maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 238
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 238

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]

** Na het faillissement van Thomas Cook en het verdwijnen van de Ryanair-basis op Tenerife Sur is het vliegaandeel van en naar Tenerife van Jet2.com met 41% gestegen; daarom is de luchtvaartmaatschappij onderhandelingen gestart om een vaste vliegbasis op Tenerife te vestigen die in de plaats komt van deze van Ryanair en daardoor zal de connectiviteit met het eiland gevoelig verbeteren.

** Het bergen van een tankauto die op 28 oktober 2019 de ravijn van La Hondura is ingestort en ruim honderdtien meter dieper is blijven steken op het grondgebied van het gehucht Jardín del Sol (La Garañona) kan oplopen tot € 500.000; eerst moet 3.000 liter dieselolie verwijderd worden en om daarna het verongelukte gevaarte te kunnen takelen moet een werkplatform worden aangelegd van 16 x 40 meter en 40 centimeter hoog waarop een kolos van een kraan met een werkarm van 124 meter lengte zal worden neergepoot.

** De bouwfederatie Federación Provincial de Entidades de la Construcción de Santa Cruz de Tenerife (FEPECO) deelt mee dat zij niet kunnen blijven toekijken op de monumentale verkeershinder die ontstaat bij het inschepen op de ferry’s in Los Cristianos en vragen de overheid politieke moed om de haven van Fonsalía snel te realiseren; het project Fonsalía, dat in oktober 2010 werd gestart heeft nog steeds geen uitvoeringsplan en ook geen economisch-financiële haalbaarheidsstudie, waaraan de 25 voorwaarden moeten worden gekoppeld die in het milieueffectrapport worden opgelegd.

** Vier waterzuiveringsstations zijn er nog nodig om het volledige eiland proper water en gereinigd afvalwater te bezorgen: de eilandregering zal het probleem van ongezuiverde lozingen definitief naar de vergeethoek verwijzen nadat de vier nieuwe installaties – ter waarde van 170 miljoen euro – zijn gebouwd die zijn gelegen in Arona (Este-San Miguel), Guía de Isora (Santiago del Teide), Granadilla de Abona en in de regio Acentejo, samen met het saneren van de grote verzamelriolen in de Valle del Orotava.

** De gemeenteraad van Adeje heeft unaniem zijn goedkeuring gegeven aan de verklaring over de klimaatnoodtoestand en de toezegging om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn; dit betekent dat het gemeentebeleid het actieplan, dat in februari werd goedgekeurd en waarin 51 maatregelen werden opgenomen, zal zorgen voor een gezond klimaat en duurzame energie.

** Innova7, de organisator van de alomgekende Tenerife Lan Party 2019 (TLP) is gedwongen om de editie Winter 2019 te annuleren omwille van bureaucratische en administratieve problemen die zich sinds 2018 hebben opgestapeld; Innova7 geeft in haar brief aan dat zij in de editie van 2018 onenigheid kreeg met de eilandregering omtrent financiële bijdragen en de daaraan gekoppelde subsidies en dat ze dit evenement na 14 edities niet meer kan organiseren.

** De Canarische Eilanden hebben een warme oktober 2019 geregistreerd met temperaturen die gemiddeld 2 °C hoger lagen dan de langjarige gemiddelden en werden afgeklopt op 24,2 °C; de hittegolf die eind september begon en duurde tot 2 oktober had pieken van meer dan 34 graden in de kustgebieden en tot 38,2 °C in Güímar en daardoor werd de hoogste gemiddelde temperatuur flink de hoogte ingejaagd en werd het zelfs de warmste oktobermaand sinds 1916.

** Een vliegtuig (Boeing 757-200) van Jet2 dat was opgestegen vanaf Tenerife voor een vlucht naar Yeadon Leeds (GB) heeft door technische problemen aan een van de motoren twee uur lang rondjes gevlogen vooraleer terug te kunnen landen op de plaats waar het was opgestegen; de reden daarvoor moeten wij zoeken bij het toegelaten landingsgewicht (MLW) dat steeds kleiner is dan het maximum toegelaten opstijgingsgewicht (MTOW) en daardoor moest het vliegtuig een bepaald gewicht aan brandstof opstoken, want lozen boven water of land is wereldwijd niet meer toegelaten.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP