zondag, juni 16, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 239
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 239

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Het faillissement van Thomas Cook en de overname van Air Europa door Iberia blijft nazinderen en daarom heeft het vijfde Congreso Internacional de Calidad Turística conclusies getrokken; de belangrijkste maatregel die werd aangestipt is om de budgetverhoging om de Canarische Eilanden toeristisch nog beter te verbinden met de rest van de wereld en om kwaliteitssystemen te gebruiken voor de ontwikkeling van het toerismebeleid.

** Professor Carmen Marina Barreto nam deel aan het afsluitend gedeelte van een conferentie over het erfgoed die in het Museum voor Schone Kunsten werd gehouden over het carnavalsgebeuren en concludeert dat dit een mechanisme is om de identiteit van alle Tenerfianen te creëren; daarmee bedoelt ze dat het carnaval in Santa Cruz een symbolische en utilitaire taal is waarin het beeld van de wereld wordt uitgedrukt, gestructureerd door cultuur en waarin de functionele relaties van de sociale sfeer worden ondersteund.

** De president van China, Xi Jinping, en zijn gevolg zijn op Tenerife aangekomen met twee Boeings 747 om een driedaags bezoek af te leggen en zoals het met presidenten uit andere staten gaat, wordt alles op zijn kop gezet om een veilig en vooral vlot verloop te creëren; vanaf zijn verblijf in hotel The Ritz-Carlton, Abama vertrok hij met een konvooi aan veiligheidsdiensten naar Las Cañadas en de Teide en daarvoor werden alle wegen waar de staatsprocessie voorbijtrok, hermetisch afgesloten.

** Ook de ‘Rallye Isla de Tenerife’ strooit roet in het eten van het verkeer doordat verschillende wegen in en rond de hoofdstad uit veiligheidsoverwegingen afgesloten worden  voor alle verkeer; zo wordt een deel van de TF-111 afgesloten tussen Barrio Nuevo en Los Campitos en wordt de hoofdstad verkeersvrij gemaakt tussen het Palmetum en het Auditorium.

** Het grootste schip ter wereld, de ‘Pioneering Spirit’, dat aangemeerd was in de haven van Granadilla om herstellingswerken te laten uitvoeren is sneller dan voorzien terug vertrokken; het schip dat op 2 oktober aankwam en tot december aangemeerd zou blijven is na 40 dagen reeds vertrokken en stevent nu naar de thuisbasis in Noorwegen.

** Aan de 6de editie van de ‘El Teide Challenge’ namen er 66 fietsers deel die minimum 1 rit hebben uitgereden en waarvan de opbrengst van ruim € 7.000 integraal naar hun fietsproject in Mali gaat; de rit naar Punta de Teno was zeker een hoogtepunt, enkel de zware val van Thierry Courtois (vader van Thibaut) was een domper op de fietsvreugde, maar ondertussen heeft Thierry het ziekenhuis reeds mogen verlaten.

** Medio november kondigt het gemeentebestuur van La Laguna aan dat de kerst- en nieuwjaarslichtjes de gemeente zal verlichten vanaf 22 november; de verantwoordelijken voor de einderjaarsdecoratie hebben 30% meer lichtobjecten opgehangen en een twintig meter hoge kerstboom zal de Plaza del Cristo sieren en oplichten.

** Een dertigtal jonge mensen zonder middelen van bestaan zijn op Tenerife aangekomen aan boord van het Duitse schoolschip ‘Thor Heyerdahl’ om een week op het eiland door te brengen vooraleer ze naar Cuba zeilen om de RA-expeditie uit 1969 te herdenken; de kapitein van de ‘Thor Heyerdahl’ is Detlef Soitzek die tevens het jongste bemanningslid was van de Tigris-expeditie, Heyerdahls laatste grote avontuur in 1978.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, oceaan, buiten en water
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img