woensdag, juli 17, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 242
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 242

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** De winter heeft zich officieel geïnstalleerd op Tenerife door hoogste delen van Las Cañadas en de Teide te bedekken met een laagje sneeuw; na het sneeuwruimen werd het verkeer opnieuw toegelaten maar verse sneeuwval wordt niet uitgesloten zodat men op het eiland stilletjes begint te dromen van een witte kerstberg.

** De eilandregering van de westelijke provincie Santa Cruz de Tenerife zal de subsidies van de Canarische overheid in 2020 met 3,2% zien dalen van 884 miljoen (in 2019) tot 856 miljoen volgend jaar; deze daling is te wijten aan de context van de wereldwijde, de nationale, de regionale en de insulaire economische recessie en aan het reduceren van de FDCAN-fondsen.

** Alle politieke partijen op Tenerife hebben ingestemd met het verzoek aangaande de wijze waarop het monument voor Franco moet worden aangepakt en het tijdschema voor het verwijderen van het Franco-verleden; het verslag over het historische verleden, opgesteld door de universiteit van La Laguna, heeft tot doel de mechanismen en opties te kennen die nodig zijn om te voldoen aan de wet ‘Ley de Memoria Histórica’.

** Na 31 vaststellingen in slechts vijf maanden tijd werd een vrouw uit Santa Cruz door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 3 euro per dag gedurende zes maanden; dat is de straf die zij kreeg voor het herhaaldelijk niet naleven van de dierenverordening en voor misdrijven van ongehoorzaamheid aan het gezag door het voederen van ratten en duiven in de hoofdstad.

** Carrera por la Lida of Walk for life is niet zomaar een volgende editie waar duizenden mensen in het roze voor rondgaan om geld in te zamelen voor borstkankerproject; op 15 december start de XVe editie van de wandeling tegen borstkanker tussen het winkelcentrum Siam Mall (Adeje) en de Golden Mile op Playa de Las Américas (Arona) – een evenement waarvan de Belgische Brigitte Gypen de architect is en dat de grootste solidariteitsbeweging in de zuidelijke regio van Tenerife is geworden.

** De belangrijkste toeristische gemeenten in het zuiden van Tenerife, Adeje en Arona, eisen van de regering van de Canarische Eilanden dat zij meer sociale woningen bouwen, gezien de grote vraag in de regio en de exorbitante huurprijzen; deze blijven maar stijgen in het zuiden, vooral in de nabijheid van toeristische gebieden waardoor werknemers gedwongen zijn om zich steeds verder van hun werkplek te vestigen, hetgeen de verkeersproblemen in de regio met zich meebrengt.

** De termietenplaag in Tacoronto is bijna een wekelijks wederkerend item in de nieuwsberichten omdat de plaag, na maanden van bestrijding, nog steeds niet is bedwongen; de gemeenteraad van Tacoronte heeft berekend dat er ongeveer 9 miljoen euro nodig is om de plaag van de ondergrondse termieten Recticulitermes flavipes uit te roeien, vooral omdat er recentelijk opnieuw broedhaarden zijn ontdekt buiten de oorspronkelijke besmette gebieden.

** Technici van het Teide National Park, vergezeld van professor Ana Sofia Reboleira van de Universiteit van Kopenhagen, hebben in november op verschillende plaatsen in het park monsters geplaatst om de afbraak van organisch materiaal te bestuderen; om na te gaan hoe een organische stof reageert werden theezakjes in de ondergrond geplant volgens een gestandaardiseerd protocol, identiek voor alle landen waar de studie wordt uitgevoerd.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP