in de gebieden waar het COVID-19-virus bedwongen wordt vragen de gemeenschappen om hun bevoegdheden terug te krijgen, maar daarop heeft de uitvoerende macht nog geen definitief antwoord; de Ministerraad daarentegen bereidt zich voor om aan het Parlement een vijfde verlenging van de alarmfase te vragen tot 27 juni om 00.00 uur, een verlenging die naar alle verwachtingen de laatste zal zijn, maar er is ook te lezen dat de alarmtoestand eerder kan worden opgeheven in die provincies, eilanden of territoriale eenheden die alle stadia van de-escalatie hebben doorlopen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

‘S LANDS WIJS

- Reclame -spot_img

WEETJES

OPEN DICHT OPEN …

RESIDENT OF LIEVER NIET

spot_img