woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 256
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 256

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De gemeente El Tanque heeft haar toeristisch logiesaanbod uitgebreid met de opening van een herberg, gelegen in de buurt van San José de Los Llanos, in de buurt van het natuurreservaat El Chinyero en het Corona Foresta; de eerste herberg lijkt op een jeugdherberg en is gelegen op wandelafstand van het Parque Rural de Teno en van La Teja en is toegevoegd aan het nieuwe sportcomplex van de gemeente, die meteen een van de grootste is in de regio.

** Het Spaanse Ministerie van Vervoer en Mobiliteit heeft een besluit goedgekeurd waardoor de luchthaven in het noorden van Tenerife nu officieel ‘Tenerife Norte-Ciudad de La Laguna’ heet; de wijzigingen, die in november 2018 werden overeengekomen tussen de gemeente en Aena, kosten 71.000 euro voor aanpassingen aan de binnen- en buitenbewegwijzering van de luchthaven, de dienstvoertuigen, het briefpapier, de documentatie, logo’s, vluchtonderrichtingen en nog veel meer.

** Het Covid-19-virus heeft zich ook op Tenerife genesteld en zodoende moet de bestuurlijke overheid ingrijpen en maatregelen nemen en zetten ze zich in één lijn met de aanbevelingen van de Spaanse staat; zo zijn op Tenerife alle massa-evenementen geschrapt waaronder ook het carnavalsgebeuren in Candelaria, Arona, Granadilla de Abona en Santiago del Teide en de evenementen die al begonnen waren in Los Gigantes en El Medano, worden stopgezet.

** De regering van de Canarische Eilanden verleent een geïntegreerde milieuvergunning aan de raffinaderij van Santa Cruz om te beginnen met het opkuisen en reinigen van de installatie, vanaf het ogenblik dat de raffinage-activiteiten worden gestaakt; de vergunning werd gisteren gepubliceerd in het Officieel Staatsblad van de Canarische Eilanden (BOC) waarvoor een geldigheid van de geïntegreerde milieuvergunning is voorzien voor onbepaalde tijd.

** Het carnaval in Santa Cruz is nog maar pas afgelopen en men komt reeds aandraven met de editie 2021 waarbij bij in een onlinebevraging de keuze voor het thema voor volgend jaar moest worden gekozen; de winnaar met 21% van de stemmen was het thema ‘Carnavales del mundo’ (wereldcarnavals), de overige opties waren Amazone, Otaku, Afrika, het Verre Westen en het Oude Griekenland en maakten geen kans.

** Ongeveer 200 mensen hebben in de buurt van de bouwwerken van het hotel La Tejita geprotesteerd tegen de verdachte steun van de Provinciale Kustdienst van Tenerife (Costas), het onregelmatig verlenen van de bouwvergunning door de gemeente Granadilla, het niet uitvoeren van een stopzettingsbevel en het misleiden van het publiek door te zeggen dat de minister van Territoriaal Beleid geen ondertekende documentatie heeft geleverd; de vereniging Salvar la Tejita verzet zich tegen het bouwproject dat grenst aan een speciale beschermingszone van de Rode Berg en vreest natuurbeschadiging.

** De wandeling door de Mascakloof die verboden is sinds februari 2018, nadat februaristormen de infrastructuur voor het inschepen heeft verwoest zal vermoedelijk terug toegankelijk zijn vanaf de zomer 2020; de eilandregering heeft besloten om de wandeltochten te regelen en heeft een nieuw beheersmodel ontwikkeld voor dit natuurgebied waarin onder andere staat dat enkel voorinschrijvingen en groepen tot maximaal 25 personen met veiligheidshelm, de afdalingen van de kloof zullen kunnen ondernemen.

** Het Ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft op 12 maart 2020 bekend gemaakt dat er op de archipel 46 mensen met Covid-19-besmetting zijn waarvan er 15 in het ziekenhuis verblijven en twee op intensieve zorgen; het gaat om 31 actieve gevallen op Tenerife, 12 op Gran Canaria, 1 op Fuerteventura en twee in La Palma en daardoor heeft de bestuurlijke overheid een reeks initiële maatregelen bekendgemaakt om de verspreiding van het virus te bedwingen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

CARNAVAL 2018

COSTA MAGALLANES

ZANDTAPIJT IN LA OROTAVA

SEB LEESON LEGAL GROUP