maandag, juli 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 237
SEB LEESON LEGAL GROUP

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 237

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** Ook op Tenerife, en bij uitbreiding op alle Canarische eilanden, worden de dierbare overledenen herdacht; in deze subtropische regio is niet Allerzielen maar Allerheiligen de dag waarin de diepgelovige bevolking naar de kerkhoven trekt om bloemen te plaatsen bij familieleden en vrienden en om even stil te staan bij mooie momenten van herinneringen.
** Hij is 89 jaar oud en wijdt zich reeds 57 jaar aan het telen van de ‘reineta’ (appelsoort: reinette) op het landgoed Valdeflores in El Sauzal; Don Pancho weet niet hoeveel appels er worden geteeld maar hij is ervan overtuigd dat het er ‘vele duizenden’ zijn die er groeien omdat de bomen met liefde en zorg worden onderhouden en de appels met tederheid worden geplukt en met liefde worden behandeld.
** Armoede op de Canarische Eilanden is geen uitzondering, dat staat te lezen in het verslag van de Foessa Fondation (Fomento de Estudios Sociales y de Sociología Aplicada) voorgesteld door Caritas; in 2018 kon 20% van de bewoners van de archipel zich geen huis veroorloven en werd 23% gedwongen het verbruik van water, elektriciteit en internet te beperken, 110.000 mensen hebben honger geleden.
** De termietenplaag in de streek van La Orotava kent geen einde ondanks de vele maatregelen die werden genomen door de gemeente en door de eilandregering; ook de laatste maatregel, die erin bestond om gele kleurfilters voor de straatverlichting te hangen om de termietentrek gedurende de nacht te verhinderen, maar doordat de vliegende insecten zich overdag verplaatsen bleek dit dus een nutteloze actie.
** Een ‘spookcontract’ verhoogt de kosten van het concert op de dag van het Carnaval in Santa Cruz met 90.000 euro; de gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife betaalde 501.194 euro aan een particuliere manager, Moré Silva, ex-danseres van de Tropicana, voor de optredens van Juan Luis Guerra en van Orishas, maar wist niet dat de afspraak twee dossiers en dus ook twee contracten omvatte, vandaar dat de gemeente extra geld moet ophoesten.
** Inwoners van Masca, in Buenavista del Norte, hoorden schoten in het omliggende landschap en vrezen dat er jacht wordt gemaakt op de wilde geiten die zich het Parque Nacional del Teno tot habitat hebben toegeëigend; buren zagen werknemers van het overheidsbedrijf Gesplan die Lomo de Abajo afdalen om de geiten te verhuizen ondanks het feit dat de geiten deel uitmaken van het natuurpark, zegt de voorzitter van de buurtvereniging van Masca, José Riquelme Díaz.
** Op 1 november 2019 werd op het strand van Los Cristianos een lege sloep (patera) aangetroffen die onder de radar is gebleven bij de overtocht vanaf de Marokkaanse westkust naar de Canarische Eilanden; het is niet geweten hoeveel vluchtelingen er aan boord waren en de gemeentelijke diensten hebben met bekwame spoed de gammele boot van het strand verwijderd.
** Hevige wind en stevige rukwinden hebben de voorbije dagen uitgehaald naar Tenerife; terwijl de temperaturen zomers zijn, er weinig tot geen wolken voorbijdrijven en er een lichte calima staat, woei de wind met snelheden van 70 tot 80 kilometer per uur en haalde deze niet alleen palmbladeren naar beneden, ook de kabelbaan naar de top van de Teide werd er tijdelijk om gesloten.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
MSC CRUISES
QUIRON SALUD
Denterife
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

MSC CRUISES

magazine

#277 JULI 2024

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

- Reclame -QUIRON SALUD

gastronomie

seb leeson consulting

weer

Denterife

COLUMN GUY

ONBEKEND TENERIFE

WIJ ZIJN DE PINEUT

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -ADVOCAAT TENERIFE

WEETJES

SEB LEESON LEGAL GROUP