maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 243
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 243

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** De gemeente Tacoronto heeft in de strijd tegen de termieten op verschillende locaties lokaas in de grond gestopt om na te gaan of er populaties van dit insect in de buurt zijn; de gemeentelijke overheid vraagt aan de bevolking om deze stalen niet te verwijderen omdat het aas (dat 150 gram weegt en cellulose bevat) deze insecten krachtig aantrekt en het gelijktijdig voedzaam en dodelijk is voor de insecten omdat het hexaflumoron (een termicide) bevat.
** In Santa Cruz worden op zes maanden tijd ruim 6.000 vuilnisbakken vervangen en zullen de afvalverzamelpunten uitgebreid worden om het recycleren te bevorderen; evenals zal de voertuigenvloot, die zorgt voor de afvalinzameling, aangevuld worden met 97 nieuwe voertuigen waaronder 39% elektrisch aangedreven en 39% hybride-exemplaren.

** Het gemeentebestuur van La Laguna laat levende kamelen toe in de driekonigenstoet, maar ze zullen de drie hoogheden niet dragen; Caspar, Melhior en Balthazar zullen plaatsnemen op praalwagens en daarmee hoopt het gemeentebestuur de stoet te kunnen laten doorgaan in omstandigheden die de veiligheid en gezondheid van iedereen bevorderen.

** De president van de eilandregering, Pedro Martín, vraagt aan de luchthavenuitbater Aena om één grote terminal te voorzien zoals het staat beschreven in het investeringsplan 2022-2026; volgens het eerste project zal de huidige terminal met de haast ongebruikte terminal 2 verbonden worden door een overkapping en zal er aldus 14.000 vierkante meter nieuwe faciliteitenoppervlakte ontstaan.

** Garachico is dé plaats op Tenerife die zijn diepgewortelde cultuur en verregaande geschiedenis combineert met een indrukwekkende natuur en daardoor werd het in 1994 toegevoegd aan erfgoed van cultureel belang (Bien de Interés Cultural (BIC); de gemeente met pittoreske straatjes die gedurende de 16e en 17e eeuw handeldreef met de nieuwe wereld en met Noord-Europa heeft nog niets van deze kostbaarheden verloren.

** In Santa Lucia (Güímar) werden bewoners door de burgemeester uit hun huizen gezet omwille van aardverschuivingen en het gevaar voor instortingen; de locatie, die bijzonder gevoelig is aan aardschokken en ook al in 2011 werd getroffen door een aardverschuiving, is bij velen bekend als een grote geërodeerde grot langs de TF-616 of Avenida Litoral de Agache, waarin een dozijn huizen en een kapel werden gebouwd.

** Na jaren procederen voor de rechtbank heeft een rechter de krakers van het winkelpand nabij Playa de Los Tarajales bevolen dit winkelpand aan de Paseo Marítimo in Los Cristianos te verlaten; het Juzgado de Primera Instancia Número 5 in Arona heeft een honderdtal krakers één maand de tijd gegeven om de ingenomen gebouwen te verlaten om op deze manier het pand terug te kunnen bezorgen aan de eigenaar Rincón de Los Cristianos S.A.

** De Spaanse chartermaatschappij Vueling zal de connectiviteit met Tenerife en het aanbod voor het volgende zomerseizoen vergroten tot ruim 388.000 vliegtuigzitjes; Vueling heeft aangekondigd dat het vanaf 1 juni volgend jaar een derde vliegtuig aan de basis op de luchthaven Los Rodeos zal toevoegen, waardoor de luchtcapaciteit met 29% zal toenemen en het het vanaf maart 2020 twee keer heen en terug zal vliegen van en naar Senegal.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

1 REACTIE

  1. Ik wil ook in Nederland op de hoogte gehouden worden,wij zijn al 7jaar bezoeker van Tenerife voor 8weken en heeft een plaatsje in ons hart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

EINDE SEIZOEN

WAT EEN MENS GELUKKIG MAAKT

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

VERBODEN VOOR PAARDEN

TORENTJES OP HET STRAND

SEB LEESON LEGAL GROUP