zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 240
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 240

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

    ** Reeds maanden teisteren termieten de regio Tacoronto en niets of niemand kan deze allesvretende insecten de baas, vooral nu de beestjes in een gevleugeld stadium zijn veranderd; er komt opnieuw een bestrijdende maatregel van de overheid die deze keer aanraadt de termieten te bestrooien met een insecticide en deze daarna op te zuigen met een stofzuiger, vooraleer ze zich vliegend verplaatsen.

    ** Sedert 2008, toen het oude gebouw aan de Calle El Pozo werd gesloten, wachten de inwoners van Puerto de la Cruz op een volwaardig busstation; het spiksplinternieuwe buscentrum heeft 2,2 miljoen euro gekost en er worden van daaruit dagelijks meer dan 330 ritten gemaakt, zowel vertrekkende als aankomende, waarvoor er 81 bussen worden ingezet op 16 buslijnen.

    ** Waanzin in het tankstation La Chasnera langs de TF-1 in het zuiden van Tenerife alwaar er één maand voor de kerstloterij ‘Lotería de Navidad’ lange wachtrijen stonden waardoor tengevolge geen lotjes (tienden) meer voorhanden waren; het populaire brandstoffenstation staat bij de lokale bevolking bekend als ‘El Surtidor de la fortuna’, (leverancier van rijkdom) dat sinds 2013, toen het de tweede volledige prijs (200 miljoen euro) van de kerstloterij uitdeelde, is uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor iedereen die streeft naar loterijfortuin.

    ** Na drie jaar verlamming van het dossier om een brandweerkazerne te bouwen vlakbij de eilandring in Guía de Isora keurt de Canarische regering, het Cabildo (eilandregering) en de gemeentelijke overheid van de Guía de Isora de bouw van het veiligheidscomplex goed; dit moet de ruimte opvullen waar dringende professionele hulpverlening nodig is in het (noord)westen van Tenerife omdat er 250.000 mensen in dit gebied verblijven die tot nog toe afhankelijk zijn van het beroepskader in Las Chafiras (Granadilla de Abona), aangevuld met vrijwilligers uit Adeje.

    ** Wat als een aardbeving op de Canarische Eilanden samenvalt met een vulkaanuitbarsting, is de vraag die de overheid stelt en een antwoord verwacht van de veiligheidsverantwoordelijken op de Canarische Eilanden; daarom zal er in maart 2020 een grootschalige rampenoefening worden gehouden waaraan 2.000 hulpverleners zullen meewerken en waarbij gesimuleerd zal worden dat er zich op Gran Canaria een aardbeving voordoet van 5.2 op de schaal van Richter en er daarna een vulkaanuitbarsting ontstaat in het hooggebergte van Güímar.

    ** Voor een magische kerstverlichting op Tenerife moet je beslist naar Santa Cruz waar alle records van vorige jaren worden verbroken; 4 miljoen ledlampjes worden er opgehangen en in 187 straten, parken en pleinen zullen er meer dan 800 lichtslingers schijnen die worden aangestoken op Black Friday, de aanzet van de kerstkoopjesperiode in de hoofdstad.

    ** De faam die fijne wijn en goed eten in ‘guachinches’ op het eiland heeft verworven, wordt steeds meer gewaardeerd en trekt daardoor steeds meer klanten aan; eethuizen die deze naam onterecht gebruiken doen aan fraude en de Canarische overheid heeft nog steeds geen bevoegdheid over toezicht en sanctionering omdat het decreet uit 2018 nog niet werd aangepast.

    ** Het 11,3 kilometer lange traject van El Tanque naar Santiago del Teide moet de bestaande snelwegen TF-1 en TF-5 met elkaar verbinden en zorgen voor een fysieke lus rond het eiland waardoor noord en zuid met elkaar verbonden worden; het startschot van de ruim 240 miljoen euro kostende werken wordt gegeven op maandag 25 november 2019 en zal meteen het duurste openbare wegenwerk zijn die in Spanje werd gerealiseerd, mede door de 5,1 kilometer lange ondertunneling in Erjos.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

3 REACTIES

  1. Beste heer De Vos
    Ik heb uw aanwijzingen over de taxi regels zeer geapprecieerd en zal ze ook gebruiken. Ik heb echter een vraag over formulier 210 waarbij dit gaat over de “niet verhuur tax”. Volgens uw aanwijzingen is de berekening enkel gebaseerd om het kadastrale inkomen. Ik heb echter bij mijn boekhouder steeds het aantal niet verhuurde dagen moeten doorgeven. Ik vermoed dan ook dat het bekomen bedrag nog moet bewerkt worden in functie van de niet verhuurde dagen. Als dan de helft van het jaar geen verhuur was zou het berekend bedrag dat moet betaald worden maar de helft zijn. Is dit zo?
    Vriendelijke groeten
    Rudy De Schaepmeester

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

TIJGERMUG OP TENERIFE

WIND OP TENERIFE

VEEL PARKEERBOETES

spot_img