maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 257
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 257

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De eilandregering garandeert de continuïteit van instellingen die de volksgezondheid in het gedrang zouden kunnen brengen; de Minister voor Duurzame Ontwikkeling en de Strijd tegen de Klimaatverandering, Javier Rodríguez Medina, heeft aanpassingen doorgevoerd in het personeelsbeleid om de afvalinzameling, de waterzuivering en -ontzilting te garanderen en daarom werden de personeelsploegen in deze installaties en in het Arico-milieucomplex zo verdeeld dat, in geval van besmetting door Covid-19-virus, het onderhoud van de installaties en de diensten kan worden gegarandeerd.

** Het record van overtredingen tegen het uitgevaardigde coronadecreet wordt door Arona geclaimd alwaar 130 klachten werden ingediend en drie arrestaties werden uitgevoerd voor het negeren van de maatregelen en het uitschelden van de agenten; een man is gesanctioneerd voor het uitlaten van zijn hond wat uitaarde in een wandeling van de golfbaan van San Miguel naar El Médano, en op het strand van El Médano werden zwemmers op het matje geroepen.

** Drie vierkante meter, dat is de oppervlakte waar Gonzalo Ahijado de quarantaine doorbrengt nadat de staat van alarm werd afgekondigd en op deze oppervlakte bezit hij een bed, een wastafel, een hulpbatterij die zorgt voor elektriciteit en een gaskachel; Gonzalo reisde rond op de eilanden met een VW-camper toen de staat van alarm werd uitgeroepen en hij koos ervoor om zijn toevlucht te nemen tot het strand van Las Teresitas, de plaats die hij als veilig beschouwt.

** Het Ministerie van Volksgezondheid heeft op de parkeerplaats van de Faculteit der Schone Kunsten van de Universiteit van La Laguna een verzamelpunt ingericht waar monsters worden genomen om de aanwezigheid van het coronavirus op te sporen; gezondheidswerkers zijn alle dagen aanwezig van 10.00 tot 14.00 uur en op de eerste dag van de operatie werden er meer dan 40 monsters genomen, zonder dat de gecontroleerde patiënten dienden uit zijn wagen te stappen.

** Tot donderdag (19 maart 2020) waren er volgens gegevens van het Departement van Toerisme van de Regionale Overheid nog zo’n 80.000 toeristen op de Canarische Eilanden, en vrijdag (20 maart 2020) werd geschat dat er ongeveer 30.000 van die 80.000 toeristen de archipel zouden hebben verlaten; begin deze week waren er naar schatting nog 100.000 tot 170.000 toeristen aanwezig die een geleidelijke en ordelijke ontruiming en sluiting van de hotels in de weg staan.

** We moeten een slaapplaats vinden voor de toeristen die ondanks de sluiting van de hotels en huurappartementen op de Canarische Eilanden zullen blijven; hoewel het Ministerie van Volksgezondheid heeft besloten de activiteiten van deze bedrijven vanaf aanstaande donderdag op te schorten, zijn zowel de bedrijven als de regionale overheid zich ervan bewust dat er tegen die tijd nog steeds toeristen op de eilanden zullen zijn en die mogen niet aan hun lot worden overgelaten.

** De havenautoriteiten van Santa Cruz hebben aanvragen ontvangen van cruiseschepen die voor een langere tijd op anker willen door een gebrek aan passagiers; de Sovereign en de Marella zijn schepen die nog wachten op een antwoord, cruiseschip Mein Schiff 3 en MSC Fantasia hebben de betreffende toestemming reeds op zak, terwijl een aantal andere cruiseschepen de haven van Santa Cruz willen gebruiken om brandstof in te slaan.

** De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft een misdrijf vastgesteld tegen een local de alterne, waar prostitutie werd bedreven achter gesloten deuren, zonder zich te houden aan de isolatiemaatregelen die de regering in de verklaring van de staat van alarm heeft opgelegd; de handel ging niet alleen verder met hun gebruikelijke activiteiten, er was zelfs een bord op de deur geplaatst dat klanten waarschuwde om te kloppen als ze wilden binnenkomen en terwijl de klanten aanklopten werden ze door de politie opgepakt.

 

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

BLADWIJZER

SEB LEESON LEGAL GROUP