dinsdag, juni 6, 2023
spot_img
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 252

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 252

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Mobiliteit in Santa Cruz is een van de punten die de meeste aandacht vragen en binnen dit mobiliteitsplan zijn de tramlijnen belangrijke spelers; het gemeentebestuur van de hoofdstad gaat daarom nadenken over een tramverbinding tussen het tramstation Muelle Norte en het strand Las Teresitas.

** In Adeje werd een podotactiele oppervlakte aangebracht, dit is wegverharding met een speciale, afwijkende textuur die blinden en slechtzienden waarschuwt voor gevaarlijke situaties zoals obstakels, verandering van niveau in stoepranden of voetgangersoversteekplaatsen; zo werd er een zone aangelegd in de Avenida de Las Gaviotas in La Caleta om een voetgangersoversteekplaats aan te duiden zonder dat er een zebrapad of enig andere signalisatie werd aangebracht die de overige weggebruikers voor deze oversteekplaats verwittigen.

** Fasnia krijgt de eerste biomassacentrale op de Canarische Eilanden terwijl de eilandregering onderhandelt over 3,5 miljoen euro van de Canarische regering om de laatste duw te geven aan een baanbrekend project dat de bergen wil beschermen en energie wil opwekken uit bosresiduen; het logistieke centrum voor de opwekking van hernieuwbare energie uit bosresiduen zal gebouwd worden op de terreinen van het Centro Ambiental Las Eres.

** De gemeenteraad van Arona en het havenbestuur van Santa Cruz de Tenerife zullen het eerste gezamenlijke comité Puerto-Ciudad oprichten dat belast zal zijn met de coördinatie en verbetering van de haven in Los Cristianos; beide partijen zijn het eens geworden over de uitwisseling van informatie om de coördinatie van de activiteiten te verbeteren en bovendien zal er ook toegezien worden op het illegaal voor anker gaan van boten aan het strand van Las Vistas.

** De vicepresident van de Canarische regering, Román Rodríguez, reikt Tenerife en Gran Canaria de hand om (tram)spoorplannen te promoten en daarmee een einde te maken aan een onbeheersbare vloot van voertuigen die de eilanden treft midden in het hart van de mobiliteit; dit opent opnieuw de mogelijkheid om het drukke zuiden van Tenerife te voorzien van een tramnetwerk.

** Ondernemers die hebben ingezet op de stedelijke en toeristische uitbreiding van het gebied El Mojón, klagen over het gebrek aan actie en van een lamentabele bureaucratie van de gemeenteraad van Arona; de komende drie jaar wordt er meer dan 850 miljoen euro aan investeringen verwacht die rechtstreeks en onrechtstreeks ongeveer 3.500 banen opleveren aan het project dat na twee decennia nog steeds zo goed als verlamd is.

** Arona, een gemeente met meer dan 100.000 inwoners, staat bovenaan de lijst van steden en gemeenten op de Canarische Eilanden, die alle openbaar stroomverbruik loskoppelt van vervuilende elektriciteitsopwekking en aldus enkel elektriciteit voorziet, geleverd door leveranciers die 100% schone energie garanderen; dit engagement past volledig in het milieuduurzaamheidsplan en de gemeente bespaart daarmee het verstoken van 49 ton petroleum per jaar.

** De ecologische voetafdruk van de Canarische Eilanden is 27 keer groter dan de prestaties die de eilanden bieden of anders gezegd, dat de impact van de menselijke activiteiten op het grondgebied 27 keer te groot is om met de capaciteit van deze laatste de nodige middelen te produceren en te voldoen aan alle eisen die de bevolking van de Canarische archipel stelt; dit betekent dat de druk die door bewoners en toeristen wordt uitgeoefend voor basisbehoeften zoals voedselconsumptie, energieverbruik of mobiliteit ver boven de productiecapaciteit van deze hulpbronnen ligt, waardoor de eilanden zichzelf slechts 13 dagen per jaar zouden kunnen bevoorraden.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van twee boeken, talloze artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Reclame -spot_img

POPULAIR

- Reclame -spot_img

COLUMN GUY

WIJ BREKEN UIT

TENERIFE… ¡YA VOY!

MEER DAN 29.000 LEDEN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

VIDEO ROMERIA GARACHICO

PROPER TOERISME