maandag, april 22, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 235
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 235

Een beknopte synthese uit de persberichten van de voorbije week die een band hebben met Tenerife en daardoor interessant en relevant zijn voor onze Nederlandstalige lezers. De berichtgeving is net niet lang genoeg om te vervelen en bevat daarom slechts acht samengestelde zinnen waarin alles verwoord wordt.

** Het driedimentionaal podium dat indoor zal gebruikt worden op het Carnaval 2020 zal een productiekost hebben van € 214.000 en wordt ontworpen door Javier Torres doet ons denken aan de musicals uit de jaren ’50; het podium bestaat uit drie grote toneelvloeren, vijf reusachtige horizontale wandelementen en een centraal ronddraaiend platform dat ons doet denken aan musicals ‘Singing in the Rain’ en ‘West Side Story’.

** De gemeenteraad van Candelaria onderzoekt de mogelijkheid om installaties van zonnepanelen bij particulieren te subsidiëren met een reductie op de grondbelasting IBI (Impuesto sobre Bienes Inmuebles);

de lokale overheid dringt erop aan om 50% in mindering te brengen op het IBI, voor een periode van 15 jaar, voor iedereen die het systeem privé gebruikt – een beetje vergelijkbaar met de subsidiëring van de thermische panelen voor het verwarmen van water (30% korting voor 25 jaar).

** De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft melding gemaakt van de ontmanteling van illegale verblijven die op het strand van het Parque Marítimo werden neergezet; na identificatie van alle mensen die er de nacht doorbrachten in verschillende tenten en hutten, kregen ze tijdelijk een oplossing aangeboden.

** De gemeente Arona wil snel uit een juridische impasse geraken om gemeenschappelijke en openbare delen, waarvan Ten Bel nog steeds eigenaar is, op te smukken, her aan te leggen, te renoveren en nog veel meer; daarvoor hebben zij een hoja de ruta of plan opgesteld waarin precies staat vermeld wat de stappen zijn van de Ten Bel-revitalisatie en werd er ook, na lang onderhandelen, een overeenkomst bereikt met de eigenaren van Ten Bel.

** De burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Gutierrez, heeft gemeld dat de asfaltcentrale in de nabijheid van de luchthaven van Tenerife Noord haar activiteiten definitief heeft gestaakt; deze installatie werd eind 2018 opgericht door AENA om de asfalteringswerken van de landingsbaan op de luchthaven Los Rodeos te vergemakkelijken.

** Faillissementen van bouwbedrijven gooien roet in het eten van de openbare opdrachtgevers die hierdoor gekortwiekt worden in hun bouwplanning; in de vallei van Güímar zijn er twee concrete opdrachten de mist ingegaan, een opdracht van de gemeenteraad van Candelaria die de bouw van een drinkwaterreserve betreft en een andere van Canarische Regering, namelijk de bouw van een werkgelegenheidscentrum.

** De mogelijkheid dat de thermische elektriciteitscentrale van Endesa in Las Caletillas op 1 januari 2020 stopt kan op een fiasco uitlopen als het Ministerie van Ecologische Transitie geen toestemming geeft aan het emissieplan dat 1.500 uur werkingstijd per jaar opdraagt aan twee van de vier energiegroepen van 40 MW per jaar; bij het idee om een waterkrachtcentrale te bouwen, zoals Gorona del Viento in El Hierro, wordt opgemerkt dat dit een complex systeem is waarvan er reeds plannen bestaan bij de systeembeheerder van het Red Eléctrica.

** Het platform Oceánica de Canarias zet twee kleine autonome robotbootjes in die oceanografische en meteorologische gegevens zullen verzamelen in de wateren rond de Canarische Eilanden; in de komende vier maanden zullen twee vaartuigjes die eruit zien als windsurfplanken onder andere gegevens verzamelen over de verzuring van het water die zou veroorzaakt worden door een groeiende aanwezigheid van koolstofdioxide in de atmosfeer.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

magazine

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

#272 FEBRUARI 2024

#271 JANUARI 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

GOFIO LEKKER EN GEZOND

WIJN OP TENERIFE

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

TOERISTEN ZOEKEN ELKAAR

HOPELOOS VERLIEFD

VIRUSSEN OP TENERIFE

- Reclame -spot_img

COLUMN KIM

‘S LANDS WIJS

BORGEN BRENGEN ZORGEN

- Reclame -spot_img

WEETJES

spot_img