zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 233
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 233

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Een brand heeft een juweel van het culturele patrimonium op Tenerife verwoest; het 500 jaar oude gebouw Ateneo de La Laguna, dat onder historisch erfgoed was geplaatst, is grotendeels door het vuur verslonden en daardoor is de dakverdieping ingestort en werden de daaronder gelegen delen vernietigd, evenwel zonder dat er iemand werd gekwetst.

** De Canarische regering heeft zijn enorme ongenoegen uitgesproken over de zesde grote elektriciteitspanne van de afgelopen 17 jaar die het volledige eiland urenlang heeft platgelegd door een incident in een elektriciteitscentrale; volgens een regeringswoordvoerder kunnen er sancties genomen worden waarbij een boete kan gegeven worden die varieert tussen zes en zestig miljoen euro aan diegene die de eindverantwoordelijkheid draagt voor dit gigantisch incident.

** Alles wat niet legaal wordt gebouwd wordt door de overheid afgebroken en zo zijn er reeds tientallen ‘chiringuitos’ (strandbars) en bouwprojecten op Tenerife verdwenen; inzake de afbraak van de parkeergarages die voor een deel illegaal op het strand van Las Teresitas werden gebouwd is de overheid op zoek naar de schuldigen om de kosten van de afbraakwerken terug te vorderen en hen voor de rechtbank te brengen.

** Gemeentearbeiders van Arona eisen de terugkeer naar een werkweek van 35 uur die in 2012 werd afgeschaft door de bezuinigingen van de eilandregering omdat dit onhoudbaar werd door een economische recessie; 220 werknemers gingen, ondanks de minimale diensten die waren afgekondigd, naar een vergadering in Cabo Blanco en stemden unaniem voor een verkorting van de werkweek, zoals voorgesteld werd door de vakbonden.

** Inwoners van het hoofdstedelijk gewest gaan graag naar het strand Las Gaviotas om er de hond even uit te laten en zijn verwonderd over het optreden van politiediensten die daarvoor boetes uitschrijven; de gemeentelijke overheid benadrukt dat deze situatie niet nieuw is en dat de agenten verantwoordelijk zijn voor de toepassing van de wet op het strandverbod voor viervoeters en daarvoor boetes uitschrijven.

** Het grootste schip ter wereld, de ‘Pioneering Spirit’, ligt in de haven van Granadilla om herstellingswerken te laten uitvoeren; dit dubbelschip van de rederij Alfaship, 477 meter lang, 124 meter breed en 30 meter diepgang bij maximale lading met 500 bemanningsleden aan boord, heeft de haven van Granadilla uitgekozen om als basis te gebruiken voor alle reparaties en aanpassingen die aan het schip moeten worden uitgevoerd en blijft vermoedelijk drie maanden aangemeerd in deze haven.

** Het milieubewustzijn heeft zich genesteld op Tenerife en daardoor worden er verschillende ‘Beach clean ups’ uitgevoerd zoals opgeroepen in de Facebookgroep Mares Limpios Canarias; vrijwilligers hebben deelgenomen aan de actie om de kustlijn van de wijk Las Aguas schoon te maken en daarmee werden duizenden sigarettenpeuken, honderden drankblikjes en kilometers visdraad verzameld.

** De affiche voor het carnavalsgebeuren in Santa Cruz anno 2020 werd ontworpen door cartoonist en ontwerper Javier Nóbrega (° Santa Cruz de Tenerife, 1968) die de illustratie licht en kleur geeft van het grote carnavalsfeest in Santa Cruz; het thema ‘Los coquetos años ’50’ is er duidelijk in terug te vinden en werd online verkozen met 25,1% van het aantal stemmen.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM PLAZA DE CANDELARIA

VERHUREN

POPPENMUSEUM ARTLANDYA

spot_img