maandag, juli 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 250
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 250

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het carnavalsgebeuren in de hoofdstad Santa Cruz gaat steeds gepaard met veel geluidshinder, zowel bij de verkiezingen, als bij de stoeten, als bij de grandioze vuurwerkspektakels; een motie van Unidas Podemos werd in de plenaire vergadering unaniem goedgekeurd om het lawaaierig vuurwerk te beperken en er werden meteen afspraken gemaakt om in de toekomst steeds gebruik te maken van geluidsarme pyrotechnische middelen.

** Onderzoeksgroep Ecofisiología de los Organismos Marinos (EOMAR) van de campus Ecoaqua van de Universiteit van Las Palmas hebben de aanwezigheid van plastics aangetroffen in de kustwateren van Tenerife; er werden kunststoffen aangetroffen op acht stranden waarvan Playa Grande (Porís), Puertito en Almáciga het meest vervuild waren, ondanks dat zij weinig strandtoerisme te verwerken krijgen.

** De eilandregering (Cabildo) vraagt aan de Canarische regering (Gobierno) om het project van een derde rijstrook op de TF-5, die als BUS-VAO-rijbaan zal worden gebruikt, te ondersteunen en te versnellen; dit 108 miljoen kostend project tussen Santa Cruz en La Laguna moet de mobiliteit en de verkeersdoorstroming in het hoofdstedelijk gebied bevorderen.

** De eilandregering en Red Eléctrica de España bestuderen de bouw van een grote waterkrachtcentrale met een capaciteit van 200 megawatt (MW) in de vallei van Güímar die meer dan een derde van het eiland van energie zal voorzien en niet afhankelijk zal zijn van atmosferische omstandigheden, zoals wind en zon; deze installatie maakt deel uit van een strategisch plan om het energie- en elektriciteitssysteem van het eiland te versterken zodat de omkeerbare hydro-elektrische cyclus slechts twee tanks nodig heeft waartussen een gesloten waterstroom circuleert.

** Santa Cruz is een van de meest drukke steden van Spanje, daar waar weggebruikers gemiddeld 23% langer in de file staan; dit is een hoog cijfer en te vergelijken met de topsteden op het vasteland, zoals Barcelona (29%), Granada (25%), Palma de Mallorca (24%) en Madrid (23%), gevolgd door Sevilla en Murcia (beide met 21% tijdverlies), Valencia en Malaga (met 20%) en A Coruña (19%).

** Het Sevillaanse flamenco-duo Los del Río, gekend van hun wereldhit Macarena, hebben een mini-optreden verzorgd op de stand van Tenerife op de toeristische beurs Fitur in Madrid; dit en de aanwezigheid van zangeres Ariann Music en influencer Álex Mercurio moeten het nieuwe vrijetijdsmerk ‘Tfe Cool’ onder de aandacht brengen.

** Het als lepradorp gekende Abades krijgt een ander uitzicht, want het bedrijf Playa de Arico S.A., met zetel in Rome, die eigenaar is van de grond wil op het 1,7 miljoen vierkante meter grote terrein vier hotels bouwen die geïntegreerd zullen worden in een botanische tuin; het project Punta de Abona, dat bestaat uit de bouw van een milieupark en vier hotels met 3.000 bedden in Abades (Arico) zal een kostenplaatje hebben van meer dan 300 miljoen euro, maar meteen ook 1.500 banen opleveren.

** Het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden heeft het cassatieberoep van het Ministerie van Openbare Werken erkend en zal het Hof van Cassatie inschakelen tegen de verlamming door onteigeningen om een derde rijbaan aan te leggen op de snelweg TF-1 ter hoogte van Las Chafiras waar gemiddeld 70.000 voertuigen per dag langsrijden; burgemeesters, zakenlieden, industriëlen en bouwbedrijven hebben herhaald dat de aanleg van het dubbele knooppunt tussen Las Chafiras en Oroteanda Baja, in San Miguel de Abona, moet worden versneld om een einde te maken aan de verkeersopstoppingen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

OVERDAAD SCHAADT

‘S LANDS WIJS

KLEINE POTJES

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP