zaterdag, juni 15, 2024
HomeBlogKORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 232
spot_img

KORTE BERICHTEN UIT TENERIFE 232

EEN OVERZICHT VAN DE PERSBERICHTEN VAN DE VOORBIJE WEEK UIT TENERIFE IN HET NEDERLANDS. DE ARTIKELS ZIJN NET NIET LANG GENOEG OM TE VERVELEN EN BEVATTEN DAAROM SLECHTS ACHT SAMENGESTELDE ZINNEN WAARIN ALLES WORDT VERWOORD.

** Twee prestigieuze onderwaterfotografen, Franco Banfi en Gerard Soury, bijgestaan door natuurdeskundige en curator van het fotofestival in Arona, Sergio Hanquet, hebben de voorbije dagen de maritieme rijkdommen in de wateren rond Arona ontdekt door verschillende duiken te ondernemen waarbij de mooiste plaatjes werden geschoten; de zesde editie van het Arona Son Atlántico is dus een feit en de reportages werden gepubliceerd in gespecialiseerde tijdschriften zoals Oxígeno (Spanje) en Tauchen (Duitsland) of gepubliceerd op digitale platforms zoals X Ray Mag en Scuba People.

** De gigantisch grote ‘Pioneering Spirit’ komt in de eerste helft van oktober naar de haven van Granadilla om herstellingswerken te laten uitvoeren; dit dubbelschip van de rederij Alfaship, 477 meter lang, 124 meter breed en 30 meter diepgang bij maximale lading en 500 bemanningsleden aan boord, heeft de haven van Granadilla uitgekozen om als basis te gebruiken voor alle reparaties en aanpassingen die aan het schip moeten worden uitgevoerd.

** Het is opnieuw hommeles tussen de gemeenteraad van Santa Cruz en de concessiehouder van de openbare parkeergarage aan de Avenida Tres de Mayo onder het winkelcomplex El Corte Inglés; de gemeenteraad heeft nu vastgesteld dat de concessiehouder de parkeergarage met drie verdiepingen voor 572 voertuigen bijna twintig jaar lang niet rechtstreeks heeft geëxploiteerd, wat verboden is op grond van het bestek voor de concessieverlening.

** De nieuwe regenradar die moet gebouwd worden in Cruz de Gala (Buenavista) op 1.347 meter hoogte, kan niet geplaatst worden door het faillissement van de aannemer die de bouwstructuren moest plaatsen; het project werd gestart in 2014, net na de economische recessie, toen er reeds dure apparaten werden aangeschaft die nodig waren om het geheel te realiseren, waarna de aanbestedingsronde, de periode van vergunningen en milieurapporten, en nu is er dit faillissement.

** Binnen het project Mares Circulares dat georganiseerd wordt door Coca Cola met de medewerking van de gemeente Güímar en binnen een wereldwijd initiatief hebben 169 vrijwilligers samen 653 kilo afval verzameld op en nabij het strand van El Socorro; dit initiatief maakt deel uit van het Circular Seas-programma, ontwikkeld door de Tsjechische Vereniging Ecomar Foundation en de Zero Discharge Association.

** Ondanks de voortdurende sensibiliseringscampagnes en de wereldwijde acties onder de naam ‘Beach Clean Up’ wordt er nog steeds vuil verzameld op de stranden van Tenerife; voor het zesde achtereenvolgende jaar en ter gelegenheid van Wereld Stranddag heeft de vereniging Promemar (Proyectos Medioambientales Marinos) een schoonmaakactie uitgevoerd op en rond het strand van Las Teresitas waarbij uiteindelijk 281 kilo afval werd verzameld dat bestond uit divers nautisch materiaal dat uit de boten werd gegooid, vijf autobanden, honderden sigarettenpeuken en zelfs een tapijt en een ventilator.

** Het huis van Bethencourt langs het strand Los Tarrejales in Los Cristianos is niet meer en de afbraak werd bevolen door de gemeenteraad in Arona om op deze manier openbare ruimte vrij te maken en een betere toegang tot het strand te realiseren; de sloop maakt deel uit van een goedgekeurd milieudocument dat garant moet staan voor alle veranderingen die het wandelpad en het gebied aan de overkant van de haven moet ondergaan in de nabije toekomst.

** Na het faillissement van Thomas Cook en het debacle over het wegvallen van transportmogelijkheden naar Tenerife heeft Norwegian Airlines beslist om hun basissen op de Canarische Eilanden te behouden; in 2018 heeft Norwegian Airlines 941.469 mensen overgevlogen en ook teruggebracht, 554.426 naar Gran Canaria, 330.710 naar Tenerife, 29.424 naar Lanzarote, 20.817 naar Fuerteventura en 6.092 naar La Palma.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
Abonneer op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van het laatste Tenerife Nieuws!
spot_img
spot_img
Guy Devos
Guy Devoshttp://www.tenerifeconnect.be
Ik heb Tenerife steeds een centrale plaats gegeven en heb het eiland binnen mijn redactioneel en journalistiek netwerk steeds kunnen binden in mijn teksten. Het eiland waarop ik reeds decennialang verliefd ben heeft mij kunnen verleiden tot het schrijven van drie boeken, een aantal leesbrochures, en duizenden artikels, columns en proza. Informatie en nieuwsfeiten zijn de producten, pen en papier zijn de middelen terwijl betrokkenheid het zetmeel is. Het resultaat wil ik met iedereen delen. Ik moest het eerst zelf ontdekken, daarna pas kon ik het verwoorden want we zitten met duizend draden aan onze herkomst vast. Ik niet ..., ik ben enkel op de verkeerde plaats geboren. © Op alle werken rust een copyright. Niets van deze werken mag worden gedupliceerd, onder welke vorm ook, zonder toestemming van de auteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

magazine

#276 JUNI 2024

#275 MEI 2024

#274 APRIL 2024

#273 MAART 2024

- Reclame -spot_img

gastronomie

seb leeson consulting

weer

COLUMN GUY

- Reclame -

COLUMN KIM

- Reclame -spot_img

WEETJES

WEBCAM MARINA DEL SUR

GOEDKOPER REIZEN

spot_img