donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 251
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 251

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het definitieve plan met betrekking tot het strand Las Teresitas in San Andrés werd door de voltallige gemeenteraad van Santa Cruz goedgekeurd en zal worden overgemaakt aan de Canarische regering met het oog op de afgifte van de milieuvergunning; de burgemeester stelde dat de dienst Urbanismo, parallel aan dit proces, al werkt aan het samenwerkingsakkoord met het directoraat-generaal van de Kustgebieden (Costas) dat nodig is om de werken uit te voeren die van invloed zijn op het maritiem-territoriale, publieke domein van het strand, zodat de eerste werkzaamheden voor de verbetering van het desbetreffend kustgebied aangevat kunnen worden.

 

** De lokale politie van La Laguna heeft twee agenten opgeleid tot dronepiloot om het 12.500 euro kostende luchtvaartuig veilig en adequaat te bedienen; de hexadrone (6 propellers) is uitgerust met een nachtkijker, heeft een noodparachute aan boord en kan ingezet worden voor zowel humane opdrachten als voor speurwerk of kan gebruikt worden als ondersteunend instrument voor de gemeentelijke administratieve diensten.
** De werken aan het ruim 1,8 miljoen kostende gezondheidscentrum op 3.700 vierkante meter oppervlakte in Las Chafiras zullen tegen deze zomer afgerond worden en de burgemeester van San Miguel de Abona heeft er alle vertrouwen in dat de gebouwen kunnen ingehuldigd worden vóór het einde van dit jaar; er komen vier huisartsen- en vier verplegingspraktijken, twee pediatrische praktijken, twee kinderverplegingspraktijken, en daarnaast is er plaats gemaakt voor een borstvoedingsruimte, een reanimatiekamer, een behandelkamer en een ruimte voor het nemen van klinische monsters, een gynaecologische ruimte en een ruimte voor maternale educatie.
** De Canarische regering is onderhandelingen gestart met AENA, de uitbater van de luchthavens op Tenerife, over de bouw van een nieuwe terminal op Reina Sur; rekening houdend met de vereisten en met het oog op het bereiken van een terminal die jaarlijks meer dan 11 miljoen passagiers kan verwerken, wordt het project geïntegreerd in het nieuwe Documento de Regulación Aeroportuaria (DORA), dat in 2022 in werking zal treden.
** Een brand in Chaofa heeft duizend vierkante meter lage vegetatie en palmbomen vernield en sommige privé-eigendommen beschadigd, en daarom werden er preventief 70 woningen geëvacueerd; het vuur, dat om 08.40 uur ontstond, werd aangewakkerd door sterke zuidenwind en vereiste de tussenkomst van 80 brandweerlieden van het Consortium van Brandweerlieden van Tenerife (uit het park van San Miguel de Abona) en vrijwillige brandweerlieden uit Guía de Isora en Adeje, om het vuur te blussen.
** Het bedrijf Satocan S.A. zal de versterkingswerken aan de golfbreker in de haven van Los Cristianos (Arona) uitvoeren om de dijk te wapenen en de haven te beschermen tegen stormachtig weer; de beslissing werd genomen door het Consejo de Administración de la Autoridad Portuaria in Santa Cruz; de werkzaamheden, die 2.296.303 euro zullen kosten en tien maanden in beslag zullen nemen, bestaat uit het plaatsen van betonnen blokken van 30 ton ter versterking van een 155 meter lang deel van de golfbreker waarop de havenmuur is gebouwd.
** Vier inwoners van La Orotava die in hetzelfde bedrijf werken, hebben Europa’s grootste filmdrone gebouwd dat een lading van maximaal 47 kilogram kan vervoeren en zal gebruikt worden bij filmopnames voor onder andere Netflix: de drone, ontwikkeld door Air Media 360, heeft een spanwijdte van 2,20 meter, kan een professionele filmcamera vervoeren van 15 kilogram, kost 70.000 euro en zal eerst ingezet worden voor een Movistarserie in Valencia en daarna voor een Netflixproductie in Tenerife.
** In Los Cristianos is een patera aangekomen met 62 mannelijke bootvluchtelingen en een minderjarige aan boord en dat brengt het aantal immigranten die de oceaan overstaken naar Tenerife op 256; alle vluchtelingen leden aan uitdroging en onderkoeling en zijn naar het politiebureau van Las Américas gebracht, waar ze wachten op een gerechtelijk bevel om overgebracht te worden naar het CIE Hoya Fría, wat 72 uur zal duren, en een 25-jarige jongeman werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis Nuestra Señora de la Candelaria.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

VACCINATIE TEGEN RODDELS

WIJ ZIJN DE PINEUT

CARRERA POR LA VIDA

- Reclame -

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

KALK EN STEEN METSELT WEL

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

WIJN ONDER WATER

VISSEN IN TENERIFE

SEB LEESON LEGAL GROUP