maandag, maart 4, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 246
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 246

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** In Tenerife zijn de drie Koningen uit het Oosten de aanleiding om na de kerst- en nieuwjaarsperiode los Reyes Magos, het belangrijkste feest van het jaar voor de kinderen, op de kalender te plaatsen; Driekoningen is voor de kinderen een beetje vergelijkbaar met het sinterklaasfeest waarbij briefje schrijven, schoentje plaatsen en dan maar hopen dat er lekkers en zoet in de plaats komt, want stoute kinderen krijgen ‘zwarte kool’ als geschenk.
** Volgens een woordvoerder van de regering, Javier Plata, hebben alleen Candelaria en Santa Cruz positief gereageerd op een verzoek van de regering om de immigranten onder te brengen die onlangs over zee op de Canarische Eilanden zijn aangekomen; Candelaria brengt bootvluchtelingen vanuit West-Afrika onder in Villa Mariana en koos ervoor om enkel alleenstaande moeders met kinderen onderdak te verlenen.
** Het gebruik van steps in de hoofdstad Santa Cruz wordt gereglementeerd en op dezelfde voet gescoord als het verkeersreglement voor andere weggebruikers; er is slechts één persoon per step toegelaten, maximum 25 km/h, geen gsm of koptelefoons toegelaten, alcohol of drugs verboden, min 16-jarigen dragen een helm, reflecterende kledij ’s nachts verplicht en verboden op voetpaden en in voetgangerszones te rijden.** Om 00.16 uur op de eerste dag van het nieuwe jaar is in Vilaflor een aardbeving geregistreerd om 00.16 uur; het episch centrum is gemeten op een diepte van ongeveer 6 km en had een kracht van 1.0 op de schaal van Richter en wordt door INVOLCAN als normaal geclassificeerd als er rekening gehouden wordt met de seismische registratiecijfers van de afgelopen jaren op Tenerife.
** De openbare diensten van het hoofdstedelijk gebied zullen het beheer van het Palmetum op zich nemen in een nieuwe contract dat binnenkort zal worden aanbesteed en waarvoor 300.000 euro zal uitgetrokken worden voor het onderhoud en de verbetering van de palmbomenpark; daarmee heeft Santa Cruz 1.326.736 vierkante meter openbare tuinen, waarin 18.287 bomen en 981 plantenbakken staan.
** Ambtenaren van politie-eenheden als Proteu, Gramu, Gruva of agenten die specifieke taken uitvoeren zoals het begeleiden van minderjarigen op rechtbanken moeten vanaf 1 januari 2020 hun job uitvoeren in uniform; dit betekent dat de politieagenten die tot nu toe hun werk in burgerkledij deden, volgens het bevel van het hoofdkwartier van de plaatselijke politie, het uniform zullen moeten dragen.
** Tenerife is opgenomen in de prestigieuze lijst van bestemmingen die door de Britse pers is opgesteld waarin het concurreert met andere zeer aantrekkelijke toeristische plaatsen, zoals Kaapstad (Zuid-Afrika), Goa (India), Barbados, Kaapverdië, Thailand, Costa Rica, Bali (Indonesië), de Dominicaanse Republiek en de Malediven; de krant The Independent legt de nadruk op het klimaat terwijl andere kranten de loftrompet steken over de Teide, het Anagagebergte, het strand van las Teresitas en de link leggen naar de charmante enclaves op Tenerife waar de Angelsaksische toeristen samenhokken.
** Op driekoningendag wordt de Roscón de Reyes aangesneden; dit is een ronde taart die bezet is met diverse stukjes gekleurd fruit, wat de juwelen van de nobele driekoningenkledij moet symboliseren; in La Orotava heeft men een reuze-moscón-gebak gemaakt van 300 meter lang die meteen de grootste driekoningentaart is van de Canarische Eilanden en zelfs van Spanje.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

WIJN OP TENERIFE

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

GOEDE RESTAURANTS

VLUCHT NAAR TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

COSTA MAGALLANES

ORKA MORGAN

spot_img