donderdag, juni 13, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 253
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 253

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, heeft vrijdag het strand van El Arenal, tussen Bajamar en Punta del Hidalgo, om veiligheidsredenen gesloten; deze drastische beslissing werd genomen wegens meldingen van zowel de lokale politie als van de provinciale kustdienst nadat een deel van de helling aan het strand was ingestort en daardoor een gevaarlijke toestand is ontstaan voor de strandgangers.

** Minister Teresa Cruz van Volksgezondheid meldt tekortkomingen in de uitgevoerde werken aan het Hospital del Sur; zo zijn er nog steeds geen automatisch opengaande deuren in het operatiekwartier en is de toegankelijkheid van de badkamers niet geschikt voor mensen die kleiner zijn dan 1,70 meter omdat de toiletten te hoog werden opgehangen en daardoor onbruikbaar zijn voor kleine mensen en kinderen.

** De eerste twee grootoogtonijnen, een vissoort dat voorkomt in tropische en subtropische wateren, werden door de boot Gran gevangen en meteen naar de haven van Los Cristianos gebracht; de vissen hebben een gewicht van respectievelijk 319 en 309 kilo en zijn meteen de eerste exemplaren die in Canarische wateren werden gevangen.

** Minister Javier Rodríguez Medina van Duurzame Ontwikkeling en de strijd tegen de klimaatverandering van de eilandregering, heeft verzekerd dat de waternoodtoestand op het eiland niet zal worden afgekondigd omdat de vraag naar en het aanbod van water op dit moment perfect in evenwicht is; Rodriguez legde uit dat, hoewel er een tekort aan hemelwater is, dit niet betekent dat er problemen zijn die drastische maatregelen vereisen, omdat er voldoende watervoorraad op het eiland aanwezig is.

** Buurtgemeenschappen in Playa de Las Américas hekelen de praktijk van de prostitutie in de portalen van gebouwen, aan garages en in speeltuinen, en waarschuwen voor de gevolgen voor de gezondheid die deze activiteit veroorzaakt doordat condooms in alle maten en kleuren en spermaservetten dagelijks moeten worden verwijderd door privaat schoonmaakpersoneel; dit is wat de Canarische Associatiegroep Grupasca heeft gecommuniceerd aan de schepen/wethouder voor toerisme in Arona, José Alberto Delgado.

** Het is niet de eerste keer en het zal helaas ook niet de laatste keer zijn dat de milieubeweging #pasasinhuella, van de Stichting Telesforo Bravo Juan Coello, de illegale kustkampeerders aanklaagt die aan de kust van Adeje en meer bepaald aan die van La Caleta, hun nederzettingen bouwen; hutten gemaakt van plastiek, doek en karton woekeren opnieuw rond La Caleta zonder dat daar ook enige politionele controle wordt uitgeoefend.

** Er is voldoende water opgeslagen in de reservoirs van San Isidro, El Saltadero (beide in de gemeente Granadilla) en Valle San Lorenzo (Arona) en dit is goed nieuws voor de landbouwsector omdat het kwaliteitswater dat, na een eerste behandeling in Santa Cruz, een tweede proces van ontzilting door Balten ondergaat, waardoor het niet alleen geschikt is voor gazons en bananenplantages, maar ook voor meer kwetsbare gewassen; de drie waterreservoirs in het zuiden van Tenerife die het geregenereerd water opslaan dat via het kanaal dat aan de snelweg grenst wordt aangevoerd, zijn voor 71% gevuld – een percentage dat een opmerkelijke stijging inhoudt ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar, waarin toen, ondanks meer regenval, een vulniveau van 49% werd bereikte.

** Tripadvisor heeft de 10 beste guachinches van Tenerife aangeduid waar men kan proeven van lokale gerechten en traditionele gebruiken die werden opgericht door wijnbouwers die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hun overtollige wijn in hun garages verkochten; jammer dat enkel het noorden aan bod komt, want in het zuiden ligt de vermaarde guachinche El Pinalete op de bergflank van Cruz de Tea, tussen Granadilla en Vilaflor, en deze verdient zeker een plaats in de top tien van Tripadvisor.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

EINDE SEIZOEN

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIDEO ROMERIA GARACHICO

THOR HEYERDAHL EN TENERIFE

spot_img