woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 265
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 265

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Arona bereidt zich voor op fase 3 en renoveert alle stranden in de gemeente, met bulldozers en ander zwaar materieel wordt zand aangevoerd en er worden nivelleringswerken uitgevoerd met zand dat tevens wordt gereinigd en ontsmet; in het bijzonder worden er verschillende voertuigen gebruikt om het zand intensief te reinigen door middel van oxygenatie gedurende het zeven, een proces dat het desinfecteren van het zand met zich meebrengt.

** Santa Cruz lanceert dit weekend beperkende verkeersmaatregelen door voetgangers en fietsers meer ruimte te geven dan voertuigen, gezien de vooruitzichten dat er meer mensen op straat zullen zijn om meer te bewegen of te sporten; de belangrijkste verandering zal plaatsvinden in de omgeving van de Avenida de Anaga, waar de fietsers gebruik kunnen maken van de twee rijstroken in de richting van San Andrés, en het aanpalende fietspad zal worden gebruikt door voetgangers en in het gebied dat wordt bestreken door de Avenida Marítima, de Plaza de España en de Avenida Francisco La Roche is het voor voertuigen verboden om tussen 07.00 en 10.00 uur en tussen 18.00 en 23.00 uur in de richting van San Andrés op de twee rijstroken te rijden.

** De eilandregering neemt een nieuw standpunt in over de afvalpunten voor selectief afval die door de staat van alarm waren gesloten en heropenen de inzamelpunten in Jagua (in een gebied in de buurt van het vissersdok van Santa Cruz de Tenerife), in Taco (weg van La Cuesta naar Taco, in La Laguna), op het industrieterrein van Güímar, Arona (de weg naar de Valle de San Lorenzo), in Adeje (kruispunt van Armeñime), in Buenavista del Norte (Los Pasitos), in La Orotava (industrieterrein van San Jerónimo) en in La Guancha (de klimmende weg naar de gemeente); op dezelfde manier zullen ook de mobiele reinigingspunten in El Tanque, Fasnia en La Victoria de Acentejo opnieuw worden geactiveerd.

** Agenten van de lokale politie van Granadilla de Abona hebben met de medewerking van verschillende buren een uitbraak van een natuurbrand verholpen die omstreeks 15.50 uur ontstond in Salto Blanco (Granadilla de Abona); de afwezigheid van wind vergemakkelijkte het doven van de vlammen, die een oppervlakte van 70 vierkante meter pijnbomenbos nabij Cruz de Tea verschroeiden, dixit een woordvoerder van de lokale politie.

** Het laatste verslag over de toeristische sector dat door de Kamer van Koophandel is opgesteld geeft de gegevens weer van het eerste kwartaal en bevestigt de ineenstorting van de toeristische sector door de coronapandemie; de Canarische Eilanden registreerden in deze periode 2.731.784 buitenlandse toeristen of 947.294 minder dan in dezelfde periode van het vorig jaar en vertonen een verlies van 25,7 procent dat voornamelijk door de maand maart is teweeggebracht, toen de maatregelen ter beperking van de mobiliteit en de sluiting van de Europese grenzen werden genomen in een poging om de verspreiding van het virus in te dijken.

** De verantwoordelijke minister voor milieu en veiligheid van de eilandregering, Isabel García, heeft een resolutie uitgevaardigd die instructies bevat naar aanleiding van de publicatie in het Staatsblad (BOE) van de goedgekeurde voorschriften die voortvloeien uit de versoepeling van fase één; de besluiten geven aan dat de recreatiegebieden en de kampeerzones die door de gemeenten worden beheerd, gesloten blijven totdat het vrije verkeer van personen volledig is hersteld en het toezicht, de controle op de doorstroming en de hygiënische omstandigheden in deze infrastructuren kunnen worden gewaarborgd.

** De Canarische regering is bezig met de voorbereiding om het verzoek te richten aan het ministerie van Volksgezondheid om El Hierro (11.100 inwoners), La Gomera (22.100 inwoners) en La Graciosa (730 inwoners) vanaf volgende week maandag, één week voor de andere Canarische Eilanden, fase 2 van de de-escalatie te laten ingaan; er zijn voldoende argumenten die pleiten voor de overgang naar fase 2 die hotels toelaat gemeenschappelijke ruimtes (restaurant, bar, welness, …) opnieuw te gebruiken, de fase ook waarin bioscopen en theaters terug kunnen worden geopend met een derde van de bezettingsgraad en bruiloftsfeesten opnieuw kunnen doorgaan.

** Tenerife zal op dit moment geen enkele internationale passagiersvlucht meer ontvangen. De twee luchthavens op het eiland, zowel Reina Sofía als Los Rodeos, zijn door de Spaanse regering gesloten voor alle internationale vluchten om de risico’s van de coronadreiging tot een minimum te beperken; de enige luchthaven die groen licht kreeg op de Canarische Eilanden en bereikbaar is per vliegtuig, is luchthaven Gando op Gran Canaria en voor de transporten over zee kunnen enkel maar de havens van Santa Cruz de Tenerife en deze van La Luz in Las Palmas de Gran Canarias gebruikt worden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KLEINE POTJES

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

KNOTSGEKKE REIS

TENERIFE EN HET CARNAVAL

SEB LEESON LEGAL GROUP