zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 260
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 260

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** In Candelaria is een jongeman gearresteerd en in de gevangenis gezet omdat hij tot negen keer zijn laars heeft gelapt aan de maatregelen die het COVID-19-virus moeten inperken, door te voet en met het openbaar vervoer niet-essentiële verplaatsingen te maken; sinds het begin van de alarmtoestand, op zondag 15 maart, heeft het gemeentebestuur ongeveer 330 klachten ontvangen wegens niet-naleving van het koninklijk besluit dat dit regelt en sedert het begin deze week nam het aantal klachten toe, met een gemiddelde van 20 per dag.


** De gemeenteraad van Arona heeft, vanwege de COVID-19-pandemie besloten om alle recreatieve en culturele evenementen in de maand mei op te schorten, ongeacht de ontwikkeling van de coronacrisis en van de besluiten van de Spaanse regering, en zelfs als de huidige alarmtoestand zou worden opgeheven; in die zin heeft het gemeentebestuur met de organisatoren van diverse evenementen afgesproken om alle traditionele festiviteiten af te gelasten.


** Omdat veel families, veelal met kinderen, hun inkomen zien inkrimpen of helemaal zien wegvallen en ze niet weten of er morgen eten op tafel komt, en omdat een sociaal vangnet zoals wij dat in de Lage Landen kennen op Tenerife quasi onbestaande is, houdt de hulporganisatie Happy2Help een inzamelactie;  dit is een erkende hulporganisatie (CIF: G38974762) en vraagt dringend uw hulp om kansarme gezinnen op Tenerife te kunnen ondersteunen met levensnoodzakelijke voedselpakketten. Stort een weekbedrag van € 50 op IBAN: ES28 00494441 6927 1001 5941 – SWIFT: BSCHESMM.


** Sedert het begin van de COVID-19-pandemie tellen de Canarische Eilanden meer genezingen dan er nieuwe infecties bijkomen en staat de teller op 1.888 geaccumuleerde coronagevallen of 87,63 gevallen per 100.000 inwoners of slechts 0,088% op 2.153.389 inwoners; per eiland is Tenerife het hardst getroffen met 1.237 infectiegevallen, gevolgd door Gran Canaria met 480, La Palma met 71, Lanzarote met 67, Fuerteventura met 24, La Gomera met 7 en El Hierro met één besmetting.


** De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft reeds 11.205 inwoners gecontroleerd sinds de staat van alarm werd afgekondigd en daarvan werden er 1.024 overtredingen geverbaliseerd voor ongehoorzaamheid en 299 voertuigen onderschept die zich niet aan de essentiële verplaatsingen hielden; bovendien werden er 13 mensen gearresteerd voor zware inbreuken op de coronawetgeving en daarom gaat de politie door met de controles waardoor er elke dag gemiddeld 466 inwoners worden gecontroleerd, gemiddeld 42 overtredingen worden opgemaakt en gemiddeld 12 voertuigen per dag worden tegengehouden die in strijd zijn met de voorschriften.


** Een partij van 432.000 kilo ingevoerde aardappelen is in de haven van Santa Cruz tegengehouden door de grensinspectieposten (GIP’s) en daaruit blijkt dat regelmatige controles noodzakelijk zijn om de invoer van ziekteverwekkers te voorkomen en de landbouw op de Canarische Eilanden te beschermen; de invoerweigering van deze zending was te wijten aan te veel grond die nog aan de aardappel vastzat dan door de fytosanitaire regelgeving op de Canarische Eilanden is toegestaan.


** Het ministerie van Openbare Werken, Vervoer en Huisvesting van de Canarische regering is met de gemeenteraden en de scheepvaartmaatschappijen die op en rond de eilanden actief zijn een nieuwe aanpassing van de routes en de frequenties overeengekomen om de maritieme verbindingen tussen de eilanden tijdens de paasperiode; de beperkingen zijn het gevolg van de noodzaak om de dienstregelingen voor het vrachtvervoer aan te passen aan de reële vraag, na drie weken van beperkingen op het passagiersvervoer.


** Het COVID-19-virus verminkt de toeristisch economie, destabiliseert alle toeristische regio’s en vermoordt het potentieel van zes miljoen toeristen die Tenerife jaarlijks bezoeken; gesloten hotels, wegen zonder verkeer, lege stranden, winkels met gesloten luiken, promenades die hol klinken, resto’s en bars die wenen … is geen apocalyptische beschrijving maar een harde realiteit waarin de coronabom een einde heeft gemaakt aan alles wat toeristen graag beleven door het spoor van vreugde en vertier, van geluk en ontspanning te vernielen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KIEZEN OF DELEN

WAAR EEN WIL IS

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img