dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 262
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 262

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De gemeenteraad van La Laguna en de eilandregering, via het overheidsbedrijf Tragsa, zijn niet gestopt met uitroeiingswerken van de termietenplaag van de Reticulitermes flavipes; de regering heeft eind vorige maand al laten weten dat zij, ondanks de huidige crisissituatie als gevolg van het coronavirus en de alarmtoestand, blijft werken aan de uitroeiing van deze termiet door middel van het plaatsen van aas met biociden en controlepalen in de geïdentificeerde zone nabij Valle de Guerra.

** Enrique Sánchez León, een jonge bioloog van 27 jaar uit Santa Úrsula heeft onlangs als pre-doctoraal onderzoeker aan de Universidad Autónoma de Madrid, de antivirale kracht van een natuurlijk polymeer om omhulde virussen te isoleren en te vernietigen ontdekt; het polymeer blijkt effect te hebben op het coronavirus als  antiviraal, maar het is te vroeg om victorie te kraaien want in dit vroege stadium is nog niet gekend wat de resultaten zijn op het COVID-19-virus.

** Ondanks het brute eerste effect van de pandemie op de eilanden is de Canarische overheid erin geslaagd om de massale verspreiding van het coronavirus tegen te houden die zal worden gekenmerkt door een ongekende economische crisis; ondanks het feit dat de Canarische archipel voldoet aan de essentiële gezondheidscapaciteiten die door het ministerie van Volksgezondheid zijn vastgelegd in het werkdocument dat minister Salvador Illa heeft voorgelegd aan de autonome gemeenschappen in de Interterritoriale Gezondheidsraad, is de goedkeuring om een trapsgewijze versoepeling van de maatregelen op de eilanden uitgesteld en zal ze deze maandag niet in werking treden, zoals het wetenschappelijk comité van de Canarische Eilanden van plan was.

** De Minister van Wegen, Mobiliteit en Innovatie, Enrique Arriaga, legt uit dat het eilandconcern het besluit heeft genomen om geplande wegenwerken uit te voeren om de economische en werkgelegenheidseffecten van de crisis die voortvloeien uit de Covid-19 te verzachten; het betreft onder meer om de werken aan de snelweg TF-1 en de TF-5, waaraan een totaalbudget van 32 miljoen euro is gekoppeld, de werkzaamheden aan de TF-13 op de Vía de Rondaten ten bedrage van 2.041.375 euro, de TF-333 La Orotava – Puerto de La Cruz – Los Realejos voor 1.614.716 euro en de TF-335 in Los Realejos voor een aanbesteding van 542.938 euro.

** Druppelsgewijs worden alle afgekondigde activiteiten in de pers gepubliceerd, enerzijds omdat de coronamaatregelen dit niet toelaten, anderzijds omdat het eiland zo goed als leeggelopen is en de nevenschade groot is, zowel voor de gemeenten als voor de organiserende comités; Arona, Granadilla, Guía de Isora, Santiago del Teide en Vilaflor lassen alvast alle feestvieringen af, terwijl het feest ter gelegenheid van de patroonheilige in Candelaria, dat doorgaat in augustus, nog niet werd gecanceld.

** In ontoegankelijke gebieden van het Teide Nationaal Park, maar ook op bekende toeristische trekpleisters als Roque del Peral, El Cabezón en Los Altos de la Fortaleza, en op plaatsen waar imkers hun bijenkasten plaatsen, zoals La Fortaleza, Montaña de los Tomillos en Montaña de los Conejos, wordt er grote schoonmaak gehouden door het overheidsbedrijf Tragsa dat er veel afval verzamelt, zoals blikjes, kunststoffen, banden en zelfs oude vervallen en niet-bruikbare bijenkasten.

** Omdat het imago en de geloofwaardigheid van Tenerife als toeristische bestemming op het spel staat moeten er straks garanties komen uit de landen waaruit de toeristen naar Tenerife reizen; daarom moeten er afspraken gemaakt worden met een aantal Europese landen om een controlemiddel in te voeren om gezondheidsgaranties te creëren en vooral om een tweede golf van de pandemie te vermijden, dixit de voorzitter van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martin.

** De vrijwilligers van de Civiele Bescherming verhogen hun inzet en hun inspanningen in deze quarantainetijden en controleren onder meer wachtrijen aan de supermarkten, verdelen voedsel, begeleiden ouderen naar ziekenhuizen, en nog veel meer; de oranjehesjes kregen een buurtapplaus in El Fraile waar ze een 88-jarige vrouw gingen bevoorraden op de dag van haar verjaardag.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

HET VOORJAAR CARNAVAL

WIJ BREKEN UIT

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KALK EN STEEN METSELT WEL

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -spot_img

WEETJES

GESTOLEN BAGAGE

AQUACULTUUR ROND TENERIFE

spot_img