maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 248
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 248

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het aantal bezoekers aan de hoofdstad Santa Cruz steeg in 2019 met 2,6% ten opzichte van 2018 en bereikte 2.472.145, waarvan 20% onder hen met een cruiseschip aankwam; dit is een aanzienlijke groei van 61.984 bezoekers vergeleken met 2018, en daardoor werd de kas van de hoofdstad in 2019 gespijsd met 109 miljoen euro.

** De eilandregering (Cabildo de Tenerife) heeft laten weten dat alle voertuigen zonder uitstoot toegelaten worden op de bus- en taxibaan van de TF-5 bij de ingang van Santa Cruz en daarvoor heeft het borden geplaatst die de elektrisch aangedreven voertuigen op de speciale bus-taxistrook moeten dirigeren; op deze manier kunnen voertuigen met het milieukeurmerk 0 deze rijstrook gebruiken en profiteren van een lagere verkeersintensiteit.

** De eilandregering bestudeert de realisatie van een spoorweglijn met een tussenstop op het vliegveld, tussen San Isidro (Granadilla) en Los Cristianos (Arona), een project dat zich in een embryonale fase bevindt; de huidige regeringsgroep heeft duidelijk gemaakt dat een noord-zuidspoorverbinding, tussen Santa Cruz en Adeje, geen prioriteit is en lijkt het idee van een traject van 18 kilometer in het zuiden van Tenerife toe te juichen, in afwachting van de technische, economische en financiële haalbaarheid van het project.

** La Fundación Telesforo Bravo heeft een nieuwe openbare aanklacht ingediend naar aanleiding van een Italiaanse advertentie op een verhuurplatform die een appartement met badkamer aanbiedt in Costa del Silencio; het huurstekje dat op het strand ligt en als dusdanig in een beschermd gebied is neergepoot, lijkt meer op een tent en daarvoor wordt 19 euro per nacht gevraagd.

** Krakers in een gebouw dat gelegen is in Calle Venezuela in San Isidro vragen een sociale huursubsidie aan om het gekraakte huis te verlaten; de Russische eigenaar en zakenman die het gebouw van drie verdiepingen, 15 appartementen en een garage, voor slechts 85.000 euro in een veiling van La Caixa kocht, huurde het bedrijf Máxima Seguridad in om de 12 families die er al maanden wonen, zonder gerechtelijk bevel uit te zetten en heeft 1200 euro aangeboden aan elke kraker om de panden, waar ze illegaal wonen, te willen verlaten.

** De burgemeester van Santiago del Teide zegt dat het nieuwe waterstation al in bedrijf is, dat de watertests die elke maandag en donderdag worden uitgevoerd negatieve resultaten hebben opgeleverd en dat daarvoor het strand Playa Chica werd gesloten; dit is zijn antwoord op verdachtmakingen van Engelsen en Duitsers die hun grieven hebben doorgestuurd vanaf hun thuisland naar de respectievelijke consulaten, bewerend dat er lozingen in zee worden uitgevoerd.

** Alle deskundigen zijn het erover eens dat de belangrijkste stranden op de Canarische Eilanden in de komende decennia bedreigd zullen worden door een stijging van de zeespiegel (met negentig centimeter) als er geen dringende maatregelen worden genomen tegen de klimaatverandering en de opwarming van de oceanen; de versnelde stijging van het zeeniveau bedreigt stranden als Las Teresitas (Tenerife), Las Canteras (Gran Canaria) en Sotavento (Fuerteventura) en is niet alleen risicovol voor het toerisme, de belangrijkste economische levensader van de archipel, maar ook voor de bevolking die in de kustgebieden leeft.

** De zuidelijke regio, de echte economische motor van Tenerife, is het enige gebied van het eiland dat verder is gegroeid gedurende de 21ste eeuw: het aantal inwoners verdubbelde van 145.236 in 2000 naar 298.763 in 2019 en sleept een spoor van mobiliteitsproblemen achter zich aan die vooral zichtbaar zijn in de dagelijkse filevorming op de TF-1.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP