dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 258
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 258

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De gemeentelijke overheid van Santa Cruz maakt gebruik van de ophokplicht-situatie om gemeenschappelijke ruimten in de grootstedelijke regio te ontsmetten; elke dag wordt een wijk intensief gedesinfecteerd door schoonmaakploegen van het bedrijf die de desbetreffende concessie in handen kreeg en om deze taak snel en nauwkeurig te kunnen uitvoeren is de ploeg versterkt tot 30 man om de meer dan 150 locaties te kunnen ontsmetten.

** De watermaatschappij in Adeje, Entemaser, en dochteronderneming Aqualia merken niet alleen een hoger waterverbruik op in de bewoonde huizen en appartementen, maar ook een hogere vervuilingsgraad in het afwateringsstelsel; de gemeenteraad en het bedrijf willen deze gelegenheid aangrijpen om de bevolking aan te spreken en hen eraan te herinneren dat de samenwerking essentieel is om problemen zoals slechte geuren en verstoppingen te voorkomen.

** Het gebrek aan sociale contacten is de aanleiding voor een groep jongeren op Tenerife om elke avond, na zonsondergang, door middel van een projector, veelbelovende en moreel-ondersteunende boodschappen te projecteren op gevels van appartementen en kantoren; ‘La frase de ocho’ heeft als doel een nauwere band te creëren met de buurtgemeenschap, zoals dat ook gebeurt met het applaudisseren, door te musiceren en door te zingen.

** De hotelketen Spring Hotels heeft, net als de rest van de sector, alle vestigingen tijdelijk gesloten in het licht van de coronacrisis en toch vindt deze hotelketen dat dit jaar positief zal worden afgesloten; met een fantastisch initiatief zal Spring Hotels vakanties aanbieden aan de zorgverleners vanaf het ogenblik dat het gezondheidssein op groen wordt gezet door de overheid en vooraleer de toeristische trek weer op gang komt zullen er acties, evenementen en vieringen plaatsvinden voor deze grote groep hulpverleners.

** Als gevolg van de maatregelen die zijn afgekondigd tegen het coronavirus werd donderdag de traditionele proclamatie van de Heilige Week vanuit de kathedraal van La Laguna voorgelezen achter gesloten deuren en werd er een livestream uitgezonden via de sociale netwerken van het bisdom Tenerife en op Mírame Television; het bisdom laat weten dat de avondmis van het Laatste Avondmaal op Witte Donderdag, de aanbidding op Goede Vrijdag en de Paasnacht op Paaszaterdag ook live via de internetzenders zal worden uitgezonden.

** De cruiseschepen die gecharterd werden door TUI, Mein Schiff 3 en Mein Schiff Herz, die voor anker lagen in zone 2 van de haven van Santa Cruz de Tenerife, hebben toestemming gekregen om in de haven aan te leggen na verzoek om een deel van hun bemanning, allen Europese burgers, naar hun land van bestemming te repatriëren; 200 bemanningsleden zullen georganiseerd naar de luchthaven Reina Sofia gebracht worden om naar Frankfurt overgevlogen te worden en ondertussen krijgen beide schepen een voorraad water, brandstof en voedsel aan boord om na afloop van de operatie terug te keren naar het ankergebied.

** De solidariteits- en hulpacties zijn sinds de afkondiging van de coronawetgeving op het eiland legio en omdat er een gebrek is aan maskers en ander beschermend materiaal is de zustergemeenschap Arme Klaren in La Laguna gestart met een onbaatzuchtige actie; om werknemers, vrijwilligers, technici en andere professionals die op straat moeten blijven werken te helpen, zijn de zusters gestart met het maken van mond- en neusmaskers.

** De beperkte bewegingsvrijheid en de steeds veranderende gezondheids- en de farmacologische procedures maken de daklozen tot een bijzonder kwetsbare groep, aangezien ze geen fysieke ruimte hebben om zich te beschermen tegen de uitbreiding van Covid-19; daarom heeft de gemeenteraad van Arona een tijdelijk noodonderkomen gerealiseerd om deze kwetsbare groep, die gewoonlijk in de open lucht verblijft, in de gemeente op te vangen en hen onderdak te verschaffen in het sportcentrum Jesús Domínguez Grillo in Los Cristianos.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WAT MET ONZE PLANEET

VISSEN IN TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP