maandag, maart 4, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 261
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 261

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De vrijwillige brandweer van La Laguna heeft een decontaminatie-installatie voor hulpverleningsvoertuigen geïnstalleerd waarmee ze op gemiddeld 30 ambulances per dag een compleet ontsmettingsproces kunnen uitvoeren waarvan de procedure per voertuig tussen 15 en 20 minuten duurt: in totaal werden reeds meer dan 250 ambulances gedesinfecteerd die coronapatiënten hebben vervoerd en bovendien worden nu ook de voertuigen van de Civiele Bescherming en van het Rode Kruis behandeld.

** De bloemen die in de kwekerijen van Santa Cruz de Tenerife zijn blijven staan, worden nu in de hoofdstad op diverse parken en pleinen geplant door de plantsoendienst: de plantcampagne, die deze week gefaseerd wordt uitgevoerd en tot begin mei zal duren, voorziet in totaal zes bloemenvariëteiten waarvan er 52.500 exemplaren worden uitgezet, waaronder 8.300 begonia’s, 13.600 kalanchoë’s, 3.200 geraniums, 3.000 impatiens walleriana’s, 2.700 coleo’s en 21.800 petunia’s

** De politie van Santa Cruz zit gedurende de COVID-pandemie niet stil en controleert eerlijk en streng de naleving van de regelgeving omtrent de staat van alarm: bijna 300 agenten stelden reeds 1.400 processen-verbaal op voor ongehoorzaamheid, 470 voertuigen werden onderschept om te rijden naar niet toegestane locaties en 17 mensen zijn gearresteerd wegens het meermaals overtreden van de wet op levensnoodzakelijke verplaatsingen.

** Na 20 dagen aangemeerd te zijn in de haven van Santa Cruz koos de AidaNova deze week het ruime sop nadat 185 bemanningsleden naar de luchthaven Tenerife Sur werden overbracht voor een repatriëring per vliegtuig: de onder Italiaanse vlag varende luxeboot is het eerste cruiseschip ter wereld dat vloeibaar aardgas (LPG) als brandstof gebruikt en gezien de technische uitdagingen zal Carnival Cruises zijn tweede identieke schip ook uitrusten met verbrandingsmotoren op vloeibaar gas.

** De luchtvaart ligt quasi stil, ook op de luchthaven Reina Sofia is er amper beweging doordat enkel nog vrachtvervoer, passagiersvervoer tussen de eilanden en een paar repatriëringsvluchten doorgaan: zo vertrokken er de voorbije week 372 Italianen met drie vluchten vanaf Tenerife naar huis, waarvan er twee vliegtuigen een tussenlanding maakten op Gran Canaria om ook daar landgenoten te evacueren.

** De coronacris op de Canarische Eilanden slaat hard toe en daarom heeft de overheid beslist om noodhuurgeld te geven aan 38.000 gezinnen om het ergste leed te verzachten; de steun bestaat uit één enkele maandelijkse betaling van 367 tot 478 euro en wordt alleen geschonken aan gezinnen die geen enkele vorm van uitkering ontvangen, inclusief pensioen- en/of werkloosheidsvergoeding en bovendien hoeven meer dan 17.000 gezinnen geen sociale huur te betalen in april en mei.

** Door de verlamming van de economische activiteit als gevolg van de Covid-19-crisis is de hoeveelheid afval op Tenerife aanzienlijk afgenomen en is deze volgens de gegevens versterkt door het Complejo Ambiental in Tajao (Arico) de eerste maand van de totale ophokplicht met 24% gedaald: deze infrastructuur heeft tussen 15 maart en 14 april in totaal 36.729 ton afval in ontvangst genomen, wat een daling van 11.600 kg of 24,12% betekent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, toen er 48.403 ton werd ingezameld.

** Een totaal van 40.443 zelfstandigen op de Canarische Eilanden ontvangen binnenkort de buitengewone uitkering voor stopzetting van de activiteit en daarmee staat de Canarische archipel op de zevende plaats tussen de Spaanse autonome gemeenschappen die de meeste aanvragen indienden en volgens het ministerie is 97,3% van de behandelde aanvragen goedgekeurd; de uitkering is een bedrag van 70% van de regelgevingsbasis, of een minimum van 661 euro voor zelfstandigen die bijdragen aan de minimumbasis.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

HET VOORJAAR CARNAVAL

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img