dinsdag, februari 20, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 244
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 244

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De dertigste editie van het Parque Infantil de Tenerife (PIT) of de jaarlijks terugkerende kinderkermis met een veertigtal attracties voor de allerkleinsten wordt met fierheid aangekondigd; rond elke jaarwisseling wordt het beursgebouw Centro Internacionál de Ferias y Congresos in Santa Cruz omgetoverd tot een kinderparadijs waar steeds de nieuwste technologische attracties kunnen beleefd worden.

** Niet de drakenbloedboom (drago milenario), maar wel de Canarische ceder El Patriarca is de oudste boom van Tenerife; de Juniperus cedrus die op een moeilijk toegankelijke plaats staat in het Parque Nacional del Teide werd door middel van een koolstof-14-analyse op 1.118 jaar oud geschat en heeft zijn leeftijd vooral te danken aan de omliggende beschermende heuveltjes.

** Een maand na het bezoek van president Xi Jinping van China aan Tenerife beginnen de inspanningen van de overheid om de betrekkingen met het land te versterken vruchten af te werpen; het eiland is, gezien de geografische kwaliteiten en de fiscale voordelen, een aantrekkingspool voor Aziatische investeerders, waardoor er zal uitgekeken worden om een Chinese touroperator aan te trekken.
** De taxistandplaats El Corte Inglés in Santa Cruz wordt voorlopig verplaatst naar de Avenida Tres de Mayo, parallel aan de huidige locatie; deze verhuis is het antwoord op het verzoek van de taxichauffeurs zelf, die in deze eindejaarsperiode op de weg naar de ingang van het winkelcentrum staan om hun diensten aan te bieden, en daarom keert het taxigebeuren na de nieuwjaarsvakantie terug naar de oorspronkelijke locatie.
** De Plaza de Toros is 126 jaar oud en waar ooit de toreros moedig ten strijde trokken tegen de toros is de arena nu een vervallen ruïne waar dringend werk van moet worden gemaakt om de volledige site te renoveren; een particulier initiatief kan mogelijk het gebruik van deze ruimte herconditioneren, maar ondertussen heeft de inwerkingtreding van een nieuwe wet op het Historisch Erfgoed van de Canarische Eilanden de voorwaarden verstrengd en in afwachting van de goedkeuring van de Canarische regering kan er momenteel niets ondernomen worden.
** Ongeveer 5.000 mensen hebben deelgenomen aan de 15e editie van Carrera por la Vida, een solidariteitswandeling ter ondersteuning van mensen die vechten tegen borstkanker; de voorzitster van de organisatie, de Belgische Brigitte Gypen, die het evenement organiseerde in samenwerking met de gemeenten Arona en Adeje, dankte iedereen en bevestigde een recordinzameling van meer dan 36.600 euro, die zal gebruikt worden voor het onderzoek naar het Brac-gen, dat borstkanker veroorzaakt.
** Arona is bewust bezig met het beheer van een stedelijk afvalbeleid waarbij het de behandeling van organisch materiaal (vooral voedselafval) als fundamenteel beschouwt, terwijl dit meestal gedeponeerd wordt bij andere recycleerbare materialen zoals glas, papier, karton, plastic en blikjes; daarom nemen 14 kleuter- en basisscholen in de gemeente Arona deel aan een campagne die wordt gepromoot door de afdeling Milieu en Duurzaamheid van de gemeente en die tot doel heeft de leerlingen te leren hoe organisch materiaal in de gemeentelijke kwekerij kan omgezet worden in compost.
** In het kader van de subsidiëring aan Canarische residenten van vlieg- en bootreizen tussen de Canarische Eilanden en het vasteland, de Balearen, Cueta en Melilla, zal de overheid onmiddellijk maatregelen nemen tegen de stijging van de luchtvaarttarieven; het betrokken ministerie kondigde aan dat er een reeks maatregelen en initiatieven voor prijscontrole zullen worden genomen, variërend van een grotere waakzaamheid ten aanzien van de luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat er tussen hen geen prijsafspraken worden gemaakt, tot aanpassingen van de toepassing van de subsidie zelf, met inbegrip van het verzamelen van fiscale gegevens over de reizigers die het meest van de subsidie profiteren.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Vorig artikel
Volgend artikel
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

#270 DECEMBER 2023

#269 NOVEMBER 2023

- Reclame -spot_img

gastronomie

VIJGEN OP HET MENU

MOJO EN GOFIO

seb leeson consulting

weer

EEN ZONNIGE KERST

KOUDEPUT BOVEN CANARIAS

COLUMN GUY

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

KRIJSENDE PARDELAS

WONDERE WANDELINGEN

spot_img