donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 264
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 264

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** De inspanningen van de Canarische overheid en het succes bij de aanpak van de pandemie beginnen vruchten af te werpen en vanaf maandag gaan alle eilanden over naar de zogenaamde fase 1, wat de voordelen met zich meebrengen voor het verlichten van het isolement en het begin van het herstel van de economische bedrijvigheid op de archipel; sedert vorige week zitten er 34.000 Canariërs op La Gomera, El Hierro en La Graciosa in deze fase, vanaf maandag zijn dit er 2.100.000.
** Fred. Olsen Express heeft al ruim 210.000 euro geïnvesteerd om te voldoen aan de nieuwe maatregelen voor veiligheid, sociale afstand en hygiëne op haar schepen en faciliteiten en blijft zich ook inzetten met een uitgebreid innovatieplan om veilig reizen te garanderen; het bedrijf, dat verbindingen tussen de eilanden onderhoudt met 20 trajecten per dag heeft zich sinds het begin van de staat van alarm gehouden aan een strikt protocol om de veiligheid van de passagiers en haar medewerkers te garanderen en heeft bovendien gewerkt aan maatregelen ter voorbereiding van de toekomstige fasen die het de-escalatieplan versterken.

** Cijfers die verspreid werden door de hotelindustrie op Las Palmas melden dat er nog 10.000 toeristen op de Canarische Eilanden verblijven, waaronder ongeveer 3.500 op Tenerife; toen alle reguliere vluchten werden gecanceld en de eilanden op slot waren gezet, werden er repatriëringsvluchten ingelegd, de laatste was op zaterdag en daarbij zijn er 175 onfortuinlijke Belgen, 14 honden (-8 kg) een één kat gerepatrieerd met een vlucht die privé werd georganiseerd, omdat de Belgische overheid momenteel geen repatriëringsvluchten meer organiseert vanaf Tenerife.

** Dat het coronavirus verwoestend heeft toegeslagen op de arbeidsmarkt van de Canarische archipel is meer dan duidelijk aangezien er in april op de Canarische Eilanden bijna drie keer zoveel banen verloren gingen als in het hele jaar 2019 en zo zijn ze de tweede gemeenschap, na de Balearen, met het meeste jobverlies, namelijk 50.776; de werkloosheidscijfers verdiepen de wonde die het COVID-19-virus de maatschappij heeft toegebracht, want in april zijn de cijfers met 12,01% gestegen – de op twee na hoogste stijging na de Balearen (15,6%) en Catalonië (12,2%) – tot 254.981 werklozen en is een op de drie Canariërs in de actieve leeftijdsklassen, of twee op vijf actieve personen, op de eilanden werkloos of wordt erdoor overvallen.
** Het voorstel van de regering om de restaurants en eethuisjes met terrassen te heropenen met slechts 30 % van het aantal zitplaatsen, is een valstrik en een collectieve zelfmoord, zegt Carlos Magdalena, eigenaar van Grupo El Cine en lid van de bedrijfs- en handelsvereniging Los Cristianos; veel andere bedrijven volgen dezelfde piste van fase 1 die begint op 11 mei en bestuderen de mogelijkheid om hun terrassen te openen door van 30% naar 50% te gaan.
** Ongeveer 400 taxi-gezinnen in Granadilla hebben te lijden onder de directe gevolgen van de sluiting van de luchthaven vanwege het nultoerisme en daardoor is de taxisector een van de zwaarst getroffen sectoren omdat tot 90% van de diensten weg valt en deze onhoudbare situatie nog wordt verergerd door de onzekerheid rond de toeristische economie in de toekomst; de op één na grootste gemeente in het zuiden heeft 191 taxivergunningen en vraagt de gemeenteraad van Granadilla de Abona om hen te helpen bij het beheer van de diensten in de radiocentrale waar, omdat ze 24 uur per dag operationeel is, de salarissen worden betaald via honoraria, maar waar de werknemers nu ofwel zonder inkomsten zitten ofwel met lonen die met 60% zijn verlaagd.
** De buitengewone plenaire vergadering van het gemeentebestuur van La Orotava keurde unaniem de motie goed om de feesten van de patroonheilige dit jaar op te schorten wegens de noodtoestand die de Spaanse regering heeft afgekondigd; bovendien worden alle culturele, recreatieve en sportieve evenementen of evenementen waarbij eender welke agglomeratie betrokken is, met inbegrip van beurzen, opgeschort tot in oktober.
** De kiosken op het strand Las Teresitas in San Andrés willen een consensus bereiken met de gemeenteraad en de versoepelende maatregelen bespreken, die door de centrale regering werden aangekondigd voor fase 1, daar op deze unieke locatie de uitbatingen over geen interieur en geen terrassen beschikken; daarom heeft de overkoepelende organisatie om een  spoedvergadering verzocht met de burgemeester Patricia Hernandez om overeenstemming te bereiken over de maatregelen om de vestigingen op het strand in de best mogelijke omstandigheden en met alle noodzakelijke veiligheidsgaranties te laten heropenen.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KIEZEN OF DELEN

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VLIEGVELD EL SOCORRO

KOOLSTOFVRIJ TEGEN 2040

ZES HELDEN

SEB LEESON LEGAL GROUP