maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 236
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 236

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant is voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en is daarom samengesteld uit slechts acht dubbelzinnen waarin alles verwoord wordt. Kort, eenvoudig en duidelijk leesbaar uitgelegd! […]
** De TF-1 in Las Caletillas loopt over een traject dat op de rand van een afgrond werd aangelegd en daarom werd er een betonnen wand aangebracht om de autoweg op zijn plaats te houden; de wand die 40 jaar geleden werd aangebracht en die door corrosie, erosie en zouten is aangetast door de nabijheid van de zee, is tot 15 meter hoog en zal extra beveiligd worden door een stalen kabelconstructie.
** Wie naar Santa Cruz gaat en de Plaza de España voorbijkomt zal opmerken dat er een nieuwe vrijetijdsruimte werd aangelegd; 16 maanden werken en € 3,5 miljoen later is de ruim 18.000 m² grondoppervlakte voorzien van zitbanken,  van kleine parken overspannen met houten pergola’s, van fietspaden en een calisthenics park ruimte voor oefeningen, uitgevoerd met eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur).
** Het project Puerto de Isora, beter bekend als de haven van Fonsalía, heeft in december 2014 de voorwaardelijke goedkeuring van de milieueffecten via de Cotmac verkregen, mits er rekening wordt gehouden met niet minder dan 25 voorwaarden; alhoewel het plan niet voldoet aan alle voorwaarden en het ontbreken van alternatieve oplossingen moet het project toch worden uitgevoerd om dwingende redenen van groot openbaar belang, met inbegrip van redenen van sociale of economische aard.
** De gemeenteraad van La Orotava investeert 768 euro per jaar in elke inwoner van de gemeente en daardoor zal iedereen kunnen genieten van een aantal fiscale voordelen; de grondbelasting die vorig jaar reeds met 10% werd verlaagd wordt nu bevroren, de belasting op voertuigen wordt met 2,5% verlaagd en meer dan 80 bonussen en vrijstellingen worden aan de bewoners aangeboden.
** Op zondag 20 oktober 2019 om 03.18 uur werd op een diepte van 14 kilometer een aardbeving met een kracht van 2.4 op de schaal van Richter geregistreerd door het Instituto Geográfico Nacional (IGN) in de gemeente Granadilla de Abona; het Nationaal Geografisch Instituut heeft tevens een dozijn aardbewegingen met een lage intensiteit geregistreerd in de gemeente Vilaflor de Chasna met een kracht tussen 0.6 en 0.9 op diepten tussen 6 tot 10 kilometer.
** De eilandregering stoomt zich klaar voor een nieuw mobiliteitsmodel waarin een stevig engagement is voorzien om het openbaar vervoer toegankelijk te maken voor iedereen en het moet ook comfortabeler en efficiënter worden zodat iedereen in de toekomst kiest voor het openbaar vervoer in plaats van de auto; de hoofdrolspeler in deze studie is de verlaging van de bus- en tramtarieven voor 2020 dat ervoor moet zorgen dat meer mensen het openbaar vervoer nemen.
** De minister van Volksgezondheid van de Canarische regering heeft het platform Pro Hospital Público del Sur de Tenerife ervan in kennis gesteld dat de werkzaamheden voor de derde fase van het ziekenhuiscomplex in El Mojón pas in december zullen worden gestart; de werken bestaan uit de bouw van een chirurgisch gedeelte met vier operatiekamers, een verloskundige blok met drie verloskamers en een operatiekamer, twee verdiepingen voor chirurgische en moeder-kindhospitalisatie en andere hulpmiddelen ter ondersteuning van de gezondheidszorg, zoals de nieuwe apotheek en de sterilisatiedienst.
** De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan in het dossier dat een aanbesteding voor afvalverwerking moet regelen, de grootste openbare aanbesteding die ooit op het eiland werd georganiseerd; concreet gaat het om 460 miljoen euro of bijna 490 miljoen euro als de IGIC wordt meegerekend voor een contract dat gegund wordt voor 15 jaar, verlengbaar met nog eens drie jaar, zodat het totale bedrag zou kunnen stijgen tot 715,9 miljoen euro.
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

IK KOM ERAAN

MEER DAN 29.000 LEDEN

VERBODEN VOOR JONGEREN

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

TIJD HEEFT VLEUGELS

FRANSE COMPLIMENTJES

KAMER NUMMER 100

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img