donderdag, juli 18, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 249
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 249

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

    ** De gemeentelijke overheid van Arona heeft de activiteitenagenda voor 2020 bekendgemaakt op de internationale toeristische beurs Fitur in Madrid; de accenten liggen vooral op grote manifestaties, zoals het carnavalsgebeuren met een knipoog naar Japan, het Arona Fashion Film Festival met een knipoog naar korte modefilms.

** Bij renovatie- en rehabilitatiewerken in het oude San Franciscoklooster in Garachico werd een ondergrondse crypte ontdekt waarin menselijke resten werden teruggevonden: onder de pastorie werd een ruimte blootgelegd waarin de stoffelijke resten aanwezig waren van kloosterbroeders wiens orde, die de kerk reeds gebruikt vanaf 1524, werd opgericht door de Genuaan Cristóbal de Ponte.

** Het openbaar vervoer op Tenerife brak in 2019 voor het tweede jaar op rij alle records doordat meer dan 61,2 miljoen reizigers werden vervoerd door Titsa en Metropolitano; de spectaculaire stijging van 28,7% in het zuiden en 16,2% in het grootstedelijk gebied is er gekomen door de ingebruikname van de jongerenpas.

** De regionale zuiveringsinstallatie (Edaru) in de vallei van Güímar zal over een jaar operationeel zijn en zal niet enkel dienen om de regio van drinkwater te voorzien, maar ook om te zorgen voor irrigatiewater voor de land- en tuinbouw; de zuiveringsinstallatie zal uiteindelijk 12 miljoen euro kosten, wat vanwege topografische en orografische spelbedervers drie miljoen meer is dan oorspronkelijk was begroot.

** Een nieuw toeristisch bouwproject in Arico, tussen Punta de Abona en Abades, moet resulteren in vier vijfsterrenhotels met elk een oppervlakte tussen 62.000 en 81.000 vierkante meter waarin bijna 3.000 bedden worden voorzien binnen een eco-duurzaam plan; de totale bouwoppervlakte zal slechts 17% bedragen van de totale grondoppervlakte van 1,7 miljoen vierkante meter.

** De voorzitter van de Brigada Rescate Animal Orión, Cristo Gil, heeft een petitie met 7.000 handtekeningen afgegeven op het stadhuis van Santa Cruz met de vraag om een deel van het strand van Las Teresitas toegang te verlenen aan honden; de voorbije drie maanden werden er een aanzienlijk aantal boetes uitgeschreven naar aanleiding van desbetreffende verbodsbepaling doordat er in de ruime omgeving geen enkele ontspanningsruimte is voorzien voor viervoeters.

** Aqualia, het bedrijf dat iedereen van kraanwater voorziet, zal de energiekosten voor het ontzilten van water met 80% verminderen; het bedrijf werkt aan een revolutionair project, genaamd MIDES, dat de waterproductie in de stations goedkoper zal maken door de integratie van ontzilt en gezuiverd water.

** In La Laguna is men begonnen met het kappen van 16 Canarische palmbomen die zijn aangetast door fusariose, een infectieziekte waartegen niets kan ondernomen worden; na het kappen en ontwortelen zullen er nieuwe jonge Canarische palmbomen worden geplant die uit de kwekerij La Tahonilla komen, een overheidsbedrijf dat zorgt voor de instandhouding van Canarische planten, struiken en bomen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Hallo ,

    Zijn er reeds plannen om het vervallen uitzicht rondom TenBel te verfraaien , hebben al zoveel diverse verhalen gehoord , maar er gebeurt weinig ?? ook het veiligheids gevoel is ver weg , ben nu drie maanden hier en heb nog nergens politie gezien ???Groetjes ,
    Bruno

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

TENERIFE IK KOM ERAAN

VLIEGEN NAAR TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

MUMMIE VAN TENERIFE

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

BEDREIGDE VISSOORTEN

SEB LEESON LEGAL GROUP