donderdag, mei 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 255
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 255

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De wind- en calimastorm die in Santa Úrsula woedde op 23, 24 en 25 februari 2020 was de oorzaak van het in de as leggen van 89 woningen, 382 percelen op 40 hectare landbouwoppervlakte en meer dan dertig voertuigen; alle personen die schade aan hun eigendom hebben geleden konden een schadeclaim indienen en zo werden er 230 gevallen geregistreerd, waarvan er 130 betrekking hadden op onroerend goed en 100 op roerende goederen of landbouwgebieden.

** Voorzitter Casimiro Curbelo van de eilandraad van La Gomera heeft gisteren, tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de Provinciale Federatie van Bouwondernemingen (Fepeco), voorgesteld dat de Canarische Eilanden de bouw van de haven van Fonsalía voor commerciële, sport- en visserijdoeleinden moeten leiden; dat deed hij in het zuiden van Tenerife, waar hij opnieuw opriep tot acties die het project, dat al meer dan twee decennia bestaat, zouden moeten deblokkeren.

** Het schoonmaken en opruimen van de stortplaats van Plasencia in Las Rosas (Güímar) is een camouflagemanoeuvre dat zich beperkt tot het verplaatsen van aarde en het bedekken van de afvalberg die ligt in het gebied tussen de steengroeve van de broers Morales, en tussen de TF-28 en de steengroeve van Badajoz; de werkzaamheden werden vorig jaar uitgevoerd door het overheidsbedrijf Tragsa voor een bedrag van 1,8 miljoen euro.

** Precies 70.696 mensen, met 114 verschillende nationaliteiten, hebben in 2019 toegang gekregen tot de top van de Teide die via het Telesforo Bravo-pad, de enige toegangsweg tot de kratermond, bereikbaar is; dit hoge aantal bezoekers kreeg toegang via 24.082 aangevraagde vergunningen en dit wijst op een toename van 2.350 bezoekers ten opzichte van de 68.346 mensen in 2018, en dus bijna plus 4%.

** Afgelopen februarimaand heeft de veiligheidsdienst van de gemeente Arona meer dan tweehonderd interventies uitgevoerd en boetes uitgeschreven vanwege het ongecontroleerd dumpen van puin en bouwmaterialen op ongeautoriseerde plaatsen en voor het storten van vuilnis buiten de toegelaten uren; de burgemeester wijst erop dat het dumpen van puin en het achterlaten van afval in vuilniscontainers op ongeoorloofde tijdstippen leidt tot verstoring van de goede orde en van de werking van de openbare diensten.

** Op maandag 1 maart 2020 werd in Costa del Silencio het levenloze lichaam gevonden van een 61-jarige dakloze man van Franse afkomst die volgens de aanwijzingen van het medisch onderzoek door de wetsdokter, gewelddadig om het leven werd gebracht; de verdwijning werd vorige week vrijdag aan de Guardia Civil in Playa de las Américas gemeld door een familielid van de dakloze die leefde in een oude bar die meerdere malen in brand is gestoken, achter de tennisbanen in calle Andrómeda.

** In maart 2020 komen er 33 cruiseschepen naar de haven van Santa Cruz en daarmee zullen er 76.000 passagiers en 26.000 bemanningsleden aanmeren en aan land komen om te proeven van de geneugten van de hoofdstad van Tenerife; 102.000 bezoekers zullen ervoor zorgen dat er vier miljoen euro wordt uitgegeven in de hoofdstedelijke regio, voornamelijk aan koopjes (51%) en aan restaurant- of barbezoek (21%).

** Elk jaar maken de inwoners van Icod de los Vinos hun houten planken klaar om in de steile straten naar beneden te glijden en aldus een traditie in ere houden die het einde van het wijnseizoen aankondigt; door diverse incidenten waarbij verschillende zwaargewonden vielen brachten artsen een bezoek aan de gemeenten Icod de los Vinos, San Juan de la Rambla en La Guancha om de overheid erop te wijzen hun verantwoordelijkheid te nemen om de veiligheid van de mensen, zowel van de deelnemers als de toeschouwers, te waarborgen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

WAT IS HET FIJN OP TENERIFE!

MEER DAN 29.000 LEDEN

DE TIJD VAN TOEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img