dinsdag, april 23, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 247
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 247

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Na klachten van de buren start de gemeente Arona een onderzoek naar bouwwerken met een illegaal karakter; er wordt een administratieve procedure ingeleid om te zien of de werken die worden uitgevoerd op het dak van het winkelcentrum Magaly in Los Cristianos over de vereiste vergunning beschikken en de inspectie zal ook worden uitgebreid naar twee andere winkelcentra in hetzelfde gebied, waar werken aan de gang waren.

** Het gemeentebestuur van Adeje is begonnen met het deblokkeren van de procedures voor de bouw van ruim 800 sociale woningen die zullen gebouwd worden op openbare grond in de gemeente; het project wordt gerealiseerd op een terrein van 150.000 vierkante meter die door het overheidsbedrijf Gestur wordt afgestaan en waar ook bijkomende infrastructuur, zoals nutsvoorzieningen, openbaar groen, en nieuwe wegen worden voorzien.

** De gemeenteraad van Tacoronte heeft gemeld dat zij de kost van 73.000 euro, om een vrachtwagen te repatriëren die in een ravijn was gedonderd en terecht kwam op het strand van La Garañona, niet hoeft te betalen; de factuur werd reeds betaald door het directoraat-generaal Veiligheid van de Canarische regering die deze kosten op haar beurt zal verhalen op het bedrijf dat eigenaar is van de betonmolen.

** Na de jaarovergang is het snel tijd om de carnavalsperiode te activeren en dat doet men met de bouw van een reuzegroot podium dat geïnspireerd is op de musicals uit de jaren vijftig en de sfeer van de Amerikaanse steden uit deze periode; het podium bestaat uit drie grote toneelvloeren, vijf reusachtige horizontale elementen en een centraal ronddraaiend platform dat ons doet denken aan musicals zoals ‘Dancing in the rain’ en ‘West Side Story’ en een kost met zich meebrengt van een slordige 209.954 euro.

** De aftakking van de TF-46 in Fonsalía, die op 31 december 2016 voor het verkeer werd geopend, heeft het mogelijk gemaakt om de route tussen Los Gigantes en Santa Cruz met 20 minuten te verkorten, wat momenteel gemiddeld in een uur en 10 minuten kan worden afgelegd; bovendien zal het in de toekomst ook economische voordelen opleveren omdat de toekomstige haven van Fonsalía de westelijke eilanden met elkaar zal verbinden.

** De burgemeesters van de gemeenten in het zuidoosten van Tenerife zijn hoopvol gestemd dat 2020 het jaar kan worden van het deblokkeren van een aantal investeringen en projecten die bij de eilandregering en bij de Canarische overheid al een tijdlang in de onderste lade liggen; dat staat geschreven in een brief die de burgemeesters van Candelaria, Arafo, Güímar, Fasnia en Arico aan de Drie Koningen hebben geschreven.

** Enkele weken na de stormloop op de kerstloterij, die een winst van 4,7 miljoen euro naliet op de Canarische archipel, staan er opnieuw lange rijen aan het benzinestation La Chasnera op de TF-1 in Granadilla de Abona; het tankstation staat bekend als El surtidor de la fortuna, nadat het verschillende jaren na elkaar, steeds weer winnende loten aan de man bracht in verschillende trekkingen van diverse loterijen.

** AB InBev, ’s werelds grootste brouwer en meerderheidsaandeelhouder in Compañía Cervecera de Canarias, zal zijn bieren in Europa produceren met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen; de virtuele stroomafname-overeenkomst voor een periode van tien jaar zal het mogelijk maken om elektriciteit op te wekken uit twee zonneparken met een gecombineerde capaciteit van bijna 200 megawatt, waarvan AB InBev er 130 megawatt zal leveren.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

CARRERA POR LA VIDA

GOEDE RESTAURANTS

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

BONT OM DE ARM…

- Reclame -spot_img

WEETJES

NAAR DE MARKT

OVERAL TAXI’S

ROKEN VERBODEN

spot_img