dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 263
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 263

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

 

** De houten loopbrug die langs de kust loopt die Playa de los Abrigos in Granadilla verbindt met de Paseo Marítimo in San Miguel de Abona door een unieke wandelconstructie van bijna een kilometer (930 meter) en een breedte van 2,5 meter heeft een kostprijs van 1.374.984,32 euro, waarvan 70% werd gefinancierd door de eilandregering, terwijl de gemeenten San Miguel en Granadilla de Abona elk 15% dienden te betalen; de overheid stelt dat deze wandeling de plaats wordt voor ‘gebruik en plezier’ van de bewoners en bezoekers van het gebied en hoopt dat, wanneer de het coronacrisis is afgelopen, het een attractie wordt voor toeristen die deze enclave in het zuiden van het eiland bezoeken.
** Agenten van de Guardia Civil die deel uitmaken van de Grupo de Investigación y Análisis del Sector de Tráfico de Canarias (GIAT) hebben opdracht gegeven om een onderzoek in te leiden naar een 41-jarige man die met een snelheid van 264 km/u over de zuidelijke snelweg (TF-1) scheerde; de man, een inwoner van Adeje, wordt beschuldigd van twee misdrijven tegen de verkeersveiligheid en in een internetfilmpje is zeer duidelijk te zien dat er in een periode van 33 seconden, vier voertuigen werden ingehaald aan een roekeloze snelheid.
** De Cabildo van Tenerife presenteerde een reddingspakket ter waarde van 148.740.537 euro waarmee de eilandregering niet alleen de economie op het eiland nieuw leven probeert in te blazen, maar ook de sociale behoeften probeert te dekken als gevolg van de COVID-19-crisis; President Pedro Martín zei dat de voorgestelde maatregelen tot doel hebben ‘de provincie Tenerife te stimuleren’ en een ‘heroriëntatie’ op te starten in 2020 die in een plan is opgesteld in vijf blokken: het sociale blok, het economische ontwikkelingsblok, het primaire sectorblok, het investeringsblok en het administratieve vereenvoudigingsblok.
** Eerder deze week heeft de Spaanse filmcommissie (SFC), het orgaan dat het beheer van filmopnames in Spanje vergemakkelijkt, het overheidsinstituut voor cinematografie en audiovisuele kunst (ICAA) een voorstel gedaan in een handboek met maatregelen en aanbevelingen voor veilige filmopnames; de tekst wordt gepresenteerd als ‘een uitgangspunt voor het harmoniseren van verschillende initiatieven voor de verenigingen in de sector’ en is bedoeld om bedrijven en professionals te voorzien van ‘een oriëntatiegids die nuttig, praktisch en duidelijk is’, om de audiovisuele activiteit in Spanje weer op gang te brengen.
** De gemeenteraad van Arona heeft 250 individuele veiligheidsbrillen uitgedeeld aan de gemeentewerkers die bij de uitvoering van hun werk meer kans krijgen om in contact te komen met het COVID-19-virus, zoals de agenten van de lokale politie, de thuishulpverleners van de Sociale Dienst en alle zorgwerknemers in Los Cristianos; de veiligheidsbril moet het gamma aan beschermingsmiddelen vergroten en aansluiten bij de andere protectoren als zijnde handschoenen, gels en maskers om de werkomstandigheden veiliger te laten verlopen.
** De gemeente Adeje voert reeds geruime tijd ontsmettingen uit en heeft nu een plan uitgewerkt om de drukste gebieden van de gemeente aan te pakken waarin met stip prioriteit wordt gegeven aan plaatsen waar de COVID-19-besmetting het grootst is, zoals de gebieden met de hoogste bezoekersaantallen, gezondheidscentra, supermarkten, apotheken, voedingswinkels, kiosken en tabakswinkels; ook bij bushaltes, taxistandplaatsen en in de omgeving van de banken wordt een specifieke reiniging uitgevoerd met een mengsel van water met bactericiden en kiemdodende middelen die geen negatieve invloed hebben op de gezondheidstoestand van de inwoners.
** Na een routinecontrole in en rond het busstation van La Orotava heeft de politie er op een bus die uit Santa Cruz kwam een 35-jarige man uit de gemeente Los Silos gearresteerd als de vermeende dader van een drugshandelsmisdaad; de mannen van de wet identificeerden op de bus een man die zich zenuwachtig gedroeg bij de aanwezigheid van politieagenten en doordat hij een rugzak probeerde te verbergen onder de stoel waarop hij zat, viel hij op bij de controlerende agenten en na een ondervraging werd hij aangehouden voor het bezit van drie kilo hash, verdeeld over vier pakjes die in bruine verpakkingstape waren gewikkeld, en vijftig hasjtabletten.
** De eilandregering of het Cabildo de Tenerife heeft sinds 24 maart ruim 62 miljoen euro betaald aan zijn leveranciers-schuldeisers omdat ze uitzonderlijke maatregelen heeft genomen om de betaling van de facturen niet te vertragen als gevolg van de COVID-19-crisis; om deze betalingen te versnellen en zo de crediteuren liquiditeit te verschaffen, is er een nieuwe dossierbeheerder aangesteld voor de elektronische verwerking van de te betalen facturen.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

WAAR EEN WIL IS

TIJD HEEFT VLEUGELS

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ZONNEN OP TENERIFE

AUTOWRAKKEN OP TENERIFE

VERBODEN VOOR PAARDEN

SEB LEESON LEGAL GROUP