dinsdag, juli 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 254
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 254

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De eilandregering (Cabildo) informeert dat alle branden die afgelopen zondag in het noorden van Tenerife zijn ontstaan onder controle zijn en dat het merendeel van deze branden al zijn geblust; niettemin blijven de recreatiegebieden en de campings die door de regering worden beheerd gesloten tot maandag 2 maart, met uitzondering van Los Pedregales in Buenavista en Llano de los Viejos in La Laguna, die reeds heropend zijn.

** Jardín Botánico in Puerto de La Cruz heeft het voorbije weekend schade opgelopen door sterke windvlagen veroorzaakt door een stormfront dat 90% van de flora-soorten beschadigde door afgebroken takken en veel afgewaaide bladeren; in november 2010 was het park een maand gesloten om de schade te herstellen, veroorzaakt door een gelijkaardige storm.

** De burgemeester van Guía de Isora, Josefa Mesa, heeft de ‘Cabildo’ van Tenerife en de ‘Gobierno’ van de Canarische Eilanden gevraagd om de gemeente uit te roepen tot rampgebied na de storm van de afgelopen dagen; na analyse van de schade aan de tuin- en landbouwgewassen en aan de schade die is veroorzaakt aan de infrastructuur van de telers heeft de burgemeester samen met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Canarische regering, Alicia Vanoostende, voorzittter van de eilandregering, Pedro Martin, en binnenlandminister, Javier Parrilla, een bezoek gepland aan een aantal betrokken bedrijven.

** De meerderheid van de klanten die in het hotel H10 Costa Adeje gegijzeld werden door het coronavirus, zijn Britten en Belgen; voor de overige taalgemeenschappen die er verplicht waren te blijven, werd een oproep gericht aan de vereniging van gidsen en tolken op Tenerife om Italianen, Fransen, Duitsers, Polen, Filippijnen, Russen, Nederlanders en Tsjechen te helpen bij hun beslommeringen.

** Burgemeester Patricia Hernández van Santa Cruz heeft de regering van de Canarische Eilanden gevraagd om een protocol op te stellen voor hevige calima-aanvallen; de aanleiding van dit verzoek ligt in een golf van kritieken die het gemeentebestuur van de hoofdstad heeft moeten aanhoren naar aanleiding van het feit dat het carnavalsfeest van afgelopen zondag is doorgegaan, ondanks de waarschuwingen die de meteodiensten hebben gepubliceerd omwille van hevige wind en hoge temperaturen.

** De gemeenteraad van Güímar zal het gemeentebudget en het uitgavenplafond kunnen verhogen indien de volkstelling op 1 januari 2019 meer dan 20.000 inwoners vaststelt en hij zal bovendien het personeelsbestand kunnen verhogen van twee tot zeven betaalde equivalenten; de eerste ontwerpbegroting ten bedrage van 17,4 miljoen euro werd alvast gepresenteerd zonder daarbij de budgetverhoging aan te spreken.

** De lokale politie van Arona heeft de laatste jaren te kampen gehad met een progressief tekort aan personeel en het ontbreken van een aantal commandoposten die noodzakelijk waren voor de modernisering en de verbetering van de doeltreffendheid van de politie, waardoor een essentiële veiligheidsdienst voor de bewoners in het gedrang kwam; de burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft zes agenten van Arona als stagiairs voorgedragen waarbij het totale personeelsbestand op 24 wordt gebracht.

** De calima en de sterke winden die de Canarische Eilanden trof in de laatste week van februari 2020 heeft zich de voorbije 40 jaar nooit voorgedaan, dixit Jesús Aguera, woordvoerder van het nationaal weerinstituut Agencia Estatal de Meteorología (Aemet); Agüera heeft eraan herinnerd dat er op Driekoningendag in 2002 sprake was van een soortgelijke situatie, en dat ook toen de luchthavens moesten worden gesloten.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

VAN KUST TOT KUST

KIEZEN OF DELEN

OVERDAAD SCHAADT

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

ONBEKEND TENERIFE

CUEVA DE BENCOMO

RUIM- OF HANDBAGAGE?

SEB LEESON LEGAL GROUP